Új hozzászólás Aktív témák

  • Aurevol

    csendes tag

    Mivel a PR-Net 500-as előfizetés szombat délután sem tudott többet, mint 140 Mbit és most este nyolctól egyetlen SpeedTest szerveren sem tudok 70 Mbit-nél magasabb értéket mérni, kezd elegem lenni a szolgáltatásból. Teljesen mindegy, hogy a saját routerre csatlakozom, vagy közvetlen a modemre, akármilyen eszközzel, akármilyen kapott IP-címmel, jó portokkal, jó kábelekkel is csak ezek a mérhető értékek. Egyébként a modem log-ja továbbra is "RCS Partial Service" és "No Ranging Response received - T3 time-out" figyelmeztetéseket és kritikus hibákat jelez, pedig a jelszint már normál értékre lett csillapítva.

    Mielőtt még teljesen összevesznék a PR-rel, megcsinálom a saját hálózat frissítést (úgyis mindig azzal jönnek, hogy az 5x1Gbit-es router és az 1200 MHz-re tesztel tömör rézeres kábel cat8 keystone-nal a lassú -- és ha laptopot kötök közvetlen a modemre cat7 patch kábellel, akkor mi a lassú? Grrr).
    A modem ágát a PR szerelvényezte, és jelenleg az RG11 és a modem között van egy Teletronik TV/DATA diplexer 5-862 MHz adatágon 8 dB csillapítással, egy 10 dB-es csillapítóbetét, és 6 méter Teletronik RG6 T60-CCST vasmagos kábel enyhén párás környezetben. Szerintetek érdemes lecserélnem a diplexert Soontai 5-1000 MHz adatágon 3,5 dB csillapításúra? Konkrétan DS1 - 65 / 8504 típus, [link]. Esetleg a csillapítóbetét lenne 15 dB-es utána, a kábel meg Triset A++ és kompressziós F-csatlakozók. Mit szólna ehhez a PR? Mondjuk, ha nem lenne lehetetlen elfogadtatni velük, akkor webshopban 30 euróért árult Arris cuccukat is lecserélném, csak végre vegyék tudomásul, hogy nincs a kerítésen belül hiba, a saját hálózatukkal van valami gond.

Új hozzászólás Aktív témák