Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    válasz kezdosql #10387 üzenetére

    "Ha csak sql-nel maradunk, latatlanba lefogadom, hogy meg foiskolas programozok nagy resze is megbukna nehany kerdesen, amikor a lekerdezesben keverni kell az inner/outer joint parancsokat a left/right join-nal.

    Ilyeneket magyar peldaval eleg nehez megerteni, mert a parancsokat csak ugy lehet ertelmezni, hogy vissza kell menni a jo oreg halmazelmelethez."

    És mibe fogadunk? Csak mert tudod, az egyetemeken konkrétan a programozás, mint fogalom a halmazelméletből van levezetve. Ha egy sql-bármilyen join akárhányszor akármivel szintű halmazelméletet nem tud gondolkodás nélkül, röhögve kivágni egy főiskolás programozótanonc, az azt jelenti, hogy már az első zh-n elhasalt durván, és soha nem fog az első féléven túljutni.
    Konkértan maga az OOP, mint olyan, nem értelmezhető/megérthető haladó szintű halmazelmélet nélkül. És nem, a join az nem haladó szint, úgy finoman szólva. :U

    ui.: sőt, nekem konkrétan volt olyan interjúm, ahol az egyik feladat az volt, hogy tervezz meg egy relációs adatbázist, nulláról. Van 30 perced, internet, segítség semmi, a szobában egyedül leszel, fél óra múlva jövök.

    [ Szerkesztve ]

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák