Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    válasz opr #10841 üzenetére

    lejart a szerk, szoval ui.:
    Az 5)-nek epeszu ember egyedul egyedul nem kezd neki, hacsak nem eletcelja irni egy openElevator lib-et vagy valamit (megjegyzem, igy leriva hirtelen nem is tunik akkora baromsagnak, majd ranezek, van-e mar ilyen. :DDD ).

    Mashogy mondva: a 5) az mar egy cegen belul egy egeszseges csapatnak sem egy rovid feladat, siman el lehet vele tokolni fel-egy evig, vagy akar tovabb is, ha ugy van (es altalaban ugy van).

    Ha valaki megis nekikezd, picike hatterifno:
    - A lift sulya/relativ tomege nyugodtan tekintheto nullanak/elhanyagolhatonak az ellensulyok miatt. Ezert egy uresen utazo lift, mindegy merre megy, energiat igenyel, hogy mozogjon.
    - A hatasfokot tekinthetjuk magasnak, mondjuk 90%-osnak (termeles-atvitel-felhasznalas osszesen) (ugye tudjuk, hogy gyakolatilag a motor es a generator kozotti kulonbseg az "aram iranya", marmint hogy eszi vagy csinalja, a mernokok meg majd kijavitanak a szivrohan utan, amit ettol a kijelentestol kaptak. ;] )

    Igy hirtelen ennyi ugrott be, de kivancsi vagyok, ki mit tud meg hozzatenni, biztos, hogy van meg itt sok-sok reteg, amit vegig lehet gondolni.

    szerk.:
    martonx #10844: tokeletesen egyetertek, En is ezt probaltam a kolleganak levezetni. :K

    [ Szerkesztve ]

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák