Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivaldi (böngésző)
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Vírusirtó topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
válasz
Melorin #1132 üzenetére
Ah, király, köszi! Mondjuk idő volt, mire megtaláltam, hogy hol van ez az Alert filter (nem igazán matattam mélyebben még a pfBlocker-ben), de megvan és működik is.
Firewall > pfBlockerNG > Reports > Alerts > Alert filter > DNSBL Domain
Ez alapján CINS_army_v4-be került be az IP cím, amire a
*.telegram.org
mutat, és azt tiltotta is. -
scream
veterán
válasz
Melorin #1038 üzenetére
Hm. Gépen UEFI beállításokat lehet exportálni? Mert akkor lehet kellene csinálni magadnak egy snapshotot a mostani beállításokkal róla, majd nyomni egy resetet és megnézi úgy, hogy mit mutat a pfSense - akkor kiderül, hogy most BIOS beállítás kérdése vagy valahol máshol megy el a dolog. Aztán a lementett beállításokat visszatölteni - hogy ne kelljen mindent megjegyezni/kézzel visszaállítgatni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Melorin #1012 üzenetére
Semmi gond, végülis elvezetett a megoldáshoz a javaslatod, mert vendég hálóra kerülnek, aztán kész. Elvileg a CB levisz addig, ameddig kell, a mostani AP is szinte ugyanott van, és hasonló a wifi erőssége, talán egy picit jobb. Szóval ez a része megoldódott. Akkor tulképp egy extra tűzfalat kell csak feltennem gondolom meg valahogy továbbosztani a netet az összes hálózati kártyán. Gondolom ezek viszonylag alap dolgok, úgyhogy meg tudom oldani a manual olvasgatásával vagy tutorialok nézegetésével.
A másik részére még mindig várok tippet, hogy hogyan lenne jó. Volt ilyen vad ötletem, hogy berakok minden webszolgáltatást, samba szervert külön containerbe, aztán VPN szerverre úgy kötöm rá, mintha mindegyik egy-egy külön számítógépen futna. Mindegyik kap külön helyi domain nevet, saját aláírású SSL-t, stb. Elég elborult, de tetszik az ötlet, hogy triplán virtuális magánhálózatot hozok létre. A másik lehetőség, hogy egy IP és minden külön portra kerül. Talán az SSH tunnel erre egyszerűbb, bár egyikkel sem foglalkoztam még behatóbban.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Melorin #1009 üzenetére
Átnéztem a szolgáltatói cucc menüjét, annyi van benne, hogy modem mode, ami gondolom bridge mode-ot jelent. Ez ilyen fehér UPC connect box, amit a Voda vett át pár éve. Szóval valszeg nem megoldható vele. Viszont van vendég háló, és nekik elég a wifi, úgyhogy arra gondoltam, hogy átrakom vendég hálóra őket, nekem meg jó lesz a normál. Talán ez részben megoldja a szegmentálás problémáját.
-
gery2123
őstag
-
rgqjx
aktív tag
Amikor ez nálam volt aktuális, akkor az i350-t vettem célba. Az ebay UK-t használtam, mivel ez van nekem helyben.
Pár link kezdésnek: 1 2 3Akkoriban ESXi alá kerestem valami tutit, de azóta Proxmoxozom szintén gond nélkül. Jelenleg a dual kártyámat passthrough-val megkapta a pfsense és nem panaszkodom.
Nézz utána jobban. nem biztos hogy erre van szükséged, lehet olcsóbban is tudsz egy kisebb tudásút. -
gery2123
őstag
Én ugyan kezdő vagyok még a témában de én azt mondom nincs értelme csak a pfsense ennyi erőforrás.
Nekem kapott vm-ben 2 magot 2gb ramot. Cpu max 25-30 ha 500/25 netet maxon használja.
igaz nálam nincs sok plugin még, és nem is lesz nagy valószínűséggel mert külön van az AdGuard home… -
freddirty
senior tag
nos EU-ból nem, de Aliexpressről vettem a topton store-ból egy J6413-ast. ~270 USD-nek mutatja mivel belekalkulálja a magyar áfát. De fizetésnél igazából ~200USD, a vámáfa meg annyi lesz amennyire értékelik vagy rá van írva, tehát lutri...
Proxmoxxal voltak gondok, néha a VM-ek minden szó nélkül újraindultak. De végül szoftveres proxmox probléma volt nem hardveres. De ha utánaolvasol akkor vannak problémás alis 5xxx boxok, újraindulással, melegedéssel.
Kicsit kevés a merevlemez csatoló, én toltam bele egy nvme és egy sata ssd-t mirrorozva, usb-re meg egy proxmox bootdriveot (pici SSD).
szerk: a fogyasztás annyira azért nem kedvező, 3 SSD-vel és 32GB RAM-al:
-
asdexed
tag
Ezt én sem tudom megválaszolni neked, de nekem is ugyan ez volt a bajom több pfsense releasen keresztül. Primary DNS-nek megadtam egy saját szervert, secondarynak a pfsense ip-t és így jobb volt a helyzet, egyértelműen DNS probléma. Sok kedvem nem volt debugolni, szóval így hagytam, de mivel kellett hozzá másik HW-n futtatni DNS-t, nem volt a ideális "megoldás".
Idő közben OpenWRT-re váltottam elsőnek VM-ben, majd dedikált hardveren. Egyiken sem jött elő ilyen probléma.
-
freddirty
senior tag
teház azt szeretnéd elérni hogy az openvpn klliensek minden forgalmukat átküldjék a pfsense-en? Tehát mondjuk egy mobil openvpn klienssel a nem privát hálózat specifikus forgalmát is irányítsa openvpn felé. Mert erre van a redirect gateway. Ez kliens és server oldalon is konfigurálható. Attól függ hogy minden kliensedre rá akarod erőltetni ezt a funkciót vagy szelektíven.
Kliens oldalon ez a sor kell a konfigba:
redirect-gateway def1ha szerver oldalon oldanád meg akkor be kell pipálni a redirect gateway-t. (pfsense-en nem 100% hogy így hívják de opnsense-en ez van)
-
-
inf3rno
nagyúr
A csomagoknál kell prioritást beállítani. Vannak erre megoldások, de nem vagyok képben teljesen. Elvileg a QoS témaköre. Elvileg annyira sokat nem érsz vele, legalábbis ha külföldre mennek a csomagjaid, ami akár magyar szolgáltatók között is előfordulhat, akkor tutira lesz olyan hely, ahol elkezdik bufferelni őket, és azzal meg is szívtad. Legalábbis nekem 15 éve kezdödött ez, és azóta szétesik egy konkrét online játék UPC/Voda-nál, pedig elvileg minden egyre jobb lett, gyakorlatilag meg... Ugyanebben a játékban más is panaszkodott arra, hogy aki nincs Németország, Belgium, Hollandia környékén, és német szerveren játszana, az megszívta emiatt. Aztán hogy ez mennyire legenda azt nem tudom, de amit tapasztalok az ezt támasztja alá. Mintha 1 tized másodperc csomagja egyszerre menne el és jönne meg. 2007 környékén ADSL-el volt utoljára, hogy rendben volt ilyen szempontból a kapcsolat. Bátyámnál Digivel ugyanez van. Spanyolországból szintén írta valaki.
-
Multibit
nagyúr
Visszatettem az OPNsense routeremet a helyére. Többször futtattam az általad linkelt oldal tesztjét:
[link]
[link]
[link]
Amint látszik, igencsak változó a helyzet. Mindez úgy, hogy közben semmit nem változtattam a router beállításain.Ez másik tesztoldalon mért eredmények:
[kép]
Itt sem fedezhető fel állandóság az eredményekben.
Innentől kezdve én nem aggódom a routerem "bufferbloat-képessége" miatt -
kisskd
tag
Indítsd el a services fülön az OpenVPN client-et (play gomb), ha nem indul, nézd meg a logot, mi a gond.
Saját kérdésem visszakanyarodva: megy valakinek PPPoE WAN + openVPN kombó 500+ Mbit/s-kel? Ha igen, milyen CPU-val? Keresem, mi az a minimum ár/méret/fogyasztás, amit ezért be kéne áldoznom. -
Nem. Beállítottam a NAT és WAN, a pppoe adatokat, hogy legyen net. Csináltam egy port továbbítást, és próbáltam beállítani a freeDNS-t, na ez sem ment sehogy. Mire megtaláltam, hogy hol látom a kiosztott ip-let és hol tudok fix ip-t beállítani, addigra nár kibontottam egy bort és végére valami erősebbet szerettem volna. Nem értem miért kell azonos témakörbe tartozó lekérdezéseket és beállításokat így szétszórni (dhcp). Biztos van benne logika, de nekem ez így egy kezelhetetlen dolog. Majd még kisérletezek az opnsensével, ott se tudok rájönni mi lehet a hiba, de azt legalább átlátom. Úgy különben biztos, hogy a port továbbítás körűl van nálam valami gond.
-
Széttoltam a bridge-et, ami a LAN port volt. Innen már nem elérhető, bármit szeretnék állítani, akkor kell a fizikai hozzáférés. Jelenleg 2 fő homeoffice, akik néha éjjel is dolgoznak és egy másodikos napi 3 óra teams oktatás, nincs idő kisérletezni. Visszaállítottam az OPNsense elötti hálózatot és majd, ha az idő engedi megpróbálom az egészet elölről, mert hosszú távon azt szeretném, hogy ez legyen az otthoni hálózati elosztó. A tapasztalatok alapján lesz egy WAN és egy LAN, a kliensek fizikai swichen csatlakoznak, erre van egy menendzsment nélküli 16 portos tp-link. Az intel kártyát úgyis annyiért vettem, mint egy két portost.
Nem érzem kudarcnak a helyzetet, mert sokat tanultam, és tudom, hogy a következő probálkozás sikeresebb lesz.
Köszönöm az eddigi tanácsokat és segítséget, szívesen jövök ide, ha megint elakadok.
Lesz még néhány kérdésem, ha a terveim ezzel a rendszerrel meg szeretném valósítani. -
Véreshurka
senior tag
Ha beállítod a Status / System Logs / Settings alatt a GUI Log Entries számot nagyobbra, akkor nem csak 100-at fog megjeleníteni. Nálam pl. 500 van beállítva. De egyébként sztem a 100 is elég kell, hogy legyen ha valami gond van. 500 szerintem mondjuk praktikus a tűzfal logokhoz.
-
Véreshurka
senior tag
Kíváncsi vagyok én is, hogy mi lesz a megemelt log level eredménye...
Csak simán megnyitod a pastebin.com oldalt, majd akár regisztráció nélkül csinálsz egy "paste"-et, majd a linket beilleszted ahova szeretnéd. Annyi, hogy reg nélkül kereshető marad a "paste", ha regelsz 10 privát-ot tudsz csinálni, ami nem kereshető, csak ott látják ahova belinkeled.
-
Véreshurka
senior tag
Örülök, hogy végül működött a Watchdog! Nekem is ilyenek vannak a logban. Ahhoz, hogy több mindent mutasson a log, próbáld ki, hogy a Services / DNS Resolver / Advanced Settings alatt a Log level-t átállítod, mondjuk Level 2-re, hátha okosabbak lehetünk, vagy ahogy jónak látod. És legközelebb légyszi pastebin-t, vagy valami hasonlót linkelj a log tartalmakra.
-
Az első problémát a későbbiekben egy 16 portos swich szerintem gond nélkül át fogja hidalni. Most gondoltam, ha a LAN részre úgyos ott van három port használom az egyiket, hamár a gép és a OPNsense közötti fizikai távolság centikben mérhető, most meg több méter kábel megy oda-vissza.
-
Melorin
addikt
Reboot után az idő 2 órával le volt maradva. Visszaállítottam az alap, Budapest zónára és most pont annyit mutat amennyit kell. Lehet, hogy rossz dátummal vagy idővel indul el a pfsense, az addig kiosztott DNS címeket érvénytelennek észleli azoknál a klienseknél amik közben végig online voltak és ezért nem tudnak kapcsolódni az internetre?
-
tobi''
tag
Bár ha nincs AP mód mert mondjuk régi a router akkor gondolom nem értetted mi volt a gondja:
Ha az Asus wifi router címét nem a pfSense osztja, hanem fix címen hagytad a protokolt (tehát beírtál egy címet és tiltottad a dhcp-t ahelyett hogy csak a protokolt átraktad volna dhcp-re Asus wifi LAN résznél), akkor Asus wifi nem ismeri az átjárót, tehát ott ahol fix címet kapott a gateway részen be kell írni a saját átjáróját (két átjáró is van ugye, ajánlott a sajátját beírni ha már elszeparáltad, nem pedig a fő routerét). -
Véreshurka
senior tag
Szeparáláshoz, ha pl. ezek az interfészeid vannak: WAN LAN Guest
Firewall >> Rules >> Guest
Action: Pass
Interface: Guest
Address Family: IPv4
Protocol: Any
Source: a legördülőből válaszd ki a Guest NET-et
Destination: Invert match: pipa ; legördülőből válaszd ki a LAN net-et
Log: ha szeretnéd logolhatod, akkor pipa
Description: adj neki valami címetA Guest-et cseréld ki arra ami nálad a neve a vendég hálónak.
Ez egy alap tiltás a hálózatok között. Ebből kiindulva kellene majd engedned a TightVNC portját, hogy azt tudd használni. Pl: csinálj egy alias-t ahova az olyan portokat fogod felvenni amiket szeretnél majd a későbbiekben átengedni. Erre az alias-ra pedig készíts egy tűzfalszabályt, amit a tiltó szabály elé teszel.
-
Véreshurka
senior tag
Igen, azt hiszem erre. Ha jól tudom nem fogja. De nézz szét még itt is: [link] , keresd a clearnet kifejezést, de hasznos egyébként az egészet átrágni. Most én is rosszul emlékeztem, mert úgy látom a DNS forward-el van megoldva a clear VLAN. Szerintem ez egy egész jó kiindulópont konfiguráláshoz, ráadásul már a 2.5-höz ki is egészült.
-
Véreshurka
senior tag
Igen a torrent ment nálam is tovább, sőt tudtam hozzáadni újat is, bár ugyanabból a trackerből adtam hozzá (linux mint ISO-kal próbáltam ki: cinnamon, mate és xfce verziók). Azt még ki fogom próbálni, hogy más trackerből tudok-e hozzáadni torrentet és azzal mit fog kezdeni. A routert nem kell kikapcsolni a teszthez de a gépet lehet, hogy igen. Ezt akarom majd még én is kipróbálni, illetve majd akarok érdeklődni valamelyik külföldi fórumban is, hogy most akkor kihagytam valamit a tiltó szabályból, vagy valamit máshogy kell-e beállítani. Annyi a bajom, hogy a netgate fórumán nem igen válaszolnak ha érződik a kérdezőn, hogy nem egy hálózati / BSD-s ember.
-
Véreshurka
senior tag
Most nincs előttem a router felülete, de amikor létrehozod az új hálózatot akkor ott ahol megadod a DHCP tulajdonságait az adott hálózatnak tudsz külön DNS szervert is adni neki. Bár rég használtam a pfBlocker-t, de szerintem ott is ki lehet jelölni, hogy mely interfészeken működjön. Általában a devel verziót szokták ajánlani pfblocker-ből, ami ugyan beta-ként (?) szerepel a csomagok között, de teljesen stabil. Ezt esetleg lesd meg: [link]
Nálam pl. a fő hálózat VPN mögött megy adguard DNS-el, de van egy VLAN-om ami viszont teljesen sima, mintha nem használnék semmit: nincs VPN mögött, és az ISP-től kapott DNS-t használja. ezen a VLAN-on mennek a dolgozós laptopok.
-
Véreshurka
senior tag
Szia. Megnéztem tegnap, csak már írni nem volt erőm. Érdekes módon a torrent nálam is futott tovább. A ping akkor ment tovább, ha ping közben alkalmaztam a tűzfal szabályt, ha másik ping-et indítottam ott már nem ment, illetve ha leállítottam a pinget majd újraindítottam akkor sem ment tovább. Weboldalak nem jöttek be, egyedül az ahonnan a torrentet töltöttem, gondolom cache-ből(?) mehetett még. Most hirtelen nem tudok másra gondolni mint, hogy a már meglévő, azaz az established kapcsolatokat (Diagnostic >> States menüpont) nem bontja a tűzfal. Hátha jár erre valaki aki jobban képben van ezzel kapcsolatban és jobb magyarázatot tud adni. De most már ez engem is érdekel, majd még próbálkozom utánajárással külföldi fórumokon.
-
Véreshurka
senior tag
Világos, én is csak úgy sunyin fürdés közben frissítettem, hoigy ne legyen gond
. Sorrend egyébként rendben a szabályoknál? Ne feledd, hogy fentről lefelé halad a szabályokkal, szóval ha esetleg egy teljes engedő szabály alatt van a tiltó szabályod úgy nem fog működni, Ha tiltó szabályt használok azt általában legfelülre szoktam beállítani. Pl. legfelül van egy Anti Lockout szabályom, alatta egy Ping-et engedő szabályom, és rögtön alatta a tiltó szabály, majd alatta a többi.
-
tobi''
tag
Destination legyen !LAN NET, tehát invert használod. Akinél több háló is van LAN, VLAN stb. ott meg alap hogy létre kell hozni egy Aliast, Networks kell választani és beadni a címeket mint pl. 192.168.1.0/24, 192.168.2.0/24, majd rules alatt !LAN NET helyett !Local_NET, tehát VLAN is engedted.
-
-
Melorin
addikt
Eszembe jutott, hogy belenézzek a logba, mi történt éjjel és ilyeneket találtam:
-kernelpid 21006 (unbound), jid 0, uid 59: exited on signal 11
-dhcpleases71275Could not deliver signal HUP to process 21006: No such process.
És ez ismétlődik kb 5 percenként.Egyébként újraindítottam a pfsense routert és azóta jó, de ez az eset némileg aggaszt.
-
Multibit
nagyúr
Milyen határra gondolsz? Maximálisan elérhető letöltési sebességre? VPN sebességre?
Nem lehet egyértelmű válszt adni. Függ a neted jellegétől (PPPoE jobban terheli a vasat). Függ attól hány tűzfalszabály van definiálva. Milyen alkalmazások terhelik a routert...
A 3.6 GHz-es dual proci olyan számításigényes alkalmazásoknál lehet előny, amelyek nem rendelkeznek multi-core támogatással (pl. magának a FreeBSD-nek a NAT-olása, vagy pl. OpenVPN. -
Véreshurka
senior tag
Nálam a Split DNS megoldás vált be: DNS Resolver --> Host Overrides (a lap alján majdnem). Nálam pl. a NAS-ra van irányítva egy:
Host: nas
Domain: duckdns.org
IP Address: a nas belső IP címe
Ha több DDNS neved is van akkor felveheted őket még +-ban. Így a nas.duckdns.org:portszám alapján elérem.szerk.: De látom már működik. Hogyan állítottad be végül?
-
Patice
nagyúr
Ha nem adtál meg olyan tűzfalszabályt ami korlátozná a VPN-t, akkor nem fog belenyúlni a pFSense.
Én is itthonról nyomom céges desktop gépről, VPN-nel csatlakozva a céges belső hálóhoz és semmilyen problémába nem ütköztem (a router gépemen nekem is pFsense fut, alap dolgokkal eddig, meg reklámblokkolóval). -
Melorin
addikt
Összeraktam egy másik mini PC-t amiben Intel NIC van, plusz bepattintottam egy PCI-E Intel kártyát, vettem egy nagy levegőt és elölről kezdtem mindent, pfSense-vel. Kipróbáltam úgy, hogy csak a PC-met csatlakoztattam rá, hogy megnézzem oszt-e IP-t, és igen, osztott. Aztán kikapcsoltam a DHCP-t, nehogy bekeverjen a jelenlegi hálózatomba valami, és rácsatlakoztattam a működő hálózatra. Semmit nem barmolt össze, el is érem a hálózaton a web interface-t, szóval úgy néz ki, hogy már jobban állok mint múltkor. Ismerkedek az interface-szel, beállítgatok alap dolgokat a youtube-os guide szerint, és ha majd úgy érzem minden OK, megpróbálom élesben is, WAN+LAN DHCP-n.
Egy kérdés: jelenleg home office-ban dolgozok, céges VPN-re kapcsolódva egy céges gépről. Vajon kelleni fog neki valami extra engedély a tűzfalon belül, hogy kommunikáljon a céggel? -
Multibit
nagyúr
Néhány kérdés:
- Nincs az opnsense router előtt más router?
- Telepítéskor INSTALLER userrel elvégeztél minden szükséges beállítást (beleértve a NIC-ek hozzárendelését WAN-nak, LAN-nak)?
- Mikor hálózatba illesztetted az opnsense eszközt, az internet szolgáltatód kábelét biztos, hogy a WAN-nak beállított portba dugtad?
- Lefuttattad kezdésként a opnsense által felkínált inicializáló varázslót?
- Ha PPPoE neted van, beállítottad a szolgáltatótól kapott PPPoE usert és a hozzá tartozó jelszót? -
Véreshurka
senior tag
Ha egy hálózaton belül vannak a gépek akkor el kellene érniük egymást, nem kell hozzá tűzfalszabály. WAN címet mi osztott neked? Van mégegy router a hálózaton? Mert nálam pl. a WAN címem a külső publikus címem (PPPoE passthrough van beállítva a T-től kapott modemen). Akkor lenne belső cím ha azt egy másik routertől kapnám. Ha viszont ez így van akkor szerintem valami gubanc lesz a másik routeren. opnSense-t sajnos nem ismerem, ott kicsit másképp vannak a menüpontok mint pfSense alatt. Amit javasolhatok addig amíg nem jön valaki aki jobbam ért hozzá:
- ha a szolgáltatói eszközöd NAT-ol (nem ugyanaz az IP címed a szolgáltatói routeren belül, mint a mondjuk a whatismyipaddress.com oldalon) és ezt nem is lehet átállíttatni, akkor a szolgáltatói eszközön adj az opnSense gépednek statikus IP címet MAC cím alapján,
- ezután én előről kezdeném a telepítését a dolognak: ellenőrizd a letöltött pf/opnsense file-ok sha256 értékét, hogy minden rendben volt, azt töltötted le amit akartál; ha minden stimmel akkor húzd újra a gépet azzal a rendszerrel amivel akarod, esetleg megpróbálkozhatsz újra a pfsense-el, ahhoz sokkal több leírás és youtube videó-t lehet megtalálni a neten (bár opnsense-t nem kerestem): pl. elindulhatnál ennek a videónak a mentén: [link] , itt teljesen az alapoktól kezdik el, és ha jól emlékszem egy teljesen alap rendszert hoznak létre. Hátha csak valamit neked nem sikerült elsőre jól beállítani. Kövesgd pontosan a lépéseket, szerintem akkor nem lesz gond azzal, hogy működjön a net-ed és a hálózatod. Ha pedig fog működni akkor már ismerős lesznek a dolgok és eldöntheted, hogy merre is akarsz továbblépni: maradnál pfsense-en, vagy átmennél opnsense-re.Ha esetleg nincs kedved újra nekiállni a telpítésnek (amit teljesen megértenék, nekem a mostani konfigomat 3-4 nap alatt tudtam elérni, sokszor nem működött ez, vagy az és a vége mindig egy újratelepítés és elejéről kezdés lett, érdemes azért ennek türelemmel nekiállni, főleg ha először csinálsz ilyet), akkor várj egy kicsit, hátha lesz valaki aki tud majd segíteni.
-
Véreshurka
senior tag
Bár nekem nem lesz ötletem arra, hogy miért nem éred el a DHCP Leases felületed opnsense alatt, de ahhoz, hogy legalább tudd az ip címeket és esetleg a MACV címeket, hogy statikus IP-t tudj osztani a gépeknek ,keresd meg az ARP Table-t, ott benne lesz minden, remélhetőleg ezt megnyitni nem lesz gond. Bár régi fórumbejegyzést találtam csak, de aszerint itt kellene lennie: Interfaces/Diagnostics/ARP Table. A másik kérdésedre hátha tud majd valaki más mondani valamit.
Alapból a pfSense-el nem próbálkoztál? Milyen hardware-re tetted fel? Még esetleg arra tudnék gondolni, hogy realtek-es NIC-ed van a HW-en és az okoz gondot, elvileg nem szereti ezeket a NIC-eket a freebsd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Drón topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- Leica SL2 ( 4db Leica Akkumulátor ) + Sigma 24-70mm f/2.8 + kiegészítők
- Playseat Challenge + Logitech G920 + H-váltó + TrueBrake mod
- ÚJ ASUS Zenbook 14 Érintős Laptop Ultrabook -40% Ultra 9 185H 32GB/1TB 3K OLED 120Hz NumberPad
- AKCIÓÓÓ! GAMER PC// Ryzen 5 3600// Rx 5600 xt challenger pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest