Új hozzászólás Aktív témák

  • #20411392

    törölt tag

    válasz bandi0000 #13005 üzenetére

    Saját tapasztalat és vélemény:

    Ha csak a sulit csináltad, akkor veszteséget fogsz termelni a cégnek, aki felvesz téged, mert nem lesz elég a tudásod. Simán lesz pár hónap, mire talán a saját béred ki fogod tudni termelni. Emellett lekötöd az ottani kollégák figyelmét is, ami miatt ők lassabban haladnak majd.
    Ezáltal a kezdeti fizetésed simán lehet 150-200 közötti. Főleg vidéken. (Ha penge vagy angolból, akkor ez lehet 200-250 közötti PESTEN. Amennyiben nem vagy jó angolból, akkor pedig...hát igazából akkor nem sok értelme van programozást tanulni. Az angol tudás komoly projekteknél elengedhetetlen.)
    2-3 év után lehet normális fizetést realizálni.
    Tehát a félelmed valós, de ez ilyen. A 8 általánossal rendelkező futár nem termel veszteséget (vagy kirúgják gyorsan) a cégnek. Miután te is kikupálódtál, akkor jöhet a rendes fizetés.

    Az utolsó bekezdésed viszont aggasztó, na nem nekem, hanem magadnak. Átlagosan a cégnél a projekteken dolgozol. Magyarisztánban leginkább régi projekteket kell karbantartani. Amiktől fejlődik a tudásod, de nem leszel naprakész, ha te magadnak nem teszel egy szívességet. Vannak cégek, akik támogatják, hogy a munkaidő X részében képezd magad, de ezeket a helyeket meg kell találni.
    Szóval ha nem tartod magad up-to-date, akkor erős hátrányban leszel a piacon.
    Területtől függ, hogy ez mennyi energiabefektetéssel jár. Mindenhol kell, de vannak területek, amik lassabban fejlődnek és változnak. Például mobilos vonalon ~2 évente változik meg minden és muszáj lépést tartanod, különben a friss kódod is legacy lesz, amit más bottal se igazán szeretne piszkálni.

    Találtam egy nem régi hozzászólást, amiben a kotlinról kérdezősködsz. Egy friss/juinor droid fejlesztőnek nem szabadna (SZERINTEM) kérdésnek lennie, hogy megakarja-e tanulni a kotlint. Sőt...nem csak a kotlint, hanem már ott a flutter is...mert oké, hogy te leszel az istencsászár natív droid fejlesztő. Kezd a felé tolódni az elvárás, hogy crossplatform appok legyenek...

    A piacnak igénye van jó fejlesztőkre, de igénye van 'gyári betanított munkásokra is'. Amennyiben nem képzed magad, akkor a betanított munkásokkal fogsz versenyezni. Vagy pedig beragadsz és 10-15 éves kódokat kell majd tákolnod, ami gyorsan megöli az ember lelkesedését.
    Természetesen minél többet programoztál és minél több fajta dolgot láttál, annál kevesebb energiabefektetés kell abba, hogy az új dolgokat elsajátítsd. Tehát az elején sokat kell otthon is nézegetned (ha jó akarsz lenni), aztán egyre kevesebbet, de olyan nem lesz, hogy hátradőlhetsz és 'na én már jó programozó vagyok, mindent tudok a területemen'.

Új hozzászólás Aktív témák