Hirdetés

Aktív témák

 • Tuomas

  addikt

  Fontos megjegyezni, hogy a korlátozás nem feltétlenül jelenti azt, hogy a rajta lévő pénzedhez nem férsz hozzá. Amennyiben zárolják a fiókodat, a feltöltött összeget el tudod költeni kártyával, a zárolás csak annyit jelent, hogy újabb pénzt addig nem tudsz feltölteni, amíg nem igazolod a feltöltött pénz forrását.

  Ahogy a feltöltött pénz forrásának, úgy ennek igazolására is több változat van:
  - A leggyakoribb, ha saját munkabéredet töltöd fel, ebben az esetben az utolsó elérhető adóbevallás, 2-3 havi munkáltatói keresetigazolás vagy számlakivonat.
  - Megtakarítás esetén egy számlakivonat, amely a megtakarítási számlád egyenlegét mutatja
  Bővebb információ az igazolás módjairól az alábbi linken érhető el.

  Ritka eset, de volt rá példa, hogy zárolás után nem férsz hozzá a pénzedhez. Ez akkor következhet be, ha a pénzedet a vaultba helyezed, és zárolják a fiókodat. Ekkor a vaultban lévő összeget addig nem tudod mozgatni, használni, míg nem igazoltad a pénz forrását. Előfordulhat az is, hogy a kártyán lévő pénzt sem tudod elkölteni, ez a tapasztalatok szerint már egy szigorúbb zárolási szint, amikor nem csak ellenőrzés céljából zárolnak, hanem valamilyen konkrétum miatt.

  A zárolást egy algoritmus végzi, és a gyakorlat azt mutatja, hogy teljesen véletlenszerű, ami azt jelenti, hogy volt akit zároltak kisebb összeg feltöltése esetén, és volt akit nem zároltak nagyobb összeg feltöltésekor sem. Van akinek több év alatt egyszer sem zárolták a fiókját, és volt akinek pár hét/hónap elteltével.

  Valószínűleg a zárolás nagyobb eséllyel következik be, ha:
  - Gyanús pénzmozgást érzékel a rendszer (hirtelen nagy összeg feltöltése előzmény felépítése nélkül, ismeretlen forrásból érkező pénz)
  - Nem saját néven lévő kártyáról érkezik feltöltés
  - A feltöltéshez nem hitelesített kártyát használsz
  - Friss accountnál korlátozva van a feltöltési limit, amelynek összeghatára nem ismert. Könnyen előfordulhat, hogy az ezt megközelítő összegű feltöltésnél növekszik a zárolás esélye. Az összeghatár a regisztrációt követően napról napra emelkedik.

  Sokak számára ez az eljárás kellemetlen lehet, a személyes adatait nem szívesen osztják meg a szolgáltatóval, de aki szeretné használni az alkalmazást, az kénytelen elfogadni ezeket a feltételeket.

  Részletes leírás a zárolásról a Revoult blogon.

  We were here

Aktív témák

Hirdetés