Hirdetés
- Linux haladóknak
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vegyünk európait: technológiai függetlenséget követel az Airbus
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Brave
- Synology NAS
- Spotify
- Vírusirtó topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
halisa
tag
Mozgalmasan indult a reggel!
-
halisa
tag
Abban segítsetek, hogy lehet IP-ket blokkolni? Vannak IP-k amiket blokkolni szeretnék. Ezt IP listába gyűjteném(.txt) amihez hozzá tennék vagy kitörölnék.
Ezt hol lehet megtenni? Van rá mód?
Köszi! -
halisa
tag
Én így csináltam:
AdGuard telepítése:
1. SSH-val bejelentkezni.
2. 8-as menüpontot kiválasztani
3.fetch -o /usr/local/etc/pkg/repos/mimugmail.conf https://www.routerperformance.net/mimugmail.conf
<-beírni, elindítani.
4. átlépni a webes felületre
5. A system->Firmware->Plugins közt megkeresni, majd feltelepíteni.
6. Unbound DNS-t lekapcsolni!
7. AdGurdot elindítani -> router IP címe:3000
8. Figyelő terület a router IP címe és a 3000-es portot megadni
9. DNS szerver figyelő felület a router IP címe a portot nem kell változtatni! /53/
10.Felhasználói név és jelszó megadása és tovább lépegetni. -
halisa
tag
Eleinte én is jártam így! Volt, hogy nekem sem jött be a GUI. SSH-n belépsz / root felhasználót kellett használnom / majd a 11) Reload all services pontot kiválasztod, újra tölt minden. Nekem utána vissza jött a GUI.
-
halisa
tag
válasz
pethy80 #1340 üzenetére
Én is OPNsenset használok 2 gépen a wiregarddal. Max 10 perc az alap telepítés. Pofon egyszerű. Telepítettem az adguarddot és zenarmort. Nagy megelégedésemre, nagyon jól működik minden. Előtte asus routerem volt /olyan érzésem volt mintha átjáró ház lett volna a hálózatom/.
-
halisa
tag
válasz
Multibit #1183 üzenetére
Igen!
Ez van a találtam a log fájlban:
2023-11-13T07:59:04 Notice wireguard /usr/local/opnsense/scripts/Wireguard/wg-service-control.php: ROUTING: entering configure using 'opt2'
2023-11-13T07:59:04 Notice wireguard wireguard instance Opnsense_bolt (wg1) started
2023-11-13T07:59:04 Error wireguard /usr/local/opnsense/scripts/Wireguard/wg-service-control.php: The command '/sbin/route -q -n add -'inet' '192.168.254.1/32' -interface 'wg1'' returned exit code '1', the output was ''
2023-11-13T07:58:54 Notice wireguard wireguard instance Opnsense_bolt (wg1) stopped
2023-11-12T09:32:28 Notice wireguard /usr/local/opnsense/scripts/Wireguard/wg-service-control.php: ROUTING: entering configure using 'opt2'
2023-11-12T09:32:28 Notice wireguard wireguard instance Opnsense_bolt (wg1) started
2023-11-12T09:32:28 Error wireguard /usr/local/opnsense/scripts/Wireguard/wg-service-control.php: The command '/sbin/route -q -n add -'inet' '192.168.254.1/32' -interface 'wg1'' returned exit code '1', the output was ''
2023-11-12T09:32:18 Notice wireguard wireguard instance Opnsense_bolt (wg1) stopped
2023-11-12T09:32:18 Notice wireguard wireguard instance Opnsense_bolt (wg1) can not reconfigure without stopping it first. -
halisa
tag
válasz
Multibit #1181 üzenetére
A munkahelyen szoktam elérni az otthoni nas meghajtókat. Gép bekapcsolás után rendben élérek mindent, de pár perc után semelyik meghajtót nem tudom elérni. Mintha lepihenne a wireguard. Az otthoni opn felületet sem érem el. Eltelik pár másodperc és megint minden elérhető. Internet van, tudok böngészni. Zavaró mert vannak dokumentumok amiket a nasról szoktam elérni, megnyitni majd vissza menteni. Előző verziókkal nem volt semmi gond. Most próbáltam elérni a munkahelyi opnsense felületét és nehezen töltöttbe. Ha behozza akkor már minden oké.
-
halisa
tag
Most 23.7.8 van fent két gépen. Sajnos a wireguard vacakol nem stabil a kapcsolat.
Mintha meg meg szakadna a kapcsolat. Előző verziókkal nem volt gond. -
halisa
tag
A Zenarmor nekem is fent van igaz free-ben.
Egy videó alapján sikerült Aliases- be beállítani a geoip listát és bepipálni a blokkolandó országokat.
Még használom az adguardot is régen a homeassistanton futott, levettem róla a terhet.
Be van kapcsolva, be van állítva az Intrusion Detection is bár nem tudom van-e értelme!?
A CrowdSec -et felraktam nem próbáltam még! Van értelme használni? -
halisa
tag
Illetve még abban kérnék segítséget, hogy annyiszor próbáltam rossz jelszó használattal belépni SSH-n, hogy bannolt a router.
Nem engedi megnyitni az oldalt 192.168.1.108-es IP-n. Ezt a blokkolást hol tudom feloldani
Ha fixre állítom és átírom az IP-t akkor persze jó! -
halisa
tag
Sziasztok!
Opnsense használóktól kérnék segítséget! SSH belépve próbáltam root és jelszóval belépve letölteni a mimugmail opn-repo-t de nem csinál semmit nem tölt le csak vissza lép a kezdő oldalra. Kérdés, hogy hol hibázom? Mit rontok el? Ezt, is megpróbáltam, de semmi. Az ADguardot szeretném telepíteni a routerre ez alapján kezdtem hozzá. Köszönöm a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- EliteBook x360 1030 G2 13.3" FHD IPS érintő i5-7300U 16GB 256GB ujjlolv IR kam gar
- RYZEN5 3600+32GB RAM+RX5700XT+GARANCIA (CSERE IS)
- Nintendo Switch V2 üvegfóliával, hordozó tokkal nagyon szép állapotban
- Dobozos Nintendo Switch okos! CFW 32GB+128GB Hekate Dual Boot +grip +utazó tok +üvegfólia
- HP VICTUS Gamer laptop /i5-12450H/16GB/512 GB SSD/RTX 3050 4 GB/144Hz/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest