Új hozzászólás Aktív témák

  • moseras

    tag

    válasz Miertvansote #7335 üzenetére

    Üdv!

    Sajnos azt sem tudjuk, hogy milyen PLC-re készülne, és az a típus milyen változókat, milyen nyelvezetet támogat. Ez ST-ben (Codesys) készült, de a Siemens féle STL is hasonló, esetleg a tömböt máshogy kell deklarálni (ha esetleg nincs többdimenziós tömb, akkor egy dimenziós tömbbel is megoldható egy szorzással).

    Röviden annyi, hogy létrehoztam tömbben tömböt, ahol 10 sor van (Kés programok számának megfelelően), és 5 oszlop (az 5 Késnek megfelelően), ez tárolja a kések méreteit. Aztán egy másik tömböt, az anyagcsoportoknak, amelyben a Késcsoportok indexeit tároltam el. Az Anyag_sorszama változóba valahogy bekerül (te teszed bele vagy kiválasztja valaki a vizualizáción), hogy melyik csoportba tartozó anyagról van szó, ez alapján kikeressük az indexet az Anyag_csoportok tömbből, majd ezen index alapján kikeressük a kések méreteit a másik tömbből mind az 5 késre. így összességében az anyag típusa alapján lesz 5 kés méreted.

    Persze az nagyon fontos, hogy az index ne lépje túl a tömb méreteit, tehát ha mondjuk 20 anyagcsoport van, de te a 30-as csoportot keresed, akkor ezt Neked le kell kezelni, valamit ilyenkor tenni kell, Illetve ha 10 kés csoport van, akkor te nem hivatkozgatsz a 15-ös kés csoportra, ezt szintén Neked le kell tudnod kezelni korrekt módon (riasztás, hibaüzenet, stb).

    Imi.

Új hozzászólás Aktív témák