Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    válasz bandi0000 #10380 üzenetére

    "de most hiába specializálódok pl a C++-ra, lehet 20 év múlva más nyelv lesz"
    Ezt ne így nézd, nyelv nagyon ritkán tűnik el teljesen, mai napig keresnek pascal 1.5höz értő embert is. Specializáció alatt mást értünk, nyelven belül. Lehet az MI, cloud, hálózatok, finance, gép-gép kommunikáció, bare metal (ezt nem tudom hogy van magyarul, sorry), stb ezer féle dolog.

    Kezdőknek azt mondanám, hogy egyelőre válassz nyelvet, abban merülj el és kész, a nyelven belüli specializáció még jóval később jön (minimum 3-5 évvel később), mint hogy megvan az első munkahely.
    Azon felül gyakorlatilag nem lesz olyan munkahelyed, ahol csak C++al foglalkozol, mindig lesz mellette valami más is, de attól nem kell félni, ha nem tudod, elmondják, segítenek, stb. A programozás egy ilyen téren nagyon jó szakma, nem szégyen valamit nem tudni, pláne nem szégyen segítséget kérni.

    Illetve még egy utolsó gondolat: Egy bizonyos szint után nyelvet váltani nem egy nagy dolog. Megnézed mik a fő különbségek, leülsz és csinálod. Gyak pár óra alatt egy másik nyelvből megvan a minimum közepes junior szint, pár hónap alatt a ~senior.

    Röviden, tömören: Ne parázz, válassz egy szimpatikus nyelvet, szórakozz vele, zsákolj egy munkát és élvezd az életet. :DDD

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák