Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz hunspikey #89457 üzenetére

    Azért mert a fekete és a fehér értéke megegyezik, még teljesen más lehet a kép. Közte azért van információ bőven.
    De azt kellene elfogadni, hogy ha az összes képmódot azonos beállításokra állítjuk, s ezalatt nem az értékeket értem, hanem mérve azonos szintre van állítva a gamma is és a fehéregyensúly is, akkor minden képmód azonos képi megjelenítést mutatna. Aki kalibrál, az tudja melyik gyártónál melyik képmód a legpontosabb, melyik kalibrálható igazán jól, s annak áll neki. Nem tölti az idejét azzal, hogy a rengeteg "képjavító" beállítást kikapcsolja, ami ront a képmegjelenítésen, ezek pedig a kalibrálható képmódokban ki vannak kapcsolva.

    Tegyük fel a Vivid képmódban is változtatható a Fehéregyensúly. Álltásod szerint, ott jobb a kép. Most fordítsuk meg a kérdést. Akik tesztelik, kalibrálják a készüléket, miért nem a Vivid képmódot kalibrálják, ha abban láthatóan jobb a kép? Minden tesztelő és kalibrálással foglalkozó ember benne hagy a készülékben tartalékot, mert rossz képmódot kalibrál?
    Én elhiszem, hogy neked a Vivid képmód jobban tetszik, mint a többi.
    De ha az a képmód is úgy van beállítva, mint a Színház vagy bármelyik, amelyik alapból pontosabb, akkor nincs közöttük megjelenítésben különbség.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák