Hirdetés
- SQL kérdések
- Synology NAS
- Milyen program, ami...?
- Mesterséges intelligencia topik
- Hálózatokról alaposan
- Microsoft Excel topic
- Linux haladóknak
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vegyünk európait: technológiai függetlenséget követel az Airbus
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobi''
tag
válasz
jameshun02 #818 üzenetére
Szia!
Nálam opnsense van, de belefutottam én is, hogy telekom mobilnetről elértem, digis mobilról nem. Vedd ki a pipát Interface WAN alatt a 'Block private networks' mellől, majd ha úgy adja, csinálj rá egy floating szabályt.
[link] -
Véreshurka
senior tag
válasz
jameshun02 #442 üzenetére
Mármint egy másik interfészen lévő belső hálózaton, esetleg VLAN-on? Szerintem ezt is a tűzfalon kellene megoldani. Nekem olyan szabály van felvéve az egyes VLAN-okhoz tartozóan, hogy csak bizonyos portokat engedjen a belső hálón is. Ehhez csináltam két Alias-t: az egyik alias a belső hálózataimat tartalmazza a másikban pedig a különböző portokat defininálom, majd erre a két aliasra csináltam egy tűzfalszabályt:
Protocol: IPv4 TCP/UDP
Source: amelyik interface-en létre szeretnéd hozni (pl. LAN)
Source Port: any
Destination: az az alias ami a belső hálózatokat tartja nyílván
Destination Port:az az alias ami a portszámokat tartja nyílván
Ha szeretnéd Log-olni akkor bekapcsolod
Nevezd el a szabályt
Save & ApplyUgyanilyen metódussal van pl. megoldva, hogy milyen portokat engedek be.
-
ƬΛЯΛ
senior tag
válasz
jameshun02 #430 üzenetére
Alapvetően egy sima előfizetésnél dinamikus IP-d van, ami azt jelenti, hogy adott időközönként változik a publikus IP címed. Erre külön lehet kérni a szolgáltatót, hogy az adott előfizetéshez állítson statikus azaz fix IP címet, innentől nem fog változni. Egyébként mint ahogy írták már, szerintem is a DDNS a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás a problémádra
A no-ip még kompatibilis is a pfSense-zel, így folyamatosan tudja figyelni a publikus IP címed, így kvázi bármikor változik, a ddns címed az aktuális IP-dre fog mutatni
-
Multibit
nagyúr
válasz
viszont mikor újra csatlakozik, mindig más ip címet kap a szolgáltatótól
PPPoE esetén ez normális. -
Véreshurka
senior tag
válasz
Ez nálam is így van. Nem tudom, hogy szolgáltató függő-e, vagy attól függ ahogyan a kapcsolat felépül. Miért nem használsz ddns-t? Akkor nem lenne ezzel gond, pfsense-ben tudnád frissíteni is. Megnézed miket támogat (elég sokat) és azok közül választasz egyet.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
jameshun02 #428 üzenetére
Szolgáltatót nem kérdezted, hogy szerintük mi lehet a gond? Nálam most volt egy olyan (igaz csak VDSL, de ugyan úgy pppoe), hogy rendszeresen megszakadt a kapcsolatom. Mint kiderült csak kábelt kellett cserélni (ami a modembe megy, RJ11 talán)...
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 KM-es!!! Xiaomi Electric Scooter Essential
- Dell Latitude 5410 27% 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- EliteBook x360 1030 G2 13.3" FHD IPS érintő i5-7300U 16GB 256GB ujjlolv IR kam gar
- RYZEN5 3600+32GB RAM+RX5700XT+GARANCIA (CSERE IS)
- Nintendo Switch V2 üvegfóliával, hordozó tokkal nagyon szép állapotban
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Részletfizetés elérhető , bérlési lehetőség elérhető LENOVO LEGION SLIM 5 16APH8
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest