Új hozzászólás Aktív témák

  • moseras

    tag

    válasz Xellos1988 #6811 üzenetére

    Üdv!

    Mi DS18B20-hoz ezt használjuk:

    LinkHubE - 32K, Ethernet Hub

    Ebből van RS232-es változat is. 300 méter/csatorna, és van 4 csatornája. PLC-t használunk hozzá, abban fut a kezelő/kiolvasó program. Kb. 2-2.5 sec/hőmérő lekérdezési sebességgel lehet számolni. A stabilitással vannak gondok, árnyékolt FTP kell, frekiváltót/invertert nem szereti, gondosan kell kábelezni és a kábelt távol vezetni a motor/betáp kábelektől. A kábelezés lehet csillag is, de stabilabb, ha egymás után fűzöd fel őket. A 300 métert valóban tudja, 360 méternél már akadozik.

    Szabályzási feladatokra egyáltalán nem ajánlom !!!!!! Néha eltűnik néhány darab a buszról, később visszajön, kizárólag olyan célra tudom ajánlani, ahol a feladat megengedi/tolerálja a lassú kiolvasást, a néhai eltűnést, bizonytalanságot. A másik probléma, hogy ha mondjuk előremenőt kell mérned (ez tipikus kazánházban), akkor ebből speciális merülő változatot kellene venned, ilyenből Pt 100/Pt 1000 esetén könnyen be tudod szerezni a megfelelőt, de Dallas-ból ez nem egyszerű.

    A loxone dallas megoldásáról régebben kifejezetten rossz dolgokat hallottam, megerősíteni nem tudom, nincs vele tapasztalatom.

    Ami belinkeltél Siemens modult, az nyilván nem tudja a Dallasokat fogadni.

Új hozzászólás Aktív témák