Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz dqdb #20043 üzenetére

    "Enyhén pongyola volt a megfogalmazásom: átirányítás alatt értettem mindazt, amikor nem pontosan azt kapod, amit kértél (HTTP 3xx, Location a válasz fejlécében, vagy pusztán másik tartalom). "

    A Prohardver esetében jól fogalmaztál, mert ott tényleg történik egy 301-es átirányítás:
    Prohardver 301 Moved Permanently
    amiről viszont én beszéltem, az az általános tendencia, hogy csak megadnak több alapértelmezett kezdőlapot (index.html, index.php, stb.), és ezeket keresi az adott könyvtárban a webszerver (éppen ezért lehetne egy oldal kezdőlapja pityipalko.html is, közel sem biztos, hogy index.html vagy index.php lesz, ASP.NET-nél pl. Default.aspx szokott lenni a kezdőlap az alapértelmezett webszerver-beállítás szerint, és ez is felülbírálható web.config fájlban, amennyiben engedélyezett), és nem történik semmiféle 3xx HTTP-kód keretében történő átirányítás, lásd pl. Stack Overflow kezdőlapjának megnyitása sima 200 OK-val:
    Stack Overflow 200 OK

    A Prohardvernél nem tudom, minek történik meg ez a 301-es átirányítás az index.html-re, igazából mire jó ez, először arra gondoltam, hogy mobilos detektálás miatt történik mindig egy átirányítás, vagy a sima prohardver.hu/index.html-re, vagy pedig az m.prohardver.hu/index.html-re, de kipróbáltam okostelóval, nem ez történik. Legalábbis nálam nem irányított át a mobilos változatra, nem tudom, másnál mi a helyzet. Ilyen esetben viszont nem tudom, mi értelme van.

    A www versus www nélküli magyarázatnál a SEO-s szempontot egyébként úgy értettem, hogy ne legyen mindkettő, mert az egy másik URL, a Google pedig mindkettőt bejárhatja, és azt duplikált tartalomnak érzékelheti, és azt nem szereti (bünti a találati listában). Most rákerestem, itt nálam bőségesebben magyarázza el valaki, mégis tömören:
    http://webmasters.stackexchange.com/questions/11560/seo-preference-for-www-or-http-protocol-redirection-do-www-websites-rank-bet/11566#11566
    Azért egészítettem ki, nehogy valaki félreértse, és arra gondoljon, hogy egyik vagy másik előnyösebb SEO-szempontból, nem az, sőt, ilyen szempontból tök mindegy, használja-e valaki a www-t vagy sem, csak annyi a lényeg, hogy az ember ragaszkodjon valamelyik formátumhoz.
    Én egyébként azt preferálom, hogy ne kelljen kirakni a www-t, mert számomra elavult, ezért én általában a www nélküli változatra irányítom át a usert, de van, akinek a www-s változat tetszik jobban. Tényleg csak ízlés kérdése.

    "Ott csak akkor kellett gondolkozni és cselekedni, ha volt két script között függőség, egyébként szimpla fájlmásolást igényelt. Most minden újabb script két másodpercbe kerül, mert át kell gondolni a logikai sorrendet :DDD"
    Ezt most nem nagyon értem, korábban elnevezés alapján tudott az ember felállítani egy sorrendezést, nem? Tehát pl. aaascript.js és bbbscript.js jellegű elnevezéseket is adhatott az ember, az aaascript.js nagyobb prioritást élvezett, hozzáteszem, elég degenerált ez a módszer szerintem, amikor fájlnevekhez van az ember kötve.
    Sosem értem, egy ilyen béna konvenciót miért sírnak vissza az emberek, de ízlések és pofonok különböznek. Most a manifest.json-ben úgy adod meg, ahogy akarod, olyan fájlnévvel, ahogy akarod, a sorrendet te döntöd el, nem pedig a fájlnév.

    Amúgy amit leírtál, annál tudtommal mindig újra kell tölteni az extensiont a manifest.json-be történő új fájl belepakolásakor, nem? De ha jól emlékszem (na erre lehet, hogy rosszul), a user JS-eknél sem volt másképp, csak ott magát a progit kellett úgy, ahogy van, újraindítani. De javíts ki, ha ez téves.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák