Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
Üdv! Bármilyen felületen zajló konferenciahívasok esetében kap-e jelzést a másik fél arról, hogy én veszem OBS-sel a beszélgetést? Esetleg olyan van-e, hogy mint a streamingek esetében nem tudja rögzíteni a képet? Köszi!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Ablakos
őstag
válasz
bobalazs #297 üzenetére
A mellékelt kép alapján most vettem észre, hogy lehet speciális módban több mindent változtatni.
Így beállítható a kívánt bitráta.
Még egy kérdés: a felvétel alatt csak reménykedem, hogy valóban elindult, megy a felvétel. Van lehetőség a képernyőre (a játék ablakra overlay) kirakni ikont, hogy lássam a működést?
-
Ablakos
őstag
Játék felvételi minősége "Jó minőség, közepes file méret" beállításban is kb 80 Mbps az eredmény. A media playerem már nem akarja lejátszani folyamatosan. (akadozás)
Lehetne ezt lejjebb venni? (kb 40-50 Mbps -t még stabilan lejátsza.) -
Abrion
senior tag
szoktam nézni livestreameket és a legtöbbnél a képernyő jobb oldalán írás volt mint mondjuk enyi bosst ölt meg, vagy die count, minek hívják ezt és szeretném ezt instalálni a livestreamemre.
[ Szerkesztve ]
-
rsanya87
tag
válasz
bobalazs #293 üzenetére
Ott a hiba leírva. Azt hiszi, hogy 1920x1082 a felbontásom.
1920x1080 vászon és kimenet, AMD HW AV1 decoder, CBR 10000bit/sec beállítás, youtube platform.
Ha static a kép, tehát állok a karakterrel, akkor 3-5000bit/s az adatátvitel, abban a pillanatban ha megmozdulok felszalad 20-30000bit/s közé a bitrate és megakad a stream, és bedobja ezt a hibaüzenetet. Ha H.265-öt használok, akkor semmi baja nincs, de AV1-et szeretnék mert annak jobb a minősége, mellesleg windows újratelepítés előtt tökéletesen működött ugyanezekkel a beállításokkal -
rsanya87
tag
Hali!
Megint itt...
Újratelepítettem a gépem, és egyszerűen nem tudok rendesen streamelni youtubera.. Telepítés előtt ment szépen, minden beállítás ugyanaz mégis a képen látható hibát dobja folyamatosan és dobálja el a frameket. Hiába állítok be CBR-t és 10000bit/s-et, amikor megmozdul a játék, azonnal 20-30000bit-re felugrik a bitrate és rommá akad, majd dobja a hibaüzenetet... Valakinek valami ötlet? -
bpmcwap
senior tag
Sziasztok
youtube-ra szeretnék élőzni. A hang audio mixerből jön - több mikrofon van -, a kép két ip cameráról jönne rtsp-vel. Az a gondom, hogy a kamerának hol van képe, hol nincs, de ha van akkor is fél/egy percet késik, majd elmegy... A gépen VLC-be beírom a címet és realtime akadás mentesen jön az anyag. Arra tippelek, hogy esetleg a gép kicsit öreg már ehhez Elitbook 840 g1, de ez most csak tesztelésre és próbálkozásra van, a végleges megoldás valami mini pc vagy windows tablet lenne... Nem tudom mi lenne a minimális igény, ha csak erre a célra lenne használva. Szerintetek elmenne egy N100-as procival 8gb rammal és az integrált intel uhd grafikus kártyával?Túrista vagyok
-
-
-
Sziasztok,
Játékfelvétel készítéséhez, ha legjobb minőséget akarok elérni... akkor mindenképpen szükséges lehet egy második PC capture card társaságában?
2560x1080-ban csinálok egy felvételt 60 fps-en, de akárhogy is lentebb veszem a grafikát, valahogy darabos marad az egész... Nem tudok rájönni, hogy mi nem tetszik neki. Beállításaim:Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
rsanya87
tag
válasz
bobalazs #283 üzenetére
50" LG tv-n tolom 60hz, szóval max a v-sync van, azt tudnám kikapcsolni. Ezt megnézem majd.
Amúgy a játékban van 80-90 fps-em raid alatt csak ugye ennyinél már "szétesik" a kép ha gyorsan mozgatom a kamerát (emiatt van vsync on). Max még megprobálom bekapcsolni a frame generationt is, hátha úgy jobb lesz az eredmény[ Szerkesztve ]
-
rsanya87
tag
Sziasztok!
Mint "kezdő" felhasználó lenne kérdésem..
Streamelés közben azt vettem észre, hogy mikrolaggok lesznek a játékban, de ezt a streamben nem venni észre (legalábbis én nem látom amikor visszanézem). Vajon mi okozhatja?Gép:
R5 7600, 32gb ddr5, Rx7800xt, 4k felbontás.OBS beállítások:
Vászon:1080p
Kimeneti: 1080p (muszáj, mert a 4k-hoz kevés a net (25mbit upload))
Kódoló: AMD AV1
Bitrate: 15000Próbáltam 4k vászon és kimenet 1080p lanczos-al, így már a streamben is látszanak a microlaggok és a kép is sokkal rosszabb...
Bármi ötletet szivesen fogadok (nem váltok nvidiára), hogy ne rontsa a játékélményem a stream.
Köszi.Sanya
Szerk: Esetleg egy hozzáértőbb mondhatna valamit, hogy amúgy jó e a minősége
https://youtu.be/vnE1DBdW4tY?si=rmEdFNZzUorxnNzI[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz
bobalazs #279 üzenetére
Nem, egy citromsárga keretet kap az a terület, amit épp felveszek. Ez akkor is látszik, ha az OBS a tálcán vagy az értesítési területen van. De most közben újraindítottam a gépet, most nincs ott. Olyan keret, ami pl. ablak rögzítésekor jelenik meg [kép]
-
tylerddd
veterán
Üdv! Kijelző felvételénél megjelent a sárga keret, ami a felvételi területet mutatja gondolom. Szerintem egy teljes képernyőnél nem volt eddig. Ki lehet kapcsolni? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Az obs stúdióval felvett videó szaggatottan játszik le, laggol. Mi lehet a gond? Gyenge a gép, rossz beállitás vagy más illesztőprogram kellene. Mov, mp4 -et probáltam hardveres illesztőprogrammal
AMD Ryzen 5 1600; 16 GB; AMD Radeon XFX RX 580 8GB OC -
Abrion
senior tag
egyre jobban pixelesedet a kép még a végterméken is látszott a homályosodás, aztán elkezdtem test livestreamet és nem tudom hogy de megjavult, megpróbáltam megtalálni mi okozza a pixelesedést, de nem jöttem rá, lehet hogy a reset shader cache oldta meg a gondot.
mármint próbáltam az amd driverében állitgatni[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
én inkább másképp oldanám ezt meg, ha valamit mutatni akarsz vagy felvenni, én inkább egy mások böngészőt használnék rá, és másik bönmgészön meg dolgoznék, firefox az egyik és a másik meg chrome, így elkerülnéd a rutinból való hibát. a böngésző vagy fül bezárásra értem
-
tylerddd
veterán
válasz
bobalazs #268 üzenetére
Köszönöm, de én ebben nem látom a kérdésemre a választ. Azt, hogy csak a webböngészőt vegye, azt meg tudom oldani. De hogy egy konkért tabot, azt nem. Bármit csinálok a böngészőben, azt veszi. Én a böngészővel szeretnék mást is csinálni.
OK, vágom! Két külön böngészőt kell nyitnom és úgy forrást választani. Bár ez a leírásban szerintem nincs.[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Üdv! Hogy tudom azt beállítani, hogy az OBS a webböngészőm adott tab-ját vegye csak, hogy közben tudjak mással foglalkozni a gépen, mert jelenleg a teljes kijelző felvételével oldom meg a dolgot? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
most visszanéztem és nem láttok pixelezést, hogy a francban? livestreameltem, és a tévé rálett állitva a streamre és láttam a sok pixelt, de most semmi WTF
De azért elküldtem a video linkjétnézd meg ha gondolod, de ez most fura, mármint a tévén pixelezést láttam de most itt nincs semmi, tiszta kép valamennyire.
[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
elírtam, 25000 kbps
[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
Valamit rosszul állítottam be? néztem tutoriált hogy hogy kéne beállítani a OBS t Radeonra, ha a karakter fut egy játékban, akkor kockás a kép youtubeon. az fps a játékban folyamatos 60 FPS
Stream Servert: Primary Youtube Ingest servert állitotam beés a Outputba ezt
Video Encoder: AMD HW H.265 (HEVC)
Rate Control: CBR
Bitrate 25 kbps
Keyframe interva 2sec
Preset Quality -
biker
nagyúr
Tud valaki olyan trükköt, hogy egy adott elem a stream elindítása után X idővel jelenjen meg és maradjon loopban?
Háttérzene lenne a coming soon alá, de ez ugye megy folyamatosan ha az intro scene megy, és eltűnik ha a stream scene megy. de ha megy az intro, akkor ha elindítom a YT felé a streamet, de még az intro scene marad ugye, mert hamarosan kezdünk, akkor a zene közepén is kezdődhet az adás.
Én eddig nem találtam ilyet.
Esetleg tegyem az adott elem megjelenését arra a gomb kombinációra ami a stream kezdése?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
a bemenetek aminek van hangja, megjelenik középen a hangsávoknál, és le lehet némítani. Meg némítsd le a master keverőben az összes hangot amit már mixelve ad a hangszóródra, így apponként eldöntheted, meg bemenetenként melyik mikrofonnak/kamerának a hangja megy a streamre
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Abrion
senior tag
még egy kérdés, gondolom azt nem tudom megszabni hogy az ablak amit kiválasztottam livestreamre, csak annak a hangját játssza le livestreambe, és ne minden hangot.
-
bobalazs
nagyúr
Azt hiszem ez az.
https://help.twitch.tv/s/article/ingame-overlay?language=en_USPC Gaming: Optimized https://www.patreon.com/posts/88124101
-
bobalazs
nagyúr
PC Gaming: Optimized https://www.patreon.com/posts/88124101
-
Abrion
senior tag
Hali
hogy is kezdjem el, ok szóval, játszom steamen, és van egy barátom aki nézni szokott, beinvitálom steamen, BCben, és játszom, mostanában a steam nem jó bcben, tegnap vagy 20 percig töltődött neki beara gondoltam hogy egyszerűbb lenne ha livestremelnék a youtube on inkább oda mint twitchre. egyszerűbb és senki nem fog megtalálni
Jelen pillanatban 21 órát ír a youtubeon hogy kezdhetek livestreamelni,
"2023. december 14. dátummal hozzáférést kértél a streameléshez. Amint a funkció rendelkezésre áll a csatornádon, streamelést ütemezhetsz, vagy akár azonnal elkezdheted az élő közvetítést."
És van pár kérdésem
hogy tudom fixálni az OBS hogy egy bizonyos ablakom streameljen? és ha mondjuk lelépek arról az ablakról akkor is csak a fixált ablakot mutassa a streamben.
és csak annak az ablaknak a hangját lehessen hallani az élő közvetítésben mondjuk.
Ennyi kérdésem van máramég egy napig kell várnom hogy technikai kérdést is fel tudja tenni
Talán még annyi lenne hogy ez a gépem ":ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB"
minden játék max beállításban megy 1080p ben, és jó ha a gépem erejének 50% megy el, gondolom eszre sem fogom venni az OBS terhelését vagy igen? -
-
biker
nagyúr
válasz
bobalazs #247 üzenetére
Köszi, igazából "sok minden" változott egyszerre, és nem volt közte teszt
3070ti >> 3080ti
az adott játék (DR2.0) eddig 2560x1080-ban ment most 3144x1440 dldsr, eddig ez az egy játék nem bírta ezt, 60fps se volt meg
obs 29 > 30
szóval hirtelen ennyi változás, és a 4-5 inputból egy akad, akkor azért nekiállok gondolkozni, hogy ehh?
na mindenesetre kiraktam a simhubos sysmonitorra az obs fps-drop-miss-cpu számokat is, meglátom ma este raceroomban mit hoz, játék közben a DR2 se akadt, csak mikor visszanéztem, akkor néztem ezmiaszar???Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
Ja igen CBR-ben vagyok. De nem a teljes kép lagolt, hanem csak a főképernyő ami a játékból veszi a képet, alul a kisablakok, kamera, simhub képe nem akad.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz
bobalazs #243 üzenetére
Köszi, nem twitchelek, csak YT, meg recording. De most hogy mondod, eddig 30.000bps volt levettem 20.000-re lehet ettől több a drop?
Illetve van lényegi különbség a render missed frame és a skipped frame közt? melyiket érdemes figyelni és melyiket mivel lehet csökkenteni?
-
bobalazs
nagyúr
-
biker
nagyúr
Én is tanácsot kérnék.
Eddig 3070ti kártyám volt, most 3080ti lett, kb minden beállítás maradt, 30-as obs
Tegnap streameltem először vele, és visszanézve látom, borzalmas droppok vannak benne. Ezt hogy lehet kiszűrni? nvenc h264 és 20.000kb/s elvileg, fejből mondom.
A nagy video az dldsr-el 3144x1440 ami 2560x1080-ra van méretezve, eddig is így volt.
[link]
Erre bármi tipp?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Sziasztok!
Beálltási tanácsokat kérnék az OBS hez.
Full HD ban gémelek és azt rögzítem, de a végeredmény nem annyira meggyőző. Jobb minőséget hogy lehet?
Kimenet és bemenetnek is Full HD 1080p 60 van beállítva. Mi kell még?A gépem i5 12450H
RTX 3050 6GB
2x 8GB DDR4 3200Előre is köszi a tippet.
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
biker
nagyúr
Nyomtam pár tesztet, a 29.x több erőforrást fogyaszt mint a 30.0, eddig szerintem nem tűnt fel, mert autostarton van az obs, és mindig ment, most hogy kikapcsolgatom mert ha nem állítom le, akkor restartkor jön a hiba, tűnt fel, de már a 30-as verziónál.
És mindegy, hogy rögzít, streamel, vagy csak fut a háttérben, ugyanannyi erőforrást fogyaszt, kb 10-12% fps csökkenést okozElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
obs 30.0 ...
Csak nekem van tele buggal?1: normál esetben indul winnel, leáll winnel, ez volt 27-28-29 esetén is. 30-nál minden ilyen esetben induláskor hiba, az obs nem rendesen állt le, és csökkentett mód obs vagy normál mód obs. normál mód, és fut. restart ismét. Le kell kézzel állítani és utána a win, ha nem akarok hibát
2: performance drop akkor is ha épp nem vesz fel, nem streamel. ha fut az obs, akkor 10% perf drop van, ott tűnt fel, hogy tesztelgettem az új vga-t (3080 ti egy i5-11600k-val) és egyszer elfelejtettem lelőni, és 14600pont lett 16500 helyett, max fps 143 (limiter) helyett 130 lett. ha fut a felvétel ha nem, ez a drop jelenik meg. erre sem emlékszek 29-es verziónál, de visszarakom tesztre szerintem
3: elmentett projektbeálításokat is frissíteni kellett.
-
lanszelot
addikt
válasz
bobalazs #232 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
Úgy nem működött.
Jobb klikk a preview képen és windowed projector preview.
Ekkor új ablakba nyílik és úgy állítom ahogy akarom.
Akár másodlagos kijelzőre is áthúzhatom.Viszont a hangját nem hallom a játéknak.
Felveszi a hangot tökéletesen, csak mikor játszom nem hallom. -
-
lanszelot
addikt
Hello,
Nem szeretném streamelni, se facecam, se mikrofon
Csak a capture card -rol bejövő kép és hangot rögzíteni.
Ez eddig megy.
De hogyan tudom a játékot teljes képernyőben nézni? -
válasz
mefistofeles #227 üzenetére
Sikerült valamit javítanom a hangzáson a zajszűrő a kompresszor és a limiter hozzáadásával.
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Sziasztok.
Nem vagyok járatos a témában, ezért szeretnék segítséget kérni.
Van egy Streamplify Arm mikrofonom, aminek a felvétele Audacity programmal gyönyörű, tiszta, hangos. ugyanezen mikrofon OBS alatt viszont tompán, hallkan szól (alap beállítások). Mit és hol kéne állítanom a programban, hogy a mikrofon tudása ezzel a progival is kijöjjön?Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
gyulank
addikt
Van mód arra, hogy kiírjam az aktuális hőmérsékletet? Valami internetes forrásról?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
bobalazs
nagyúr
válasz
turistakolbi #221 üzenetére
Nincs hozzá meg a hardverem. Ezt szomorúan hallom. Biztos kell idő neki mire kiforr.
-
turistakolbi
aktív tag
Sziasztok!
Próbálja valaki az új Beta OBS streamet Youtube-ra ? AV1 .-el?
Nekem valahogy okádék a minősége. 7900xthttps://www.twitch.tv/muerte188
-
Sziasztok,
OBS-en, ha rögzítek egy gameplayt, akkor számít-e a felvétel minőségében, hogy milyen háttértárra írom? Tehát HDD, SATA3 SSD, vagy M.2 SSD? Számíthat ez valamit?Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
gyulank
addikt
Valahogy rakosgathatnám a mono hangokat azokra a csatornákra amikre szeretném? Egyelőre 2 van, de már ebből se tudom az egyiket FR-re tenni. A forrás VLC Videóforrás.
[ Szerkesztve ]
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
chungee
addikt
Napot!
Felvételhez melyik lenne az optimális választás
-
törölt tag
válasz
bobalazs #211 üzenetére
Igen, közben rájöttem én is, ez a szokásos avc1 - vp09 kódolás, illetve nem vagyok nagy csatorna sok feliratkozóval és megtekintéssel, ezért a rosszabb minőséget kapom.
De ami fura, hogy a sima 1080p@25 videóim mókusokkal meg kutyával azok jó minőségűek, csak a gameplay videók nem.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz
#82860288 #210 üzenetére
Aha. YouTube algoritmusnak köszönhető butíítás ami örökös probléma. A bítráta nevetségesen alacsony lesz, ha viszont nagy nézettséggel rendelkező csatorna vagy ilyen nincs.
Fél megoldás lehet 4k videó feltöltése ami kellően magas Bitrate hogy megmaradjon a minőség.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Csináltam egy 30000kbps felvételt, ez már kicsit jobb lett, de még mindig nem éles.
Csináltam egy másikat CQP beállítással és 18-as értékkel. Ez is jobb lett, de még nem minden helyzetben jó a minőség.
A fura, hogy ha PC-n nézem vissza a felvételt, akkor az jó, még a 12000 kbps is jó minőség és éles.
De ha YouTube feltöltés után nézem vissza, akkor rosszabb a minőség sokkal.
Amit nem nagyon értek, mert rengeteg streamernek vannak tűéles videói. -
törölt tag
válasz
bobalazs #204 üzenetére
Nem HDR. Abba akartam, de elfelejtettem bekapcsolni azt az opciót.
Sima FHD lett 18000kbps rátával, ezért csodálkozom, hogy nem lett jó minőség. Mások tűéles videót csinálnak FHD-ban, nálam meg maszatos.Ezt a guide-ot megtaláltam én is.
Most ahogy nézem a Look-ahead be van pipálva náluk, megpróbálom majd azt is. -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest