Új hozzászólás Aktív témák

  • kovisoft

    őstag

    válasz janos1988 #14151 üzenetére

    Alapvetően az a probléma mindkét megoldásoddal, hogy az a feltétel, ahogyan vizsgálod az új szó kezdetét, az nem érvényes a string legvégén. A szöveg közepén amikor a szóköz jön, akkor az aktuális előtt lévő karakter a szó utolsó betűje, amikor viszont a szöveg utolsó karakteréhez értél, akkor ez nem igaz, mert ott az aktuális karakter a szó utolsó betűje.

    Az első változatodban figyelmen kívül hagyod azt, hogy a szöveg végén nem lesz szóköz, tehát ott marad a "levegőben" még az utolsó szó, amivel nem csinálsz semmit. Ezt még valahogy le kellene kezelni a ciklus után.

    A második változatodban valami ilyesmit csinálsz: a szónak akkor van vége, ha szóköz karakter jön vagy ha a szöveg utolsó karaktere jön. De ez nem igaz, mert így kimarad a legutolsó karakter. Ehelyett valami ilyesmit kell csinálnod: a szónak ez az utolsó karaktere, ha tart még tovább a szöveg és szóköz lesz a következő, vagy ha ez a szöveg utolsó karaktere. Az nem korrekt megoldás, hogy túlfuttatod a ciklust, legfeljebb akkor, ha gondoskodsz róla, hogy a túlfuttatott n+1. tömbelemre semmiképpen sem fogsz hivatkozni.

    A többieknek: ez Pascal-szerűség, itt 1-től indul a ciklus.

Új hozzászólás Aktív témák