Új hozzászólás Aktív témák

  • h_143570

    addikt

    válasz Sk8erPeter #6345 üzenetére

    XP eseteben a lapozofile es a memoria kezelese valoban kriminalis. Visszont a toredezeteseg mentesites utan mar nem szokott bekavarni. Persze attol is fugg, hogy milyen celra hasznalod a gepet. Ha sok viszonylag nagyobb memoria igenyu alkalmazasod van akkor szvsz egy torededzetseg mentesitett lapozo file jo oltet. Sot szerintem meg a tobb napos ujrainditas nelkul uzemeltetes eseten is igaz.

    Bar ezt gondolom ugy is kimerted, igy ertelmetlen aggyalni rajta tovabb.
    (A tobbi mezei felhasznalo meg hadja alaponertemzet beallitasokon.)

    A kulon particios megoldas jo, csak BSOD eseten igy szinten nem lesz memory dumpod, amit a program gyartoja rendszerint szivesen fogad. Bar ez az emberek nagy reszet nem nagyon zavarja.
    Illetve celszeru a windowsos particio ele letrehozni az uj particiot, hogy minnel kozelebb legyen a lemez gyorsabban elerheto reszehez.
    Ha a lapozo file toredezetseg mentesitve van onnatol mar csak az esetleges noveles utan kelletkezhet benne toredezetseg, ami a kovetkezo ujrainditas utan eltunik.

    Ami meg erdekes vele, hogy ha tobb fizikai meghajtod van es mindegyiken van lapozo file akkor striped raid-hez hasonloan kezeli.

    En az osszes alkalmazast amit gyakarabban is hasznalok egy windowstol fuggetlen particiora pakolok. Igy foleg reinstalnal nem vesztek annyi adatot illetve kevesebb munka osszerakni ujra a rendszert.
    Illetve nem a windows particiojat ronditja ossze a sok felhasznalo program.
    (Egy fizikailag is kulonbozo lemez az igazi egyebkent.)

    A feladatkezelo alapertelmezesben a memorahasznalat alatt a Working Set-et mutatja amibe bele van szamolva egyeb programok memoria terulete ha kozos komponenseket hasznalnak.
    Sot arra is lattam mar peldat, hogy nagy file letoltese eseten a virus vedelemi program tevekenysege miatt a letoltes alatt levo file beleszamolodott a web bongeszo memoria hasznalataba.
    Illetve a 10es egyik alfa verziojaban jelentetem is egy flashel kapcsolatos memoria leaket, igaz nalam 12 ora utan jelenkezett. Ha minden igaz mar kigyomlaltak.

Új hozzászólás Aktív témák