Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Az a koncepció, hogy legalább az otthoni hálózaton csináljuk meg, amiket mond, ha már a cégesen nem feltétlen mi fogjuk. A csapat egy része jogász, akik valszeg sosem fognak egyébként routert állítgatni, én viszont jobban bele akarok folyni ebbe, mert inkább a technikai, mint a jogi oldalán akarok dolgozni. Nekem sem teljesen világos bizonyos dolgoknál, hogy miért javasolja, de elég komoly szakember, úgyhogy elhiszem neki. Ja az is szóba került, hogy nem elég loggolni, hanem elemezni is kell a logot lehetőleg közel real time.
-
inf3rno
nagyúr
Az elsőnél elírtam, gondolom firmware-ről volt szó, mert a driver a host gépen van. A negyedikről és ötödikről én se tudtam, de mindjárt előkeresem. A negyediknél elvileg van valami "TCP secure" checkbox a Windows-ban valami nagyon eldugott helyen, amit be kéne pipálni, de én nem találom, majd rákérdek. A lényege úgy emlékszem az, hogy a helyi hálón a TCP titkosítva megy, de nem ment bele részletekbe, hogy milyen titkosításról van szó. Az ötödiknél valami ilyesmire gondolt: [link] [link] Azt mondta az oroszok már felkészültek erre is, és az egész országot le tudják választani az internet többi részéről, ha olyanjuk van. Volt már rá gyakorlatuk is. [link]
Ja hát nekem most max az jönne szóba, hogy kezdésnek veszek valami pfsense-es dobozt, aztán később bővítem switch-el, ap-kkel, de alapból tudnia kéne legalább az n-es wifit úgy, mint egy hasonló áru Asus router, meg kéne rá 2 gigabites port.
-
inf3rno
nagyúr
Nem tudom, eddig ezekről a technikai dolgokról volt szó, de az óra nagy része az alapokkal telt:
- semmi sem biztonságos, amit rá kell dugni a gépre, pl pendrive, mert a driverbe tehetnek személyre szóló vírust, pl urán dúsítót is így állították le az amcsik Iránban. ezen felül valszeg minden hardverben valamilyen sebezhetőség, lehallgató chip, amit a gyártó ország tetet bele (pl Huawei), ugyanez igaz a titkosításokra (pl 3DES)
- a legtöbb protokoll, amit használunk mint IP, DNS, ethernet, stb. egy rakás szemét biztonsági szempontból
- ICMP-t is védeni kell, nem csak TCP-t és UDP-t
- TCP-re be kell kapcsolni a titkosítást az oprendszerben, mert alapból nincs
- kell saját DNS szerver proxy módban, mert amik a neten vannak bármikor elszállhatnak hetekreNagyjából ez a szint, igaz mi csak belekóstolunk, másoknak ugyanezt jóval mélyebben oktatják és nem csak a védekezés részét.
-
haddent
addikt
Igen, emerging threat. Lustaságból, nincs kedvem szemezgetni, elbírja így is
Egy i7 3770 + 12GB ram "szervergépem" van, ezen fut KVM virtualizálva a pfsense és egy docker hoszt "gép". Előbbi 4 virtuálcpu magot kap 2GB rammal és nagyon ritkán, minimálisan korlátozza a digi gigabitet
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- eBay
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest