Új hozzászólás Aktív témák

 • racskobalazs

  aktív tag

  válasz FeniX- #16978 üzenetére

  Hogyne :)
  Szóval lénygében lámpaoszlopokra utak mentén égőt rakni úgy, hogy a legolcsóbban le lehessen fedni az egészet (utak mentén).

  Az oszlopok fix távolságra vannak egymástól (ami választható, tehát mondhatom azt, hogy 10méterenként, 5 méterenként stb), a lámpák adottak, inputfile-ból jönnek, nem kell minden oszlopra lámpát rakni, minden lámpafajtából végtelen mennyiség áll rendelkezésre. Van áruk, teljesítményük, fényerejük, világítószögük. (amiből valami súlyértéket kell még kitalálni, valamint ebből van meg ugye a világítókörük)

  Input pedig XY geokoordináták (QGIS-ből exportálva), az oszlopok helyzetei. (de ha könnyítene a feladaton, akkor tudok olyan inputot is csinálni, hogy az XY koordináták mellett benne van az inputban, hogy melyik "egyenes" (útszakasz) mentén van az adott oszlop). Ha két útszakasz között "átlóg" a fénye a lámpának, az nem gond, csak a saját útszakaszát kell figyelembe venni. (Vagyis ha két koordináta nagyon távol van egymástól (azaz más útszakaszokon, azokat nem kell együtt vizsgálni).

  Így érthetőbb? :)

  [ Szerkesztve ]

  Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.

Új hozzászólás Aktív témák