- Már George R.R. Martin is az OpenAI-t pereli a ChatGPT miatt
- Rátört az Amazonra a trösztellenes félelem
- Sok a Huawei-meglepetés, de az USA szerint nem tudnak fejlett mobilt gyártani
- Így oldaná meg a hallucináló chatbotok problémáját a Google, közbeszól az Intel
- Hatalmas a verseny a Tesla új gigagyáráért, Musk nagyon elfoglalt
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
ReFleXx
addikt
sajnos a perl-el nem tudok mit kezdeni ezt dobta a gep, 10-15eve elindultak valakik a perl vonalon, megirtak a core modulokat es erre epult ra azota az osszes team teszt scriptje is.
persze sok embernek nem tetszik, pedzegetik hogy pl python jobb lenne, de nem hiszem hogy hamarosan következik be az atallas tekintve hogy van 900 kész perl module meg tobb ezer perl script ezekre.
hidd el legszivesebben 0rol ujra irnam ezt a 3000 soros scriptet, de most egyelore ezzel kell szenvednem. eddig egy kb 20 soros shell script-et hasznaltam ugyanerre (nyilvan sok minden hardcodeolva sajat teszt kornyezetre), de be kell integralnom a globalis repoba, ez az elvaras2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
Ispy
veterán
Pont akartam mondani, hogy írja újra, de gondoltam biztos vannak itt mások, akik nem ilyen mazochisták, mint én. Én biztos nem baszakodnék chartokkal, meg tesztekkel, mert a vége akkor is csak egy szarkupac lesz, amit az évek alatt mindenki farigcsált. Persze, ha többet nem kell vele soha foglalkoznod, akkor lehet opció a módosítás.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
opr
veterán
Ilyen tobb ezer soros tech debt-eknek En tesztek es flowchartok nelkul biztos nem mernek nekiallni. Jo, a flowchartok csak addig kellenek, amig megirod a teszteket, de akkor is. Egyuttal bonusz jelleggel ezeket le lehet menteni a script melle, es akkor a kovetkezo delikvensnek mar par nagysagrenddel kevesbe lesz szivas az egesz.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
pmonitor
aktív tag
A MyTimers.dll nem használható Wpf .Net Framework-ben, ezért elkészítettem a MyWpfTimers.dll-t. A következő linken található kóddal lehet tesztelni a wpf timer, és az általam készített timer pontosságát. Az általam készített timer van a felső Label-ben.
http://www.bferi.hu/download.php ; http://bferi.hu/egyeb.php
-
btraven
senior tag
Tud valaki olyan ingyenes CSV szerkesztőt ami tudja
1. az első sor=header-t
2. a sort lehet külön dialógon vagy akárhogy szerkeszteni ilyen formában:
header1: xxx
header2: yyyezt a CSVed tudja, de az meg a fejlécet nem tudja
-
pmonitor
aktív tag
válasz
axioma #14995 üzenetére
"Matematikus vagyok"
Itt írtam, hogy ez a feladat kifog a "szakikon".
"tehat a te algod halalra szenvedne' magat feleslegesen egy 50 db 305 centis megrendelesen... 50! azonos megoldasbol kiszamolna egy maroknyit."
Ismétléses permutációról beszéltem, tehát nem 50!, hanem ebben az esetben az alsó "Start" gomb 1-szer fut csak le. A felső 2 "Start" gomb meg annyiszor, amennyire beállítod...
Úgy látszik, hogy te is ebbe a körbe tartozol.... Én még most is azt mondom, hogy sosem készülsz el vele... Bár ne lenne igazam!
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz
pmonitor #15218 üzenetére
Bocs, engedd mar meg nekem hogy azzal hobbizzak, ami nekem a leginkabb szorakoztato. (leetcode december challenge, adventofcode, hackerearth december circuit, es van me'g csaladom is, raadasul egy halaleset is tortent)
Ha fizetsz erte, az mas, akkor szamon kerhetsz teljesitmenyt (bar az en normal allasom mellett nem tudsz konnyen motivalo teljesitmenybonuszt adni, gondolom elmeleti sikon is csak sikerdijban lennel erdekelt).[ Szerkesztve ]
-
pmonitor
aktív tag
válasz
axioma #15219 üzenetére
"Bocs, engedd mar meg nekem hogy azzal hobbizzak, ami nekem a leginkabb szorakoztato"
Én megengedem. Viszont téged csak addig "érdekelt", amíg kötekedtél velem, meg az állítólagos "tudásoddal" villogni előttem.
"Ha fizetsz erte, az mas, akkor szamon kerhetsz teljesitmenyt"
Akármennyit fizetnék érte, akkor sem oldanád meg, hiába mondod magad matematikusnak....
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz
pmonitor #15220 üzenetére
En kotekedtem? Segiteni akartam, mert ugy gondolom, rossz iranyban indultal. Sot pont azt mondtam hogy ide nem az szamit, hogy absztrakt matematikailag megoldhatatlan... ezt nem matematikus tudas oldja meg, hanem a domainismeret gyakorlati oldala.
Nyilvan (amig P <> NP, bar olvastam valami cikket hogy mintha cafolni probalnak) korrekt minimumot nem fogok eloallitani, de gyakorlatban hasznalhatobbat akar lehetne. Csak nem csinalsz hozza kedvet, hogy oszinte legyek.
A matkus msc-t meg bocs, de nem fogom bescannelni hogy elhidd, erdekes eddig rajtad kivul senki mas nem kerdojelezte meg, hogy nekem lehet olyanom.[ Szerkesztve ]
-
pmonitor
aktív tag
válasz
axioma #15223 üzenetére
"Miert, te ismetlesesen kezeled?"
Idézet innen:
Ha ezzel megvagyunk, akkor "megkeverjük" a sorrendet. Megint megnézzük, hogy így mennyi szálra fér rá. stb...
...
A "megkeverés" lehet "véletlenszerűen", vagy ismétléses permutációval. A "véletlenszerű" megkeverésnek is lehet kismillió formája.Ezen mi nem volt egyértelmű?
Mondjuk én is befejeztem(legalábbis itt). De ha lesz időm, akkor ez megér egy "misét" a fórumokról való szubjektív véleményemben.
[ Szerkesztve ]
-
Reflax
tag
Üdv. Adott a kódom, amire valamiért azt írja ki, hogy no opertor for >
C++int N,M,egyfele=0;
cin>>M>>N;
//matrix(E);
vector<vector<int> > E(M, vector<int>(N));
for (int i=0;i<E.size();i++)
{
for (int j=0; j<E[i].size();j++)
{
cin>>E[i][j];
}
}
for (int i=0;i<E.size();i++)
{
for (int j=0; j<E[i].size();j++)
{
while (E.size()<2 && j<=E[i].size())
{
if ( E[i * E[i].size() + j ] > 0)
{
egyfele++;
}
j++;
}
}
}Se hogy nem tudok rájönni mi lehet aprobléma. Ha simán anynit írok,h ogy N>0 akkor helyes lesz.
[ Szerkesztve ]
CPU: i7 950, VGA: GIGABYTE GTX 1650 Super 4GB OC, 14GB RAM, SSD: 250GB Samsung 860 EVO, HDD: 1TB WD Blue, 1TB WD Black. Motherboard: Super Micro X8SAX 3 channel, Ház: DeepCool Matrexx 55
-
axioma
veterán
válasz
Reflax #15225 üzenetére
Mert ketdimenzios tombot csinaltal, de a kodod egydimenzios kiolvasasra van felkeszitve (nem vagyok C++ guru, csak az alapokat tudtam ellenorizni). Szoval egy (sokszor nemletezo, mert tulcimzed a kulsot) vektort nem tud int-tel hasonlitani.
ehelyett:
if ( E[i * E[i].size() + j ] > 0)
ezzel probald:
if ( E[i][j] > 0)
[ Szerkesztve ]
-
Reflax
tag
válasz
axioma #15227 üzenetére
Ah shit hálás köszönet ez hogy nem jutott eszembe!
Egyébként azt szeretném csinálni, hogy ha a bekért sorban a számok közül csak egy nagyobb, mint nulla, akkor az egyfajta változót szeretném növelniCPU: i7 950, VGA: GIGABYTE GTX 1650 Super 4GB OC, 14GB RAM, SSD: 250GB Samsung 860 EVO, HDD: 1TB WD Blue, 1TB WD Black. Motherboard: Super Micro X8SAX 3 channel, Ház: DeepCool Matrexx 55
-
axioma
veterán
válasz
Reflax #15228 üzenetére
Annyit me'g hozzatennek, hogy az eredeti keplet is zavaros... megint: C++ reszt nem tudom (van-e fix teglalap array-re mas megoldas), de ha technikailag lehetseges az, hogy a sorok kulonbozo hosszuak, akkor a szorzas nem hasznalhato az elem cimzesere, mert oda az elozo sorhosszak osszege kene; ha meg nem lehet kulonbozo hosszu, akkor meg ertelmetlen az adott sor hosszat elkerni es szorozni, inkabb kozvetlen kene hasznalni az N-et es M-et (ott is es minden ciklusnal is). Igy karbantartasnal nez az ember mint Rozi a moziban, hogy ez most itt miert is dinamikusan van elkerve, van-e celja, "mire gondolt a kolto". [Es karbantartasnal nem csak mas programozo lehet, hanem sajat magad 5 ev mulva
]
-
Reflax
tag
válasz
axioma #15229 üzenetére
Hmmm, szóval azt mondod, hogy az
i<E.size()
helyetti<M
legyen és a másik forban pedigN
? Kicsit gógyi vagyok ehhez
Mert ugye a soronkénti számok darabjai fixek. Tehát minden sorban ugyanannyi szám kerülhet beírásra.[ Szerkesztve ]
CPU: i7 950, VGA: GIGABYTE GTX 1650 Super 4GB OC, 14GB RAM, SSD: 250GB Samsung 860 EVO, HDD: 1TB WD Blue, 1TB WD Black. Motherboard: Super Micro X8SAX 3 channel, Ház: DeepCool Matrexx 55
-
axioma
veterán
válasz
Reflax #15228 üzenetére
Az adott kod egyebkent nem azt szamolja ossze amit akarsz, sot a while mint harmadik ciklus teljesen nem vilagos. Ehhez azt kene, hogy a sorban megszamolod, hany darab nemnulla van, es ha az eredmeny 1, akkor _kint_ noveled az egyfele-t.
Valahogy igy:
szerk. raadasul tok folosleges kulon bekerni meg kulon ellenorizni, ime a ver2 inkabb:int N,M,egyfele=0;
cin>>M>>N;
vector<vector<int> > E(M, vector<int>(N));
for (int i=0;i<M;i++) {
int counter=0;
for (int j=0; j<N;j++) {
cin>>E[i][j];
if (E[i][j]>0) {
counter++;
}
}
if (counter==1) {
egyfele++;
}
}[ Szerkesztve ]
-
Reflax
tag
válasz
axioma #15231 üzenetére
Oh, ez rendkívül egyszerűnek tűnik és hálás vagyok a felvilágosításért!
Kicsit defektes volt akkor az elgondolásom.[ Szerkesztve ]
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Egy 11 éves srácot szeretnék megtanítani programozni. 15 éve nagyon benne voltam a LOGO-ban, így számomra ez lenne a legegszerűbb.
Ti mivel kezdenétek? -
kovisoft
őstag
válasz
Primary92 #15244 üzenetére
A Scratch színes-szagos, ezt szeretni szokták a gyerekek (a fiaim legalábbis szerették, de az még régen volt
). Gyors összefoglalónak nézd meg a magyar wiki oldalt is, talán jó lesz kiindulási alapnak. Tuti könyvet nem tudok, de lehet, hogy más itt a topikban tud segíteni.
-
kovisoft
őstag
válasz
kovisoft #15245 üzenetére
Közben látom, hogy elég lightos ez a wiki oldal. Talán többre mész ezzel az alapozóval., de itt is található még plusz infó.
-
axioma
veterán
válasz
Primary92 #15242 üzenetére
Szerintem az lenne a jobb ha mutogatnal neki nyulfarknyi megoldasokat, es melyik leiras az amit egybol ert. En spec. ismerek gyereket(!) aki a dobozkakkal nem boldogul, leirt szoveges koddal sokkal inkabb. Nekem foleg a leforditott utasitasokkal tud bajom lenni, a logo nyilvan itt elonyben van.
Legutobb en a minecraft-ban lattam programozast mint bevezetest adni, ha ismeri a jatekot akkor az lehet hogy kevesbe latszik celtalannak. Ott me'g valaszthatsz is hogy melyik nezet van elol. Azt nem tudom milyen regisztracio kell hozza hogy automatizalhasson, mi kaptunk amig tanitottuk a lanyokat (pont ezt a korosztalyt). En voltam hatranyban mert a minecraft nekem tok ismeretlen voltCsinaltak hazat, ablakkal, lepcsot, meg persze 1000x1000x1000 bombat
mindossze nehany ora alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Bemutatta az Apple az iPhone 15 telefonokat és két új órát
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Cyberpunk 2077
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Formula-1
- Sweet.tv - Internetes TV