Új hozzászólás Aktív témák
-
ttt
senior tag
És amit ez a kutyaütő banda összehord az úgy is van, az a szentírás. Ámen.
-
ceia
őstag
Egyrészt, egy internet áráért kapunk sok tv csatornát, amiken azért csak van valami tartalom, műsor. A neten meg nem olyan egyszerű ingyen (tehát a befizetett havidíjért) tartalomhoz jutni. Sokkal többnek nincs ncore-ja, mint amennyinek van. Az előfizetéses stream szolgáltatások is kezdetlegesek, főleg, ami a tartalmat illeti.
it's more fun to compute
-
Fred23
nagyúr
Pont ez mondjuk nem csak a tévé hibája. Anno sokak erős kritikai érzék nélkül nőttek fel, aztán meg ezt fejelte meg a szenilitás, demencia. Tippre ez lesz a jövő egyik legdurvább és legveszélyesebb népbetegsége. A politikusok már dörzsölik a tenyerüket, az biztos, és államilag gondoskodnak a féltardok etetéséről.
Annyira fáj, mikor idős ismerős/rokon jön azzal, hogy csináljak neki internetet, és kell 2 perc, mire kiderül, hogy az a baja, hogy a FB-ra nem tud belépni, mert annyit nem ért az egészhez, hogy beírja a címsorba a facebook.com-ot (és elég lenne egy f is, mert a böngészője kiegészítené, már csak entert kéne nyomnia -ha tudná, az micsoda).
Persze olyan is van, aki ha bezárja a böngészőjét, többé egyedül meg nem nyitja már, mert az, hogy asztal + parancsikon már bőven sok neki.Na igen, és ezek az emberek osztják végül az észt, miután valaki sikeresen beléptette őket. Egész nap akár, mert ráérnek.
[ Szerkesztve ]
-
maputo
tag
Fel lehet bontani ezt TV vs Internetre, csak aztán az Interneten belül is teljesen eltérő, hogy melyik korosztály mire használja. Valakinek már a TikTok = Internet, valakinek meg a FB. Valakinek meg a hirkereso.
-
Érdekes amúgy, hogy milyen szélsőségekkel találkozni az idősebbek közt. Egyik oldalon ott van pl. nagyapám, 72 évesen látott internetet először, megtanítottuk az alapokat, Google, e-mail, hogyan sakkozhat jójáték.hu-n, meg - mivel a Szovjetúnióban nőtt fel -, hogy hol talál orosz nyelvű híreket, de nem laktunk közel hozzájuk, nem tudtuk felügyelni a tevékenységeit, így kicsit tartottunk tőle, hogy valami nem kívánt hatás éri. Csodák csodájára viszont mikor legközelebb mentünk, már vígan mesélte, milyen szovjet filmritkaságokat talált, hogy megnézte a volt iskoláit Street View-val meg ilyenek, szóval értelmesen kezdte használni a netet, mondhatni arra, amire való.
A másik véglet meg unokatesóim nagyanyja, akiből két hét internet-hozzáférés után egy tudománytagadó félkegyelmű lett, pedig alapvetően nem volt egy hülye, iskolázatlan asszony, csak hát viszonylag fogékony a laposföldre.
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
buxiex
tag
A tizenévesek viszont ki sem esnek a telefon/tablet/konzol háromszögből...
george carlin education
-
Neurotoxin
őstag
"Anno sokak erős kritikai érzék nélkül nőttek fel, aztán meg ezt fejelte meg a szenilitás, demencia. "
+1. Sajnos a feltörekvő generációkon, ugyanez fedezhető fel. Elég megnézni egy random FB poszt alatti hozzászólások minőségét (helyesírás, szövegértés, koherens írás), siralmas. Tisztelet a kivételnek, mert azért szerencsére, vannak akik még tudnak reálisan gondolkozni.
Egyébként a családomban rengeteg példát tudok felhozni különféle internethasználatra. Édesapám 65, de a kereskedelmi TV csatornákat képtelen elengedni, pedig panaszkodik, hogy sok a reklám, 'vetésforgóban' mindegyiken ugyanaz megy, unja. Mutattam neki streaming alternatívákat, hiába internetezik (FB, youtube, hírportálok), a Netflixtől idegenkedik, pedig rengeteg nézhető "tartalmat" találna rajtuk. (A woke stb propagandát most hagyjuk... ) Édesanyám 62, ellenben ő sosem rajongott a TV-ért, nem is lett volna rá ideje, de a Netflixen megnézi a sorozatait, ami érdekli, néha megkér, hogy "szerezzem be" ezt vagy azt a filmet, megnézi az iPadjén, még dolgozik, érdeklik az újdonságok. Nagynéném 58, más tészta, az internethasználattól ő teljesen technika tagadó lett, "hagyjatok is ezzel békén", maximum a Youtube-ot használja időnként, de abban sem leli örömét. Továbbá megfigyeltem, hogy édesapám kivételével, az idegen (angol) nyelvű oldalakat kerülik, ha odanavigálnak véletlenül, hívnak egyből, hogy fordítsak, mert nem értik - ez utóbbi gátat szab nekik az esetek többségében.
[ Szerkesztve ]
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
moma
őstag
Tök jó érzés, hogy a 67 éves anyámnak nincs tv-je és max netezik vagy mással tölti az idejét.
Amúgy ami gáz, hogy sok idősebb nagyon suttyó stílusban kommentel facebookon. Valahogy nem érik a súlyát, hogy nem jó irányba alakítják a netes kultúrát. De gondolom ők akik valahogy legjobban ráfüggnek erre.
we all deserve a bit of luck.
-
Neurotoxin
őstag
"Amúgy ami gáz, hogy sok idősebb nagyon suttyó stílusban kommentel facebookon. Valahogy nem érik a súlyát, hogy nem jó irányba alakítják a netes kultúrát." Teljesen egyetértek.
Nagyon gáz az egész és csak egyre súlyosabb lesz. Rengeteg köztük az aluliskolázott és az egyetlen szórakozásuk egymást, az xy pártot vagy politikust szidni egész álló nap.
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
veterán
válasz Neurotoxin #9 üzenetére
Továbbá megfigyeltem, hogy édesapám kivételével, az idegen (angol) nyelvű oldalakat kerülik, ha odanavigálnak véletlenül, hívnak egyből, hogy fordítsak, mert nem értik - ez utóbbi gátat szab nekik az esetek többségében.
A probléma megoldása eléggé egyszerű. Telepíted a Chrome böngészőt, ezzel a háttérképpel együtt:
Utána megtanítod őket arra, hogy ha egy idegen nyelvű honlapra tévednek, akkor megnyomják az egér jobb gombját és a felugró menüből kiválasztják a "Fordítás magyar nyelvre" sort
Kis energiabefektetés neked, de nagy haszonnal jár számodra
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
NandoXXL
senior tag
válasz Neurotoxin #11 üzenetére
A legvadabb a diplomás nyugdíjas. Tanult, félig elhülyült emberek. Az ilyenek szavaira sokan adnak, mert valaha gerincük is volt részben.. Letettek valamit az asztalra... A maguk területén értelmesek, akár okosak voltak. Falkákba verődve gyűlölködnek, egymást győzik meg a hülyeségükről, álhíreket, áltudományos tartalmakat terjesztve. (mint sok tag itt )
A cikkel ellentétben, ők tv-ét néznek, és online hirdetik az igét.
[ Szerkesztve ]
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
snemeth
aktív tag
Habár az életkorom alapján már én is a cikkben említett korosztályba tartozom (51), fényévekre vagyok nemcsak a kortársaimtól, de a legtöbb nálam fiatalabbtól is.
Évek óta nincs tv előfizetésünk, helyette streaming előfizuk vannak (magyar szinkronos filmet nem nézünk ), facebook nem érdekel, 4 gép van itthon, plusz évek óta 0/24-ben üzemel itthon egy banana pro 7 TB vinyóval (habár az eredeti célját már erősen elvesztette).
Egy szolgáltatónál évekig reszelgettem egy debianos virtuális gépet a gyerekenek Minecraft szerverként, ahol tolhatták a haverokkal. Szóval viszonylag elboldogulok a dolgokkal. -
őstag
Akkor (ebben is) a kivételek között vagyok? Lassan 57 leszek. Magenta csomagunk van két éve (tv, net, 3 mobil), de az 55" tv-n tv műsort alig néztem. Az elején megnéztem pár természet csatornát, a BBC Earth lekötött kb egy hétig (= minden másnap kb 1 óra). Aztán azóta csak netezek a tv-n, videohívások, telefon kivetítés. Szóval inkább óriás monitornak használjuk, nem tv-nek. Magyar tv adást legalább 5 éve nem néztem.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Atomgeszi
veterán
Micsoda véletlen, hogy pont most jött szembe ez a cikk..
Sajnos anyósékkal napi veszekedésben vagyunk, mert mi itthon nem nézünk TV-t(magam részéről 15 éve nincs TV-m), amikor megismertem a páromat, őt is leszoktattam a TV-ről. Na, azóta anyóséknál mi vagyunk a legnagyobb hülyék. Mi nem tudunk semmit a világról. Ők mindent tudnak. Nagyon nem helyeslik, hogy mi nem nézünk TV-t, mert semmit nem tudunk. Mi mindenről lemaradunk.Annyira, de annyira kibaszottul unalmas ezt hallgatni. És persze közben izomból szól az M1. De mi vagyunk a hülyék.
Őszintén, nem tudom, hogy ezt meddig lehet idegekkel bírni.
Egyszerűen olyan szinten agymosottak, hogy már félelmetes.
Erre már iszonyúan ráment a kapcsolatunk is. Persze vérfideszesek, de amúgy minden szar természetesen.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
doooo
veterán
Egyrészt igen, abszolút igaz, hogy nem tudnak viselkedni a virtuális térben, másrészt meg mindent elhisznek, amit pl. Facebookon olvasnak... nem tudják felmérni az adott környezet megbízhatóságát, vagy pontosabban nem tudják felfogni és elfogadni a tényt, hogy ez nem olyan, mint valami neves újság, vagy rádió, vagy (közszolgálati) tv (amik ugye jó esetben nem kormánypropagandát nyomatnak, mint az átkosban, meg mint most 2013-2015 óta), amikben valós híradás ment/megy (jobb helyeken azért még most is így van).
Szimplán mindent elhisznek. Ott egy rusnya, Paintben szerkesztett, agyontömörített, pixeles kép, rajta egy vörössel írt, legagyrohasztóbb konteós trágya, meg a végén 5 felkiáltójel, és garantáltan azt hiszik (tisztelet a kivételnek, mert persze van bőven kivétel), hogy "ez márpedig biztosan így van". És akkor még odanyomnak valami gyönyörű, önmagában is bűncselekménnyel felérő kommentet.
És nem, mindez természetesen nem csak és kizárólag az ő hibájuk, de azért na... legalább ne okoskodjanak meg ne ők legyenek felháborodva, amikor a család fiatalabb tagjai igyekeznek elmagyarázni dolgokat, igyekeznek megvédeni őket a hiszékenységükből eredő veszélyektől.[ Szerkesztve ]
-
válasz HELLAFLUSH #19 üzenetére
Mondjuk a közösségi média se kellene, hogy valami fertő legyen, hiszen Facebookon is van egy halom jó szakmai, nyelvtanulós, utazós stb. csoport, ahol még nem méregezte meg egy barom se légkört, lehet követni szakmai oldalakat, híreket olvasni, csak sajnos a többség fasságok megosztására, lájkvadászatra használja az egészet.
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
updog
őstag
"másrészt meg mindent elhisznek, amit pl. Facebookon olvasnak"
Konkrétan indokolta már meg hatvanas, diplomás tanár ismerősöm az untig hajtott hülyeségeit azzal, hogy "de fent volt a fészbukon, hát akkor az csak úgy van, ráadásul a Jani tette fel" Mondjuk azzal egyet tudok érteni, hogy az internet nem több hülyét csinált, csak megmutatta, milyen sokan vannak valójában.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
arnyekxxx
veterán
ez egy standard érv a facebookon bármekkora marhaságra "Olvastam az interneten!" vagy ha rákérdezel valami irdatlan baromságra, hogy ezt azért valamivel alá illene támasztani akkor "Olvasd el a XY csopiban" esetleg berak egy fb video linket egy feliratozott angolnyelvű valamiről tehát igaz.
-
Hi!King
őstag
válasz arnyekxxx #22 üzenetére
A klasszikus amivel találkozok, nem csak időseknél, a Youtube videó, ami valami hatalmas konteót "leplez le".
Engem nem az zavar, hogy hülyék az emberek, hanem hogy rendkívül öntudatosan adják elő a hülyeségeiket, így nem tudok úgy tekinteni rájuk, mint szegény megvezetettekre. És ez van olyan témákban is, ahol konkrét káruk is keletkezik a hülyeségekből, pl. szuper befektetések, csodagyógymódok, már nem tudom megsajnálni sem őket, mert közben agresszíven téritgetik körülöttük az embereket az általános iskolás természettudományos alapokkal is cáfolható butaságokkal.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Akik a netezésüket hangoztatják - forma szerint - a tv-vel szemben, rendre elfelejtik megjelölni a levadászott/rendszer által ajánlott tartalmak irányát, minőségét. Gyakran van az, hogy ugyanolyan bamba-balga a felhasználás, csak kicserélődött a platform, mert ment a divattal. Közlés szintjén ugya azokkal a szavakkal fejezi ki a net fensőbbségét, mint aki tudja és akarja is értelmesen használni azt, tehát nem csak közhelyként puffantja el, hogy használja.
A ki nem kopó közhelyparádé másik alappillére, hogy a tv csak romboló lehet. Nem kereskedelmi csatornákat kell nézni az akapcsomagból és nem naphosszat, élet nélkül. Értelemszerűen a szocializáció nagyon nem mindegy. Átfedés sincs sok, az egyik fajta infó és formátum itt van, a másik meg ott, mindkettő tud értéket, kikapcsolódást nyújtani. Más is a kettő. Ehhez képest mindig csak az 1bites szembeállítás megy, illetve lehúzása az egyneműnek kikáltott (érzékelt?) lineáris platformnak. Élek a gyanúperrel, hogy aki a témához csak lózungokkal tud hozzá szólni, az új platformon sem bányász ki több értéket és csak képzeli, hogy tudatos - semmivel nem jobb egy M1-es mosottságnál. Uncsi újra és újra bitre pontosan ugyanazokat a stringeket olvasni, amik legjobb esetben is sarkított valóságtöredékek és süt róluk, hogy nulla súlyozás van mögöttük.
A cím meg szokás szerint clickbait, 50 fölött nem kell az is szócska, ők mindenképpen a tv generációja.
-
zsolt_64
senior tag
"Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatóság" = hazugsággyár
Én 50 fölött vagy, meg a párom is,előfizetett csatornám kb 8 éve nincs , és most kapcsoltam ki az antennaerősítőt, mert még azt a kis áramot is sajnálom rá. Pont az ingyen fogható királyi csatornák a legundorítóbbak. Orosz proganda,teleB@szva reklámokkal, nóta.dikhtv.celebek Broáf. Persze mindez az adófizetők pénzéből 130 milliárd Ez a fennálló rezsim alappillére , a saját rokonságomban meg máshol is látni az embereken hogy a bajerzsóti féle műsorokat nézik, azt böfögik vissza..[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Megmutatta, tény, de én meg mindig a billegőkre/behúzhatóakra gondolok. A többségi IQ nem magas, a birkaösztön meg mindenkiben ott van, főleg aktiválódik, ha magány is társul mellé, ebből következik az a rendkívül szomorú következmény, hogy sokszor jobb sorsra érdemes és egész életük során amúgy nem buta embertársak tudati szintje bizony lefelé fog kerekítődni éspedig nem a demencia okán. Mert ugye ki akar a csúcson, fütyülő, metsző szélben egyedül rostokolni, ha lentebb ott vár a fincsi akolmeleg közeg, a kompromisszumot meg bevállalja... Nem mindenki eredendő hülye.
-
wassermann
addikt
Szerintem ez úgy ahogy van hülyeség! Erősen neveltetés- és képzettségfüggő dolog: aki idősebb korára is aktív tud maradni (pl. sportol, társaságba jár, utazik, kertészkedik) miért kapcsolná be a TV-t.
[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
Nem kereskedelmi csatornákat kell nézni az akapcsomagból és nem naphosszat, élet nélkül
Elárulnád, melyek azok a csatornák, amik értéket közvetítenek? Talán 10 éve néztem utoljára tévét (sporteseményeket kivéve), de már akkor sem volt egyetlen, de tényleg, egy sem, a kb 160 csatornából, amin valami normális tartalom ment volna. A dokus csatornák már akkor is kizárólag realityket adtak, normális ismeretterjesztő tartalmat nem. Persze vannak film meg sorozatos csatornák, de minek néznél 15 percenként 10 perces reklámblokkokat, természetesen tele agymosó kormánypropagandával, amikor ott van a streaming havi párezer forintért cserébe, teljesen reklámmentesen, az ncore-ról már nem is beszélve?
Én 10 éve nem csak tévét nem néztem, reklámot sem láttam. Streaming, torrent, youtube-ra adblock, telefonon, ReVanced, android tv-n meg SmarTubeNext, és nincs több brüsszeli szankciók, Soros-terv, és EZ VESZÉLYES. -
zsolt_64
senior tag
válasz freeknight #28 üzenetére
egyetértek
Csak 1 példa: History chanel 1órás blokk(1 film, vagy sorozat epizód ) ami 60 perc . ugyanaz letölve magosról 42 perc ez 30% reklám
ja és még fizetsz is érte[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Neurotoxin #11 üzenetére
Hát de pénzt kapnak érte, a mi adóval beszedett pénzünket. Csodálkozunk ?
Lásd fizetett trollok, kamuregek, stb.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
snecy20
nagyúr
Milyen érdekes, hogy Magyarországon pont az 50+ -osok a legaktívabbak politikailag, akik aztán el is döntik az ország sorsát. Valahogy pont ők a legaktívabb TV nézők is, nézik is serényen a HírTV-t, meg a királyi médiát...
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
freeknight
őstag
Nézd a pozitív oldalát, ők legalább olcsón megvehető szavazók. Ha csak azt a párszáz milliárdot dobnánk ki az ablakon évente, amit propagandára vernek el egy szavam nem lenne.
A 20-as, 30-as korosztályban is taroltak most, ami eddig nem volt jellemző, a családi SZJA-visszatérítésnek köszönhetően. Ez viszont egy kicsit rohadt nagy gyomrost vitt be a költségvetésnek, és duplázta is az infláció mértékét a Ny-Európaihoz képest. Na az drága mulatság volt, a lakájmédia éves fenntartása ehhez képest aprópénz csupán. -
zsolt_64
senior tag
Pontosan így van.
Hozzátenném hogy az átalad megjelölt réteg főként vidéki. Itt jön be a 12 királyi szennycsatorna ami ingyen fogható, és olyan erős a műsorszórás csak egy sezlonyrugó kell a padlásra. gondolom nem véletlenül.. ( olyan erős hogy az 1-4 csatorna nálam még kikapcsolt anrenna erősítővel is bejön )freeknight: "A 20-as, 30-as korosztályban is taroltak" biztos ez ? (bár a sezlonyrugós vidéken lehet)
[ Szerkesztve ]
-
válasz Donki Hóte #16 üzenetére
"Normális ember bőségesen akad az idősek között is, pont úgy, mint ahogy bőven akad hülye a fiatalok között"
Leegyszerűsítem, hogy mindenki megértse.Az idiótaság nem korhoz kötött állapot.
#28 freeknight "Elárulnád, melyek azok a csatornák, amik értéket közvetítenek?"
Magyarországon nincs. Legközelebbi példának leginkább a német közszolgálati tévé tematikus csatornái a legjobb példa. A tudományos és ismeretterjesztő műsorok mellett, például festőiskola is műsoron van. Olyan európai filmek és sorozatok érhetőek el, amik nem férnek be a kereskedelmi tévék műsoridejébe és mondanivalójuk is van.
Mindezeket reklám megszakítások nélkül lehet nézni.
Szerencsére a műsorok egy jelentős része online is elérhető.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
zsolt_64
senior tag
válasz Hieronymus #34 üzenetére
"Normális ember bőségesen akad az idősek között is, pont úgy, mint ahogy bőven akad hülye a fiatalok között"
Azért van egy jókora, milliós tábor aki főleg vidéki, a királyi szennycsatornákat nézi, begyöpösödott agyú... ők a fennálló rezsim legelszántabb szavazói, annak ellenére hogy o.. őket hagyta leginkább az út szélén. offtopic vége
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
Mióta leköltöztem falura, én is megértettem, hogy hogyan is kell érteni a " Le kell menni vidékre, hogy még a buta falusi ember is megértse" ..
Egyszerűen teljesen elfajzott vidék. Semmi nincs. Olyan szintű leépülés van, hogy nem lepődök meg semmin.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
zsolt_64
senior tag
válasz Atomgeszi #36 üzenetére
Ez a rezsim célja: nézd a király tévét ott megmondják mit kell tenned, mit kell gondolnod. A királytv biztosítja a szórakozásodat is:dikh-nótatv-celebek stb.
hétfőtől péntekig dolgozzál(ha van mit) szombaton rúgjál be, vasárnap délelőtt templom du focimeccs.Igaz hogy vidéken sok helyen egész nap üvölt a nótatv ?
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz Atomgeszi #36 üzenetére
Pl. mehetsz oda-vissza 60km-t ha be akarsz vásárolni, de mehetsz a 10km-re és 3 községgel odébb lévő Coop boltba is, hogy megvedd ugyanazt dupla-tripla áron
Szórakozási vagy kulturális lehetőségek vidéken már semmi, vendéglátóhelyek és boltok bezártak, mostmár a kisposták is...Még a 90-es évek közepéhez képest is akkora a leépülés, hogy azt csak az látja, aki tényleg megnézi a saját szemével. Nyugat Mo. vs. kelet-Magyarország szakadéknyi különbség amúgy eltűnt, már vidék-vidék, már csak az él jól aki közvetlen megy ki dolgozni külföldre.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
arnyekxxx
veterán
"= hazugsággyár
Én 50 fölött vagy, meg a párom is,"Szóval 50 felettiként, TV-t 8 éve nem nézve (de azt azért pontosan tudod, hogy mi megy rajtuk) sem tudod még hogy készülnek a felmérések.
Szerintem te vagy az akikről pár kommenttel fentebb szó van. Aki minden is jobban tud hiszen netezik.
-
arnyekxxx
veterán
válasz freeknight #28 üzenetére
Ugyanezt írtam fentebb, papázásnál végtelen+1 csatornából egyetlen értékelhető műsor volt, az Érkezés (de az is 10perces darabokban és vicces módon amikor 2hónappal előtte voltunk ott akkor pont ugyanez ment mint egyetlen értelmes műsor) mellett ezerszer ismételt sorozatok mentek, a tudományos ismeretterjesztő csatornákon meg házakat újítottak fel és rozsdás autókat restauráltak két reklámblokk között
-
saw1989
csendes tag
Azért, mert ez a korosztály jellemzően még csak alapszinten sem ért a számítás technikához.
Tudom mert az én anyám is 70 éves szó szerint semmit sem tudd.
Nekem van ugyan egy 4K tv-m de azon meg pont hogy nincs semmilyen előfizetés, nem is volt, és nem is lesz. 17 éve nem néztek tv-t és nem is hiányzik. PS-hez viszont tök jó. -
arnyekxxx
veterán
válasz wassermann #27 üzenetére
Egy halom ember van aki sportol, társaságba jár, utazik, kertészkedik, emellett este leül a TV elé és megnézi a hiradót a sorozatot meg a filmet aztán megy aludni.
-
zsolt_64
senior tag
válasz arnyekxxx #39 üzenetére
Azért tudom hogy mi megy rajtuk, mert kb 3 hónapja kapcsoltam ki az antenna erősítőt , és néha ráfutottam, meg egyébként is, de igazad van a coaxot is kihúzom. A netről meg nem mondtam semmit, és igen van saját véleményem.
Ja bevallom őszintén az F1 futamokat szoktam élőbe nézni, de aztán sürgősen elkapcsolok
-
arnyekxxx
veterán
Viszont lehet, hogy le tudná írni helyesen a "számitástechnika" és "tud" szavakat
Egyébként aki ma 50 éves az 10+évesen már háziszámítógépekkel múlathatta az idejét, középiskolában már PC volt a számtechteremben és a gazdagabb osztálytársál már Amigában gyönyörködtek.
Szóval az 50+ az nem azt jelenti, hogy aki ide tartozik az abakusznál erősebb hardvert még nem látott. Fater 77 lesz mindjárt, C64-en irták a talajmechanikai szakvéleményt 86körül a cégnél. Előtte meg programozható zsebszámológéppel dolgoztak.
-
snecy20
nagyúr
-
Hi!King
őstag
Amúgy a "kedvencem", mikor nagyonokosok azt magyarázzák, hogy vidéken a kocsmákban dől el a választás, "le kell menni" vidékre és a kocsmákban kampányolni.
Nos, a valóságban már alig vannak kocsmák. Öcsém ahol lakik 5 település van egybenőve, ebből kettő 3 ezres városnak van kinevezve, Magyarországon belül fejlett környék, és egyetlen pizzéria van, más éttterem nincs, és 0 kocsma van, egy 6. majdnem egybenőtt településen van 1. Egy átlag ezer fős faluban már 10 éve sem volt kocsma, most már az a ritka, ahol van. Az alkoholisták otthon vagy egymásnál isznak. Az utolsók idén télen fognak bezárni a rezsi miatt.
Egyébként nem Nyugat-Magyarország és Kelet-Magyarország között van a legnagyobb különbség. Nézd meg Dél-Dunántúlt, főleg a Dráva menti részét, illetve Somogy nagy részét, valamint ehhez még hozzátenném Zala megye úgy felét is. Semmivel nem jobb, mint Észak-Magyarország vagy Észak-Alföld, illetve utóbbiaknak még akadnak gazdaságilag nem összeomlott részei, nyilván elsősorban a megyeszékhelyekre gondolok, előbbinél már azok is mennek a mélyszegénységbe.
-
zsolt_64
senior tag
"Szerencsére ahogy múlnak az évtizedek, zsugorodni fog az e-analfabéták száma is."
És mellette folyamatosan nő a funkcionális analfabéták száma, akik ugyan használnak számtech szközöket, de nem tudnak egy gépelt oldalnyi szerződést értelmezni, vagy egy levelet megírni amiben értelmesen leírják mi a bajuk.[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
Ez helye válogatja, ahol korábban laktunk kis falu (szvsz az a rész nem volt ezer főnél nagyobb) ott 2 kocsma volt párszáz méterre egymástól
mikor este egy vagy két órát TV-zik
amire reagáltam az nem azt írta, hogy az aktív nyugdíjas kevesebbet lesi a TV-t hanem, hogy nem kapcsol be TV-t
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hálózati / IP kamera
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i7-620M I 6GB I 128SSD I 12,1" I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L440 - i5-4200M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo E31-70 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" I HDMI I Cam I Win10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest