Új hozzászólás Aktív témák

  • Tapsi

    addikt

    válasz nevemfel #16827 üzenetére

    Az adattárház nem forrásrendszer, a benne lévő adatok nem frissek, jellemzően T-1, T-2-ben vannak, vagy még régebbiek. A forrásrendszerek DB-jéből töltődnek oda az adatok számos okból. Friss dolgokra az sajnos nem használható.

    #16828mobal

    A kesselés tök jó dolog, de itt nem ez lesz az út szerintem. Pont a percre készség, a nagy ügyfélállomány, és az ügyfél prioritás hiánya miatt itt komplett DB-ket kéne kessben tartani, és változás esetén azonnal frissíteni. Persze ki lehetne alakítani azt, hogy az ügyféltörzset berakod kessbe, illetve a ritkán változó adatokat, de a lassulást jellemzően amúgy sem ezek okozzák. Meg hát ugye itt már minden le van fejlesztve, szóval valami olyan megoldás kéne, amihez nem kell elölről kezdeni az egészet, kifordítva a teljes architektúrát, mert nagyjából tegnapra kéne minden.Tényleg tegnapra.

    #16829Drizzt

    Persze, userID, de ezt ne úgy képzeld el, hogy van egy nagy DB, és onnan queryzgetünk dolgokat. Van egy kompozit szolgáltatás, ami hívogat szintén kompozit szolgáltatásokat, amik a mi szemszögünkből blackboxok. Meg Pl/SQL jobokat, meg kis kutya faszát is. Aztán így 20 szekvenciális kérésből összerak neked egy response-t. Szóval ez a köztes absztrakt réteg egyrészt nem létezik architekturálisan (ki kéne alakítani), feltérképezni a hívott szolgáltatások logikáját, aztán vagy bekötni MQ-ba, vagy közvetlenül DB-queryzni. Csak hát így pont adtunk egy pofont annak a törekvésnek, hogy próbáljuk a bank szolgáltatásait egy standard service layerbe szervezni az egyedi kókányolásokkal szemben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák