Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • DM-Fan

  nagyúr

  Azért az kicsit félő, hogy ezzel a visszafelé kompatibilitással kapcsolatban tényleg nem mondanak semmit, csak annyit, hogy majd Gaikai-on keresztül megy. Mert ok, rendben, de tényleg - milyen módon fog megtörténni az azonosítás? Mert ha a Sony benyögi, hogy csak az elektronikusan megvásárolt tartalmakkal fog működni, akkor - már bocsánat - de elmehet a p*csába! Szerintem ilyen szinten nem szabadna differenciálnia, hiszen ha ott a PS3-as játéklemez a polcomon, az új gépben pedig ugye ugyanúgy ott van a BD-meghajtó, akkor az azonosításnak nem kéne ügynek lennie! Becsapod a lemezt, rácsekkol, azonosít és mehet a stream-elt játék.
  Mondjuk azért azzal kapcsolatban is vannak fenntartásaim, hogy milyen minőségben fog ez működni és mennyire lesz kiszolgáltatva a játék minősége a net hektikusságának. Azért itt nem egy szimpla multi-játék adatforgalma fog bonyolódni, hanem annál jóval több.
  Szerintem ez nagyon kardinális kérdés és jelen pillanatban úgy érzem, hogy ezt erősen elbagatellizálják, pedig sokan rendelkeznek szép kis PS3 játékgyűjteménnyel, amit nem feltétlen helyeznének a kukába. Márpedig ha előbb-utóbb megmakkan a régi PS3, akkor a PS4 beszerzése után lehet, hogy ráncolnák páran a homlokukat, ha meg kéne venni az egyébként szénné gagyisított PS3 Super Slim-et, 70 eFt körüli áron csak azért, mert a drágalátos új masina nem hajlandó fogadni a lemezes PS3 játékokat még azonosítás végett sem. :((

  Amúgy egyelőre nem vagyok hasra esve a vastól, árától függően lehet majd mit mondani rá.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  De ez csak magára az adatra vonatkozik. Azt természetes, hogy nem tudod átvinni, mivel más architektúrájú az új gép. Én ellenben arról beszélek, hogy ha nekem megvan a játék (akár lemezesen, akár elektronikusan), akkor ugyan legyen már jogom a Gaikai-ban elérhető, PS4 kompatibilis változatával ingyen és bérmentve játszani - hiszen azt a játékot már ugye egyszer kifizettem PS3-ra és a Gaikai-t úgy kínálja, mint a visszafelé-kompatibilitás eszközét. Magyarul én azt várom el, hogy mindegy legyen, hogy lemezes verzióban van meg a játék, vagy elektronikusan, csak tudjak játszani vele Gaikai-on.

  De ahogy a Sony marketing-észjárását ismerem, ez is havidíjas szolgáltatás lesz, mint a PS plus. :(

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Én már annak is örülnék, ha még megjelenés után 2-3 évvel tudna 1080p-ben 60 FPS-sel futtatni címeket, bár szerintem már ez is nagy szó lenne. A 4k nem realitás még, pláne nem akkora képernyőméretben, ami egy mai háztartásban megszokott (42"-65"), szóval ezt kár is lenne erőltetni - a TV piacon sem fog még lejönni a konzumer szintre ez a felbontás jódarabig, csak most kellett valami gumicsont a CES-re, mert a 3D már kipukkadt. Nagyot akarnának vele és jól össze is sz*rná magát az új gép. A legerősebb PC-knek is becsületére válna kipréselni magukból egy combos játéknál a 4k felbontást.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Nem az a baj, hogy induláskor gyenge lenne, mert nyilván nem az, de ha ezt a gépet is 6-7 éves életciklusúra tervezik, akkor az lesz. Az optimális szerintem 3, nagyon maximum 4 év lenne, aztán generációváltás. De erről már többször értekeztünk.
  Egyébként meg azt mondom, hogy majd akkor hiszem, hogy nem gyenge, ha látom a gépet és hogy stabilan kijön belőle az 1080p 60 FPS minden címnél, élsimítással, normális részletességű textúrákkal és ezt tudják is tartani hosszú távon. Biztos, hogy nem ugranék bele az elején.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  "Habár Yoshida úr elmondta, hogy "valamilyen módon" lejátszhatóvá tesznek majd egyes PSN és PS3 játékokat közvetlenül is, tehát ennek a felhő-szerver alapú szolgáltatásnak kínálatát növelni fogják régebbi játékokkal is, de ez egyelőre még a cég távlati tervei közé tartozik."

  Akkor én meg ebben az esetben nagy eséllyel a távlati terveim között sem fogom szerepeltetni a PS4 megvásárlását - és bizton állíthatom, hogy ezzel jópáran lesznek még így rajtam kívül is! Bassza meg a Sony! Ami náluk "távlati tervek" közé tartozik, azt egyenlő azzal, hogy soha nem lesz. Amit biztosra ígérnek, az szokott megvalósulni - úgy 5 évvel azután, hogy aktuális lenne.

  Nevetséges hozzáállás, egyszerűen arra játszanak, hogy ha elpukkan a régi PS3-ad, akkor - ha nem akarod a szemétbe hajítani vagy fillérekért eladni a gyűjteményedet (a PSN account-odban levő játékokról ugye nem is beszélve, mert azok eladhatatlanok) - vedd meg az új szar SuperSlim-et méregdrágán a PS4-ed mellé! Meg a nagy pali f*szát! Akkor nemes egyszerűséggel nem PS4-et veszek, hanem egy mezei PC-t a PS4 árának feléből/háromnegyedéből, amire ha megveszek valamit, 10 év múlva is gond nélkül fogok tudni vele játszani az akkori új PC-men. Grafikai teljesítményben is többet nyújt a PC és a játékok is olcsóbbak rá. Ráadásul tulajdonképp innentől kezdve a PS4 sem lesz más, mint egy agyonhype-olt PC az x86-alapú rendszerével együtt, amihez jár egy kontroller is, meg néha megjelenik rá ez-az, ami PC-re nem. Anélkül az évi 1-2 exkluzív nélkül meg majd kibírom valahogy. De az fix, hogy nem fogom tömni egy ilyen hozzáállású cég zsebét!

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  "Nem tudom, de én nem terveztem eladni a PS3-am, továbbá a Sony kénytelen lesz csökkentei a SuperSlim árát, mert máskülönben a kutya sem fogja megvenni, ha egy PS4 120-130-ba fog kerülni, míg az meg 80-ba."

  Én sem írtam sehol, hogy el akarom adni a PS3-amat, meg a jópár játékból álló gyűjteményemet sem. Nem azért vettem meg azokat a játékokat, mert nem akarnék játszani velük évek múltán is.

  A PS3 árát nagyon nem fogja tudni csökkenteni, a Cell proci alapvetően nem olcsó, veszteséggel meg nem fogja kiszórni a gépeket - márcsak azért sem, mert pontosan a PS4 visszafelé kompatibilitásának hiányával úgyis rá leszel kényszerítve, hogy megvedd, ha elszáll a régi géped. Szerintem ez a taktika. Meg leginkább az, hogy egy fejlett, nyugati országban nem tétel egy új PS3 Super Slim megvásárlása, ha elpukkan a régi FAT. Egyszerűen bedobja az ember a PS4 mellé a kosára és nem terheli meg.

  "PS-emre tekintve, ez lazán ki fog még bírni jó pár évet, mert még a PS1 is üzemel, pedig nyüstölve van rendesen és a PS2 is köszöni, jól van. És mind első generációs."

  A PS1 egy végtelenül igénytelen hardver volt - a szó technikai értelmében, nem csoda, hogy ennyi idő után is megy. A 25 éves C64-em is megy a mai napig, ellenben megnézném a mai asztali PC-met, hol lesz pár év múlva! Nem összevethető, a mai hardverelemek sokkal inkább csúcsra húzottak, határon járnak, előbb tönkremennek. Az én PS3-mam idén lesz 5 éves, szóval szerintem minden napja ajándék, akárhogy is pasztáztam már újra kétszer is és figyelek rá oda, amennyire csak tudok. Szóval ez a jópár évet el fog még menni kijelentés - pláne egy PS3 esetében - nem nagyon állja meg a helyét. Persze, annak könnyű, akinek alig van rá játéka, mert mondjuk nem halmozott gyűjteményt, hanem mindig egy aktuális játéka volt csak, amit eladott és vette a következőt. De azért szerintem a többség nem ilyen.

  Azt már most elfelejtheted, hogy 120-130 eFt-ért haza fogod vinni a PS4-et! Teljes mértékben kizártnak tartom! Minimum 150 eFt lesz az, de szerintem több is, még akkor is olcsóbb lenne, mint a PS3 debütáláskor!

  Ez a hardver maximum 2-3 évig lesz időtálló, sőt, a nagyméretű textúrakezelés miatt a 8 GB ram nagyon gyorsan kevésnek fog bizonyulni, ezt már most mondom!

  "És lesz rengeteg exkluzív cím és PlayStation Plus."

  Hajjaj, hogy mekkorát csalódtunk ugyanezen ígéret kapcsán anno a PS3-ban is! :W Ígéretekkel tele van a padlás, az meg, hogy most hoztak egy-két címet és mutattak belőlük pár percet - amik amúgy ki tudja, milyen állapotban vannak és ténylegesen épp milyen vason futottak, az egy dolog.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Azért egy ilyen szintű vas komponensekből összerakva is beleszalad egy százasba lazán és akkor még nincs meghajtó, nincs burkolat, nincs kontroller, nincs support, stb. Nem bizakodnék az ilyen alacsony árazást illetően. Prémium cucc lesz a megjelenéskor, prémium árazással, prémium játékárakkal, ebben biztos vagyok: 500 dollár alatt tuti nem adják, márpedig az már önmagában több, mint 150 eFt-os árat jelent itthon, mert a dollár:euró arány 1:1 szokott lenni ilyen esetekben és akkor a hazai költségek még nincsenek rajta. Ha 400 dollár lenne, akkor is beleszaladna 150 eFt-ba itthon.
  A TV piac statisztikáiban egy "kicsit" benne vagyok és az évről-évre csökkenő árak ellenére is mindig bika áron szoktak nyitni az újdonságok, mert valakivel meg kell fizettetni a K+F-et és ezek az első pár hónapban/fél évben vásárlók szoktak lenni. Utána jön az árvágás és már lehet is kedvezőbbnél kedvezőbb árakon vásárolni.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Dehogy is néz ki jobban! Ha a ldave által linkelt képeket megnézed, ott azért brutál mennyiségű részlet van. Főként az Infamous-os képeken. Szerintem kicsit már gyanúsan is sok. A PS3 teljesen más kategória, kb. mintha a DVD-re és BD-re mondanád, hogy ugyanaz. Plusz ugye ezek végre 1080p címek - és ez iszonyatos sokat dob a látottakon - ezt vártuk a PS3-tól is, ezt ígérték már akkor is. A Last of Us is csak 720p cím lesz, soha nem fog így kinézni. Az, hogy ettől függetlenül jobb játék lesz-e, az már más tészta.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Az a baj, hogy egy konzol és a rá készülő játékok felesztésekor nem azt kell szem előtt tartani, hogy biztos lesznek sokan, aki, CRT TV-re kötik az amúgy 1080p-t tudó konzolt, hanem azt, hogy sokan bizony azért veszik ezt a konzolt, mert 1080p-ben tud címeket futtatni. Mert én pl. kurvára dühös lennék, ha ezzel adják el nekem a konzolt, aztán kiderül, hogy rohadtul nem tudja és ocsmányak rajta a címek (a PS3 esetében ezt már egyszer eljátszották, ami az ígéretekkel ellentétben már első perctől nem nagyon tudott 1080p címeket futtatni, nagyon kevés kivételtől eltekintve). Ezt nem akarnám még egyszer átélni, ezért sem fogok rohanni a megjelenéskor, majd inkább 1-2 év tapasztalat után. Szívja csak meg az, aki látatlanban beleugrik! Én inkább megvárom, hogy tényleg időtálló-e a gép és azt, hogy kijöjjön belőle a 2., 3., már javított széria, olcsóbban, mint a megjelenéskor.

  Nálam ott az 50"-os nemszar plazma, nem akarok 720p-ben, csökkentett minőségben játszani egy új konzollal, akkor inkább PC-t építek alá.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Ezt már ezerszer tárgyaltuk: évi 1-2 ilyen A+ kategóriás exkluzív jön, vagy még annyi sem, multiplatform címből meg 5-6 is érkezhet egy évben, ami érdekel. Ha csak az elmúlt 1-2 hónapot és az elkövetkezendő pár hetet nézem: Doom 3 BFG Edition, Far Cry 3, Dead Space 3, Tomb Raider, Colonial Marines, Bioshock Infinite, stb. Egyik sem exkluzív és mindegyik nem kicsit jobb PC-n, mint PS3-on, ráadásul PC-re jó 20%-kal olcsóbbak is ezek a címek. Jó, most jön egy Last of Us (amiről csak reméljük, hogy jó lesz), meg egy GoW (ami személy szerint engem abszolút nem mozgat), de mondjuk mi volt tavaly? Semmi! Szóval azért emiatt kicsit luxus konzolt fenntartani, pláne egy újba beleugrani, ahol a gép is drága és valószínű a játékok ára sem lesz rest újra felmenni 16-17 eFt-ra, mint anno a PS3-nál.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Uncharted utoljára 2011. őszén volt, szóval tavaly semmi. :(

  Ghard: azért sokat számít maga a felbontás is, de persze: kell az élsimítás, kell a minőségi textúra és nem árt némi FPS sem.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  "Gaikai innentől kezdve megoldja a visszafelé kompatibilitás kérdését is."

  Pont ez a dolog egyik legnagyobb szépséghibája, hogy a Sony már kvázi visszakozott ebben a kérdésben:

  "Habár Yoshida úr elmondta, hogy "valamilyen módon" lejátszhatóvá tesznek majd egyes PSN és PS3 játékokat közvetlenül is, tehát ennek a felhő-szerver alapú szolgáltatásnak kínálatát növelni fogják régebbi játékokkal is, de ez egyelőre még a cég távlati tervei közé tartozik."

  A bemutatóval kapcsolatban: szerintem elég fura az, hogy bemutatnak valamit, amit mégse mutatnak meg. Látni sejtetik, hogy mit fog tudni, de nem tudod, hogy fog kinézni. Olyasvalamiről beszélnek, amit nem tudsz kézzel fogni, így kissé hiteltelen az egész, ahogy már másnap meg is jelentek ezen szólamok világszerte a médiában. Elég amatőr volt ez, keynote-nak nem is igazán nevezhető. Ugyebár a profik tényleg azt csinálják, hogy tessék, itt van a kezemben, így néz ki, élőben mutatom: ezt tudja, 2 hét múlva már meg is tudod venni. Itt most mutattak valami tartalmat, amiről vagy elhiszed, vagy nem, hogy abból a valamiből fog kijönni, amit egyébként még nem láttál, mert valószínű, hogy még nem is létezik végleges formájában. Ez nem termékbemutató, ez csak egy immár hivatalos pletyka megerősítése. Ja, de, bocsánat: az új kontrollert sikerült bemutatni, amiben semmi forradalmi nincs, inkább negatívum, hogy megszűntek az analóg karok, ami az egyetlen jó dolog volt a korábbi kontrollerben. Helyette kapsz egy tapipadot, amire nagy eséllyel egyébként semmi szükség nem lenne. Ja, meg lesz rajta szép kék LED, amire azt mondják, hogy mindent könnyebb úgy eladni, hogy van benne egy szép nagy kék LED.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Nem hinném, hogy ez lenne: állítólag a szoftvergyártóknak már jóideje kiment az SDK és aláíratták velük, hogy nem nyilatkozhatnak, de nem hinném, hogy az állna a háttérben, hogy bedobtak volna egy fals specifikációt.

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Milyen kényelmetlen lesz majd 40-50 évesen a végrendeletedet fogalmazgatni, mert annyit sem mozdulsz ki és mozogsz a friss levegőn, hogy feloldódna az a koleszterin, amit az a chips okoz, amit aközben magadba tolsz, amíg lecsorog annyi a játékból, hogy már elkezdhess játszani. Ilyen a tipikus mai Facebook-generáció: online éli a szexuális életét is. :N

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Nekem viszont felüdülés a mai agyondigitalizált világban egy-egy szép kiadványt a kezemben tartani és ott tudni a polcon. Mondjuk ez gyűjtőszenvedély is, ami valamilyen szinten deviancia, de vállalom. Facebook-on én sem vagyok fenn (gyűlölöm), a chips-et viszont imádom és mértékkel mindent lehet, mert egyébként a függőségek nélküli élet sivár. :K

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Egyetértek, szerintem is tré ez a felület. Az XMB sokkal kiforrottabb/letisztultabb, az még egy 50"-nál nagyobb megjelenítőn is jól tud kinézni a hullámzó hátterével, a csillogó effektjeivel és jól átgondolt a menüpontok elhelyezése is. Ezzel szemben itt kapunk egy Win '95-érára emlékeztető átmenetes hátteret (mint a régi install screen-ek voltak), ami még a linkelt fotókon látható tableteken is gázul fest, nem még egy normális, nagy méretű TV-n. Nem értem, hogy minek basztatni azt, ami jó. Nem ettől fogják többen megvenni.

  Eddig engem sem nyűgözött le, ami ezzel a géppel kapcsolatban kiderült.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Az új Store speciel nekem is tetszik, azzal nincs bajom, de ez a felület így elsőre szerintem visszalépés, még akkor is, ha mozog a háttér. Most ez a törekvés, a puritán, egyszerű felületek - lásd a Win 8 Metro-felületét is, ami szerintem szintén okádék a gusztustalan csempéivel, hatalmasra nagyított ikonjaival. Ez a szintű egyszerűség szerintem gagyi. Bizonyos esetekben nagyon jó - pl. az Apple termékein el sem tudnám képzelni máshogy a felületet, mint ahogy jelenleg kinéz - annyira névjeggyé vált és jól működik, így nem is változtatnak rajta.
  Nem vagyok ellenére a fejlesztésnek és az új dolgoknak, de csak akkor ha azok előremutatnak és tényleg hoznak pozitív dolgokat is (vagy leginkább csak azt). Nyilván pár screenshot-ból sokat nem lehet mondani, de egyelőre több a kellemetlen hír a PS4 kapcsán, mint amire azt mondom, hogy megéri feláldozni érte sok minden mást.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Én 5 éve játszok PS3-mal plazmán (immár a másodikat koptatom) kompromisszum nélkül és soha nem volt semmi gond, egyszer sem sikerült beégetni, vagy akár tartósabb ghost-ot összehozni sem. Ráadásul pl. az utóbbi két hónapban vett 3 játéknál (Dead Space 3, Aliens: Colonial Marines, Tomb Raider) érdemi HUD sincs, vagy dinamikus, tehát teljesen nyugodtan játszható napokon át folyamatosan akár. Soha nem játszanék LCD-n a plazma után, ugyanis látványosan jobb erre a célra (is) a plazma (feketeszint, válaszidő, mozgásmegjelenítés, színhűség, homogenitás, stb.), szerintem neked nem kell bemutatnom.

  Szerintem ha egy ilyen PC nem elégített ki, akkor a PS4 sem fog. Ne ringasd magad olyan hiú ábránda, hogy egy közel egymilliós vasat lazán le fog nyomni egy 200 eFt-os konzol és hogy adott esetben sokkal időtállóbb is lesz. :(

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Értem. Hát, itt biztos, hogy kész tények elé leszel állítva. Nekem a PS3-mal viszont már 2 év után olyan problémám volt, hogy közel sem tudott olyan grafikai és futásteljesítménybeli színvonalat adni, mint a ma már középszerűnek sem nevezhető PC-m (lásd adatlapom alatt), amit egyébként szintén 2008-ban raktam össze. Ez a konfig mai napig tisztesebb teljesítményt nyújt a MAI multiplatform címek alatt is, mint a PS3. Sosem éreztem azt a késztetést, hogy hozzányúljak (utoljára 20-22 évesen éreztem azt a PC-mmel kapcsolatban, hogy feltétlen naprakészen kell tartanom), majd ha elpukkan, akkor összeakok egy aktuálisan brutálisan jó vasat. Sajnos szerintem a PS4-gyel is ez lesz a helyzet: az első 1-2 évben nyilván jól fog húzni, aztán szépen lemarad egy középszerű (PS4 ára alatt összerakható) PC mellett. Ezért is szoktam azt írni, hogy rövidebb életciklus kellene a konzoloknak is (természtesen a visszafelé-kompatibilitás szem előtt tartásával - amire most a Sony szart egy jó nagyot a PS4-gyel).

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Abszolút egyetértek! Szerintem egyértelmű, hogy simán el lehet boldogulni egy jó PC-vel kevés vesződtséggel is. Amíg a PC volt a fő játékplatformom, semmilyen komolyabb problémával nem szembesültem, nem kellett állandóan gépészkedni. A maximum hajhászása persze nyilván áldozattal is jár (anyagival és szellemivel is), de szerintem nem is feltétlen éri meg azért a minimális többletért.

  Tegnap amúgy belenéztem a Tomb Raider multijába is PS3-on és hát, nem estem hanyatt. Maga a játék single kampánya meglepően jól néz ki és jól is fut (az átlag PS3 multiplatform címekhez képest), de a multi valami katasztrófa, szerintem jó, ha 20 FPS van, de szeritnem sokszor még annyi sem és nem hálózatfüggő a dolog. Mindezt 720p felbontás mellett. Single alatt is megfigyelhető volt néha a nagy terek és sok objektum miatt, de ott közel sem volt ilyen látványos.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Szeritem arra, amire kell, bőven elég lesz. Nyilván nem audiofil zenehallgatás okán kerül a kontrollerre. Én a minőségi zenehallgatás híve vagyok, otthon elég komoly rendszerem van, utcára mégis bőven megvagyok egy BlueTooth headset+telefon párosítással és még zenére is bőven megfelelő utcára. Ennél nem hinném, hogy rosszabb lenne a kontrolleres megoldás sem: a WiFi átviteli sebesség már bőven elég egy FLAC-lejátszáshoz is akár (nincs ott interferencia), innentől kezdve meg DAC kérdése a dolog, de játékhoz kvázi bármilyen jó, úgyis agyontömörített sound-sample-ökből dolgoznak.

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Mint mondtam, nem is kell bele komoly DAC, a célnak megfelelő meg benne lesz. Emiatt nem fájna a fejem, nagyobb gondok is lesznek ezzel a géppel, ahogy azt már korábban tárgyaltuk.

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Igen, mert addigra minden japán elektronikai vállalat kénytelen lesz átesni egy fúzión, hogy fenn tudjanak maradni és akkor már egy kézben lesz minden. Én már a nevét is sejtem: ToshPanHitSonDo. :K

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Sziasztok!

  Pár napja én is a PS4-táborhoz egy 500 GB-os CUH-1216A típusú géppel, amit egy Nathan Drake Collection bundle-pakkban vásároltam. Járt hozzá egy 90 napos PS+ előfizetés is. A régi PS3-as account-omat aktiváltam a gépre, az ID-m továbbra is dm-fan, UK regisztrációval.

  Eddig nagyon elégedett vagyok a géppel, villámgyors minden tekintetben, csöndben is van annak ellenére is, hogy azért érzem, hogy szereti nyomni magából a hőt. Remélem azért ez is legalább addig szolgál majd, mint a PS3. Vettem hozzá egy Sony vertical stand-et is, így első perctől kezdve élére állítva üzemel. Bízom benne, hogy ezzel csak növekszik a hőleadási felület, amit körül tud járni a levegő (meg egyébként sem nagyon tudtam máshogy elhelyezni a gépet, ráadásul mutatósabb is így szerintem).

  Az Uncharted-széria pedig gyönyörű 1080p-ben, fixált 60 FPS-sel. Alig várom a negyedik részt, úgyhogy szépen el is kezdtem tolni a trilógiát újra az elejétől.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Köszi és neked is james001! Valóban, kicsit hanyagoltam a PS3 platformot, idő hiányában legfőképp (soha nem látszom ki a munkából), de a Nathan Drake Collection kapcsán nem tudtam kihagyni a PS4 beszerzését.

  Igen, plazmán tolom, az utolsó Panasonic csúcsplazmából megvettem anno a legnagyobbat: 65VT60. Nem kis élmény egy ilyen minőségű 65"-os megjelenítőn tolni. :B Ráadásul most már végre méltó konzol társul is hozzá, ami ki is tudja szolgálni, nem úgy, mint anno a PS3.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Igen, valóban kivártam a vásárlással.

  Egyrészt - mint írtam is - nem nagyon jut időm játékra a melótól, de ettől függetlenül azért sokszor meg-megkívántam a Youtube-os videók alapján a next-gen életérzést. Leginkább a tavaly év végén PS3-ra megvett Alien Isolation kapcsán éreztem azt, hogy itt az ideje a váltásnak - annyival jobban mutattak a PS4-es végigjátszás videók. Sok játékot valószínű nem fogok elfogyasztani, de minden évben jön azért 2-3 olyan cím, ami érdekel és amit szeretnék high-def-ben végigtolni, ha már adott a megjelenítő. Asztali PC-erőműre semmiképp nem akarok vagyont költeni - amúgy is egész nap gép előtt ülök a munkahelyen, az otthoni tartalomfogyasztásra nekem tökéletes az iPad, nem is akarok már igazán semmilyen asztali gépet összerakni. A PS4-et meg megkaptam egy jobb VGA árából és eddig maximálisan megfelel az igényszintemnek (1080p 60 FPS brutál grafikával).

  Másrészt meg azért bennem volt az is, hogy kivárok az esetleges hardveres gyermekbetegségek okán, amelyek miatt talán érdemes várni egypár hardver-revíziót. Remélem ezzel a szériával nem nyúltam mellé.
  Persze, majd ha lejár az 1 év gari, akkor szépen megbontom és kipucolom/újrapasztázom, ahogy azt a PS3-mal is tettem vagy kétszer-háromszor. Meg is hálálta: 7 éves lett idén a 40 GB FAT gépem.

  krx21: köszi! ;)

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Pont akartam is írni, hogy én viszont nagyon durván gyorsnak találtam a PS4 WiFi-jét (konkrétan a netem sávszéle szab neki határt), kiveri a plafont. Egy Cisco (leánykori nevén Linksys) dual router-em van (2,4 és 5 GHz). A NDC 1 GB-os update patch-e kb. 4 perc alatt tokkal vonóval lent volt és települt is. Korábban a PS3-nál ez jóval több idő volt. Szóval az N-es WiFi teszi a dolgát a gépben, ahogy kell.

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Mint írtam: 65VT60-am van. Nem igazán láttam még ghost-ot rajta egy-egy keményebb PS3-etap után sem - az utolsó széria ilyen szempontból is "kicsit" jobb lett, mint a korábbi évek modelljei! Konkrétan ma se nagyon van olyan TV, ami megszorongatná, akár feketeszintet, akár mozgásmegjelenítést, akár színhűséget tekintve. Az LCD már nem is fog a nyomába érni, az OLED-próbálkozások meg ígéretesek, csak fizess 1-2 mFt közötti összeget egy 55"-os TV-ért, aminek ráadásul még számtalan gyermekbetegsége is van. Szóval köszi, de ma is VT60-at vennék újra, ha lehetne még kapni és ezzel elég sokan így vannak, akik kapisgálják valamelyest a TV-témát.

  De egyébként sem vagyok annyira kocka, hogy ne álljak fel időnként a játék elől. Régen rossz, ha valaki ottragad órákra tágra nyílt szemkocsánnyal a kijelzőre tapadva. Ebből én már úgy 15 éve kinőttem.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  De egyébként meg a játékok jelentős részében nincs is HUD, vagy dinamikus HUD van (Uncharted-ek, TLoU, Dead Space-ek, stb., hogy csak pár nagyobb címet említsek), vagy eleve mozog a HUD is. Szóval ez korántsem akkora gond a régi plazmásoknak sem, mint amilyennek egyesek beállítják. Lassan 10 év alatt a harmadik plazmámat koptatom, de már az elsővel sem volt semmi gond a játékok HUD-jai miatt. Ráadásul a plazma minden szempontból előnyösebb választás játékra, mint az LCD a jobb válaszidő és a jobb mozgásmegjelenítés miatt is. Aki hardcore multi-játékos, az tudja miről beszélek. Sokat jelent ám az a pár ms is, amit elbuksz még egy középszerű LCD-nél is a plazmához képest. Pont be lehet szedni ilyenek miatt a headshot-ot.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Kösz!

  Csakhogy itt nem 2-3 ms-ról beszélünk, hanem 30-40-ről is akár. Ennyivel is rosszabb tud lenni egy középkategóriás LCD még egy belépő plazmánál is. Márpedig ennyit már megérzel, hidd el, tapasztalat, de ha utánaolvasol ezt más is megerősíti.
  A ping teljesen már tészta, máshogy is nyilvánul meg. Az input-lag esetében teljesen folyamatosnak érzed a játékot, nem szakad, nem akad, csak épp nem érted, hogy miképp lehetséges, hogy már célba is vetted a másik fejét, mégis mindig ő a gyorsabb. Nos, azért, mert ő pont ezzel a 30-40 ms-mal előbb tudott ráhúzni a ravaszra, mert ennyivel előbb lát mindent, mint Te, mivel ténylegesen minden egyidőben is történik, csak a Te kijelződ lassabban mutatja meg ugyanazt, mert ennyit késik. Pont elég.
  Egyébként ekkora input-lag-oknál már a hang is képes csúszni, nem véletlenül kerül bele a házimozi-erősítőkbe se a lip-sync funkció: ezzel tudod utánakorrigálni azt a pár tíz ms-ot, mivel ugye az erősítő real-time megszólaltatja a hangot, de ehhez képest a kijelző picit késik az input-lag miatt és ez okozhat hangyányi csúszást - előbb jön a hang, mint a hozzá tartozó kép.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  A 25 ms körüli input-lag az általános, game mode-ban ennél lejjebb is képes menni a készülék. LCD-knél meg nem ritka az 50-70 ms közötti érték sem! Az egy dolog, hogy gyári adatként megadnak mondjuk 40 ms-ot, az meg egy másik, hogy gyakorlatban mit mérsz rajta.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Egy biztos: sosem volt még ennyire gyors és persze ilyen nagy, illetve színhű megjelenítőm. Sajnálatos, hogy jelenleg nem is igazán van alternatívája, ami hozná ezt a minőséget, pláne árában. Eléggé fájó, tátongó űrt hagyott maga után a plazma-szegmens.

  Pont az imént fejeztem be az első Uncharted-et. Lehet picit később bele is kapok a másodikba, az volt a kedvenc részem mindhárom közül.

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  A 2. és 3. még jobbak, fordulatosabbak, szebben kivitelezettek. Nem mintha az első gyengére sikeredett volna, de tudták fokozni a történetet és a megvalósítást is a további részekben és ahogy nézem, a 4. rész még ezekre is rá fog tenni egy lapáttal.

  Én is belecsaptam ma a 2. részbe is, eléggé a fejemben van már mindhárom rész, tudom, hol mi vár rám, hol vannak a Treasure-ök, stb. Nagyon addiktív játék, hihetetlen jó hangulattal, kiváló humorral, ahol pedig kell, ott drámával.

  Simán ott tartunk, hogy a Naughty Dog neve olyan szinten összeforrt a minőséggel, hogy bármit is csinálnak, vakon megvenném akkor is, ha semmi videót nem látnék előre a játékból. A The Last of Us még az Uncharted-eken is túltett bizonyos szempontból: az olyan hihetetlenül jól megkoreografált apokalipszis-játék, ahol a karakterek még mélyebbek, a drámák még súlyosabbak, a küzdelmek pedig sokkal inkább vérre menők, amihez a kevesebb lőszer és a jóval nagyobb kiszolgáltatottság is hozzájárul. Ott tényleg a túlélésre játszol.

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Uhh, ez nagyon jó ár, köszi! Nincs magyar profilom, de ennek kedvéért lehet csinálok egyet a UK-reg mellé és veszek egy 6 eFt-os feltöltőkártyát.

  Hülye kérdés jön: ugye jól rémlik, hogy hiába veszem meg magyar store-ból, azt nem tudom migrálni a UK-regem alá, hogy oda bejelentkezve látszódjon és legyen játszaható a játék és a trophy-k is oda gyűljenek? UK-store-ban nem néztem fenn van-e ugyanígy akcióban, de oda baromi drága a feltöltőkártya is.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Köszi és neked is Tuomas!

  Az oké, hogy az OTP-s kártya megy UK-fiókkal, gondolom a MasterCard mivolta miatt. De azt erősnek érezném, ha a magyar PSN Network Card feltöltőkártya működne UK Store-ban.

  Ugye egyébként magyar store-on sem vagyok köteles bankkártya-számot megadni? OTP Webkártyával esetleg próbálkozott már valaki?

  Valós adatokkal vagytok fenn magyar store-on, címmel, mindennel? Nem akarok kéretlen küldeményeket, stb.

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Vettem is feltöltőkártyát, a Metro Redux-ot le is kaptam, plusz láttam, hogy a Wolfenstein: The New Order is igencsak akciós, valami 5.800 Ft körül mozog, úgyhogy arra is beneveztem. Sőt, egyébként utóbbi előzménye, a The Old Blood is csak valami 3.000 Ft körüli összegért megy, úgyhogy ezek most igencsak jó kis akciók voltak (pont a Metro-pack-ot és a Wolf-ot akartam megvenni lemezesen a PS4-hez a jövő hónapban, de ugye mindkettő 10 eFt fölötti tétel volt eddig újonnan, most meg a kettő megállt 10 eFt-ból, szóval köszi mégegyszer nektek a tippet! Így most lett 3 nem rövid játék, amivel bajlódhatok a közelgő téli estéken.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  "végülis erre esett a választásom: PS-42B430 mit gondoltok, frankó lesz hozzá?"

  Jézus, mi alapján esett erre a választásod? :Y Ez egy uszkve 6 éves HD-Ready plazma. Nemhogy a PS4-hez, de úgy nagyjából semmi másra sem igazán ajánlott. Ha mindenképp plazmát akarsz, akkor a 2011-2012-2013 körüli modellek között nézelődj és lehetőség szerint Panasonic-ot vegyél, de semmiképp sem HD-Ready-t, mert a PS4 natívan fullHD. Minimum egy Panasonic 42ST50 az ajánlott, de én senkinek nem javasolnám az 50" alatti méretet sem manapság, az legyen a minimum! Árban sem elérhetetlenek már ezek a készülékek, mivel csak használtan kaphatók meg - ha vannak egyáltalán, mert nem sokan szeretnek megválni tőlük. Ha nem találsz, akkor nézelődj LCD-fronton, de csakis fullHD készülék jöjjön szóba!

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Szerintem meg pont jó, hogy felmásolja teljesen a játékot. Egyrészt anno nagyon sokat adtunk volna jópár játék esetében, (pl. COD: MW2), ha felmásolta volna magát a játék és nem csak 10 MB-ot "telepített" volna, mert sok játék iszonyatosan dolgoztatta az olvasófejet. Nem véletlenül halt sok optikai egység a PS3-akban. Másrészt a HDD-n való elérés mindig gyorsabb lesz, mint az optikai, ezáltal a töltési idők is rövidülnek, illetve kevesebb lehet a lag is, gyorsabb a textúrabetöltés is, stb. Amúgy meg fölösleges egyszerre 10 játéknál többet tartani a gépen, úgysem játszik annyival párhuzamosan senki. Legalábbis a nagy átlag biztos nem.
  Arról nem beszélve, hogy a PS4-ben a leghangosabb az optikai meghajtó, bőven elég az az egy perc, amíg pörög az autentikáció miatt.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  A PS3-on eleve jóval kisebbek voltak a játékok, kisebb textúramérettel kellett dolgozni, megoldható volt a dolog. Jónak ott se nevezném a megoldást, állandóan forgott a lemez, dolgozott az olvasó, plusz zaj, plusz hő, a jóval gyorsabb és nagyobb teljesítményre képes HDD meg kongott az ürességtől. Abszolút logikus és praktikus döntés volt a HDD-nek nagyobb szerepet szánni és az optikai egység szerepét csak a telepítésre redukálni. Amúgy ha jól tudom, Xbox-on mindig is adott volt a lehetőség, hogy megválaszthattad, hogy akarsz-e HDD-Install-t. Ez az igazán szofisztikált megoldás.

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  "gondolkodtam egy különálló medialejátszón, de annak önmagában nincsen értelme, hiszen a tv megeszik mindent."

  Lehet, hogy megeszi, csak nem megfelelően játssza le. A HD-anyagok 24 képkockás kadenciáját ugyanis egyetlen TV beépített médialejátszója sem kezeli helyesen, a 24 képkocka/másodperc kadenciát 1080p60Hz-re interpolálja, ezáltal soha nem lesz olyan a mozgásmegjelenítés, mint ahogy az anyag a vászonra/BD-re felkerült. Nem véletlenül mondjuk, hogy filmnézéshez BD-lejátszó/médialejátszó, játékhoz pedig konzol kell. A kettőt nem tudod összemosni. Megpróbálhatod, de olyan lesz - hogy klasszikust idézzek - mint sajtreszelővel rejszolni: enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas.

  "a régi dvd lejátszók képe is vállalhatatlan rajta"

  Itt nem tudom, mire gondoltál. Ha SD-anyagokra, mint pl. a DVD, akkor annak a képe is tud vállalható lenni, csak ahhoz is megfelelő hardver kell. Egy jó BD-lejátszó (vagy ismétcsak médialejátszó), ami kiválóan skáláz fel 1080p-re és a jobb DVD-k is úgy néznek ki, mintha 720p anyagot néznél. Én 65"-os plazmát használok és még azon is tud szép lenni egy jó minőségű DVD is. Nyilván nem azzal célszerű etetni, de ha ott vannak a polcon az 5-10 évvel ezelőtt megvett DVD-k, akkor nem dobálja ki őket az ember.

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Nyilván megszokás kérdése is. Engem pl. kiver a víz, ha szappanopera-hatást látok egy mozifilmen a TV-n való lejátszáskor, vagy ha röcög a tartalom a nem megfelelő kadencia miatt. Nagyon kell az a 24p, nem véletlenül van úgy fönn a BD-n a tartalom!

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  "Nekem a médialejátszómon van olyan beállítás, hogy 1080p 24Hz ON/OFF. (Vagy valami ilyesmi) Ezt akkor kapcsoljam be?"

  De mint a szélvész!

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Én is a múltkori Store-akcióban vettem meg potom pénzért a Metro Redux-ot (Metro 2033 Redux + Metro Last Light Redux volt a tartalma). Szerintem kiváló mind a két játék. Gyorsan végig is pörgettem mindkettőt, nagyon hangulatos FPS, kicsit a Stalker hangulatvilágát idézi, csak sokkal inkább lineáris és pörgősebb. A grafika is szép, a hangulat is jó, a sztori is egész kerek. Anno, megjelenés után közvetlenül még PC-n toltam az első részt, tudtam, hogy jó kis játék, most meg gyakorlatilag ingyen adták. Lemezesen szerintem bőven megért 6 eFt-ot, hisz mindkét játékot tartalmazza az is. Ha szereted a minőségi FPS-t, akkor nem fogsz csalódni benne és a hosszára sem lehet különösebb panasz egyiknek sem - még a Last Light is kellően hosszú, sőt!

  A múltkoriban a Wolfenstein - The New Order-t vettem még meg a Metro mellett a Store-ból és az is egész jóra sikeredett. Ugyan az nekem kevésbé adta vissza a korábbi Wolf-ok hangulatát, de szép és kellően insane játék volt, már kétszer is kipörgettem gyorsan, mindkét mellékkarakterrel. Durva, hogy végig betonstabilan 1080p-ben ment 60 FPS-sel. Akkor a Wolfenstein - The Old Blood kiegészítőt (ami egyébként önálló játék) már nem vettem meg, így utólag kicsit bánom is, de végülis az is valami 6 eFt akción kívül is, lemezesen is, újonnan, az alapjátékot pedig ennél is olcsóbban zsákoltam be digitálisan. Így utólag azt mondom, hogy szívesen látnám a polcon lemezesen is, elvégre mégiscsak Wolf.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Szép! Szerintem első napon bezsákolom - immár PS4-re, ahogy eddig is az összeset PS3-ra! Végigtoltam a Nathan Drake Collection mindhárom részét PS4-en normal-on, minden treasure megvan. Jó volt újra átélni a PS3 legjobb címeit a magukhoz méltó felbontásban. :K

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  "Ha jön tartalom? :F hát ha valamihez van tartalom az a bf4..."

  Szerintem ő a BF alatt a Star Wars BattleFront-ot értette, hogy majd ha ahhoz jön tartalom a most meglévő elég szegényes pályacsomag mellé, akkor megveszi jóárasítva (mert most még ráadásul horror az ára). Szerintem is bölcsen döntött.

  Amúgy BattleField 4 most minden DLC-vel együtt is 20 Ł alatti (talán 17 Ł) összegért elérhető PS Plus offer keretén belül UK Store-ban valami 2016. január 8-ig - ha jól emlékszem.

  Én most szintén az Order-rel szemezek, de lemezesben vennék. Újonnan elérhető konzolboltban 7.990 Ft-ért. Nagyon tetszetős a videók alapján.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Pláne, hogy még 4 eFt-ba se kerül a Tomb Raider egész 2016. január 22-ig. Egyébként is rohadt jó játék, anno PS3-on toltam végig kétszer is. Már-már Uncharted-szintű kaladjáték. Szóval szerintem én is beújítom, márcsak azért is, mert ahogy nézem a Rise of The Tomb Raider csak valamikor 2016Q4-ben fog jönni PS4-re. :(((

  Emellett szerintem behúzom a BF4 Premium-ot is szűk 7 eFt-ért, meg az Evil Within-t is négyezerpárszázért. Elég jók ezek a januári akciók. Boltban ezek a játékok mind bőven 10 eFt fölött mennek. Egy bajom van csak: ezek közül egyiket-másikat azért szívesebben látnám lemezes kiadásban a polcon, de a harmad-, negyedár azért eléggé csábító.

  Apropó: a BF4 hosszú távon mennyire jó? Multiban is korrekt? Megéri a Premium Edition a 7 eFt-ot?

  Az Evil Within videók alapján nagyon korrekt kis horror-játéknak tűnik. Kinek mennyire jött be?

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Azon már túlvagyok - múltkor írtam is, hogy már kétszer kipörgettem. Ahhoz az Old Blood-ot kéne lekapni, az se drága most és állítólag még jobb is, mint az alapjáték, plusz a hossza is impozáns állítólag. Ja, és egyébként nem is kell hozzá a New Order, teljes értékű játék önmagában is.

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

 • DM-Fan

  nagyúr

  Nekem sem volt makulátlan élmény a New Order, mondjuk másodszorra már jóval élvezetesebb volt. De nekem annyira nem volt Wolfi-hangulatú (a Wolfenstein 3D-t anno megjelenéskor volt szerencsém végigtolni '93-ban, azóta kb. 2 évente előveszem és végigtolom, iPhone-on/iPad-en is fenn van állandó jelleggel), lehet a plot miatt nem jött be ez az új rész, mert ugye a II. vh. utánra van helyezve egy alternatív jövőbe. Amúgy meglehetősen insane volt az egész, kellően pörgős, zúzós, stabil 60 FPS-sel és rövidnek ez sem nevezhető, pláne, hogy a két mellékkarakter miatt érdemes másodszor is nekiállni. Szóval rossznak, vagy középszerűnek azért nem nevezném, 10-es skálán szerintem erős 6-os.

  A RTCW viszont anno nagyon tetszett, bár annak is tök más hangulata volt, mint a klasszikusnak, de bitang jó volt mégis. A 2009-es Wolfenstein pl. szerintem elég felejthető volt még annak ellenére is, hogy volt benne némi free roam lehetőség. Annál a New Order szerintem speciel sokkal jobb!

  [ Szerkesztve ]

  Get Moded!

Hozzászólok Aktív témák