Új hozzászólás Aktív témák

  • Faby

    senior tag

    Hali!

    Egy kérdésem lenne: nagyon sokat szívtam ma egy ZyXel nbg 334s router + Digi kábel net beállítással.
    Összeraktam a hálózatot, kellett egy kicsit kábelezni is, mindenhol egyenes bekötésű kábelt használtam. A gépről elsőre elértem a routert, beállítottam mindent, PPPoE kapcsolat, felhasználónév, jelszó rendben, viszont a net nem akart jönni, a státusz sorban látszott, hogy nem kap IP-t. Nosza, kábel routerből ki, gépbe közvetlenül be, van net, frankó, kábel jó. (teszterem nem volt) Kábel vissza a routerba, gép - router összeköt, net nincs. Ezt eljátszottam kétszer, kézi beállítással, varázslóval, frissítettem a router szoftverét, utána sem lett jó. Digit felhívtam, a beállításokban nem tudtak segíteni, rámutattak, hogyha a router nélkül van net, akkor a szolgáltatás működik, routerben lehet a hiba. Annyit elárultak, hogy a fali dobozuk és a router közé egyenes kábel kell, amint ahogy az volt is.

    Végül egy ismerőstől olyan tippet kaptam, hogy lehet, hogy a ZyXel router és a Digi egyéb hálózati eszközei (ki tudja mi van nekik a lépcsőházban, azon kívül) nem kompatibilisek egymással. Lehet ez? Vagy csak kifogtam egy hibás darabot?
    Korábbi hozzászólásokban láttam emlegetni egy listát, ami a digivel kompatibilis routerek listája, de ezt nem találtam a honlapukon. Nincs meg véletlenül valakinek ez a lista?

    Tippeket, ötleteket szívesen fogadok, holnap folytatnom kellene, de egyelőre gőzöm sincs, mivel. Lehet, új router vásárlása lesz belőle, akkor milyet vegyek?

    Kösz.

    A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!

Új hozzászólás Aktív témák