- Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Mentik az emberek a kriptovagyonukat, a Binance durranhat ki legközelebb?
- A chipipar megmentését is a mesterséges intelligenciától várják
- 1000 dollár kölcsönt ad bárkinek az Apple
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
őstag
Kíváncsi leszek .. hogy lehet-e majd az A620 -ot overlockolni ..
( mert a Ryzen 7700 -et igen )
-
AxBattler
félisten
A belépő lapokon eddig nem engedélyezték, de ez csak döntés kérdése.
Szerintem ha el akarják kerülni a népharagot, akkor meglépik."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." Eladó: i5-7600, i7-7700, i3-10105, ASRock B560M-ITX/ac, Alföldi Bázis mosdó, IKEA Hemnes szekrény
-
Meridian
aktív tag
A belépő szintnek nem 45ezertől kellene kezdődnie... ráadásul ezek a lapok igencsak csökkent tartalmúak.
-
fanti
addikt
Népharagot???
Hol élsz te?Az intel oldalán sincsen népharag, nem lesz az AMD oldalán sem...ha tuningolni akarsz, vedd a drágábbat! Ennyi!
Népharag...na persze...
"Igen, tudom, mindenki videót vág, miközben a háttérben webszervert futtat és sokmilliós rekordszámú adatbázisokban keres, és nem akarja, hogy a Crysis futtatása közben szaggasson a 8K stream" - bteebi
-
Pipó
őstag
125x365x1,27=58000+kisker árrés kb. 15% szumma: 67.000 HuF
Mitől lenne ez nálunk 45.000?"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
-
AxBattler
félisten
Arra gondoltam, hogy AMD azért az alsó/középkategóriában is engedte a tuningot, nem csak a "Z" lapoknál, mint az Intel. Lehet, a hívek kiábrándulnak, ha a vörös oldalon is 75+k HUF-ot kell kicsengetni egy kis órajelemelésért...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." Eladó: i5-7600, i7-7700, i3-10105, ASRock B560M-ITX/ac, Alföldi Bázis mosdó, IKEA Hemnes szekrény
-
ncc1701
veterán
Baszhatják, idén cseréltem. Mivel töketlenkednek a horror árakkal (ddr5+am5 alaplap), ezért maradtam am4-en, b450-es lapba ment egy r5 5600x. De ahogy nézem, még bőven mehet feljebb a történet, 5950x, vagy 5800x3d. Ez a következő 3-5 évben nekem bőven elég lesz, addigra nem am5 lesz, hanem am6. Talán észbe kapnak.
[ Szerkesztve ]
-
AxBattler
félisten
Dettó gondolkodom, de sajna alig van kínálat lapból, az is horror áron.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." Eladó: i5-7600, i7-7700, i3-10105, ASRock B560M-ITX/ac, Alföldi Bázis mosdó, IKEA Hemnes szekrény
-
-
tasiadam
addikt
Egy 7700at elviselo A620 VRM hutessel mar untig eleg lenne.
Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár
-
Sinesol
veterán
"Sikerülhetett bármilyen jól az AMD Ryzen 7000-es szériája"
Lehet itt nyomatni az AMD propagandát, viszont ha összehasonlitjuk az előző gennel, vagy a konkurrenciával, hát egyáltalában nem sikerült jól...
"Az árak kapcsán pedig csak reméljük, hogy sikerül a 125 dolláros induló árat (ez jelenleg 45 000 forintnak felel meg) tartani."
Az ismert árképzésből kiindulva, kb. 60k lesz a fapados deszka is, hurrá...lehúzás, lehúzás, lehúzás, ahogy megszokhattuk a pirosaktól az utóbbi években.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Nem látom értelmét egyelőre platformot váltani, untig kiszolgál a mostani B450 + 3600-as kombó.
Egyedül a gen4-es SSD-k tempóját tudnám kihasználni, ha találnék értelmes áron egy ITX-es B550-es lapot.
[ Szerkesztve ]
Keresek SATAFIRM S11 hibás SSD-ket.
-
Kis túlzással élve, akkor majd lehet venni a "szemetet" 60K-tól kezdve a 170-180K-s proci alá.
Mindig is arról álmodtam, hogy mondjuk egy 7700X-et egy full fapados deszkában kínozzak.
Az ilyen lapoknak itthon ténylegesen maximum 30-40K-ba kéne kerülnie egy hasonló árú procival. Aztán majd értetlenül szétteszik a kezüket az eladásokat látván.
Nagyon szép gól, csak sajnos saját kapuba.
-
tasiadam
addikt
válasz
antikomcsi #15 üzenetére
Az intelnel is akad olyan potens H610 ami VRM hutessel elviszi az i5ot is. Az A320 kozott is volt olyan, ami elviselt anno 1700ast. A 2700X-et nem emlitem, mert 1 retek sokat fogyaszto szemet. Nekem speciel untig kielegiti a vagyaim egy H610 is, vagy egy A520, de B450em van, ami 30e ft volt es megy benne egy 5900x is, ha ugy tetszik. Nagy agoniak kozepette, nem hiszem h tobbet fogyasztana, mint a 2700x.
-
AxBattler
félisten
Igen, remélem az A620-ban többet engednek... legalább az IGP tuningját is pluszban.
Nem csak ITX-re gondoltam, hanem mindegyik AM4 kategóriában hiány van + elszállt árak."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." Eladó: i5-7600, i7-7700, i3-10105, ASRock B560M-ITX/ac, Alföldi Bázis mosdó, IKEA Hemnes szekrény
-
hahakocka
senior tag
S aki most akár full új gèpet újítani 4 èv utân majd alá mint èn annak mi lenne a tanàcs? Fèl év múlva hátha lejjebb megy az ára mindennek? Intel se olcsók DDR5 el lap se a procik meg dràgàbbak is ahogy nèztem , AMD nèl meg a lapok nagyon dràgàk. DDR4 re viszont necces maradnom hisz 1-2 èv s DDR5 lesz mindenhol alá DDR3-DDR4 vàltó korszak. VGA kmäl mwgvàrom a 7700-7800 As karikát sajnos Nvidiakon kevès a Vram. 1440-4K ra amire vâltok az új Amd karikra 12-16-16 GB vramokat mondanak ahogy a Z eddigi újak is 20-24 volt.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
125 dollár ami ÁFA mentes ár. Tehát erre még bőven rájön az itteni 27% ÁFA meg a kereskedő árrése meg a többi... mire ideér a belépő szintű csoda alsó hangon is lesz 68k. Alig olcsóbb mint a legalapabb B650. És ezek a 620-asok elég gyengének tünnek, szvsz. horror áron szar.
Ezzel a tudással ezeket maximum 70 dollárért kéne adni.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Ez egy rossz lépés, gyenge lap, igen magas áron.
duree54
-
tasiadam
addikt
Tekintettel arra, hogy nincs R5 alatt semmi, illdomos lenne. Emlékszem, hogy A320ba VRM hűtés nélkül bepakolt ismerősöm akárkije 2600x-et, r20 a harmadik másodpercben megállt. Viszont ha nem lesz VRM hűtés, ideje megtervezni és legyártatni
-
DraXoN
addikt
Az valami nagyon hurka A320 lehetett, mert anno nem egy youtube teszt volt aminél a320ban 3950X-et "teszteltek", teljesen normális végeredménnyel. (hozta a B450/X470 lapokban való teljesítményt, nem volt throttling se... persze PBO-se, de az "alapot" hozta).
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RTX3070; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Huawei Mate 20 X 5G
-
Francia91
veterán
válasz
hahakocka #20 üzenetére
Dobsz bele egy 5600/5700X-et, és vígan elvagy további jópár évre
3200/3600-as CL16-os RAM-okkal bőven jó lesz még az, nem kell egyből a legújabb cuccokért szaladni, csakmert kijött. Ha nem ebből keresed a pénzed, és nem a legújabb játékok legmagasabb részletességgel történő futtatása a cél 4k-ban, akkor bőségesen jó egy 6-8 magos Ryzen 5xxx, és egy jó DDR4-es RAM kit[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
tasiadam
addikt
Ki kell maxolni a DDR4-es paltformokat és kész, ja. Pl AM4-nél 5600X, 5800X vagy 5700X, 1151 v2 után (De a 9900K is) bármelyik i7 K elég korrekt teljesítményt tud, aztán várni. Emlékszem a 1151 v2 idején még bőven voltak 3770K enjoyerek, mert nem érte meg egy 1070 meleltt sem a váltást. A helyzet ugyan ez 3090 mellett egy 9900K húzva is elég.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Tudom ez egy másik kérdés, de az elmúlt 2 évben egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány olyan játék jött ki, amiért egyébként egyáltalán elgondolkozna az ember, hogy fejlesszen-e gépet, 2 év alatt... Persze most ez csak játékos szemmel nézve, ha mondjuk munkára is használja a gépet valaki (és itt most nem excel táblák tologatására gondolok, hanem video szerkesztés/3d grafika, vagy egyéb cpu-gpu intenzív munka) akkor persze indokolt lehet a fejlesztés.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
himpike
tag
Marad a B450es lap egy R5 5500 procival...
Egyébként én sem találok már olyan játékot ami indokolná a cserét. A munkához egy tíz éves is elég volna. -
Nem gyenge, de egyszerűen nem hajt ki egy 3090 kaliberű kártyát. Ez leginkább az 1% és 0.1% low fps-eknél látszik, de az átlag is magasabb egy 12. vagy 13. generációs intel proceszorral. Ja, és számít a felbontás is. Ha 4k-ban játszol, akkor kevésbé számnít a proci, így a 9900K ott még oké. 1440p-nél, de főleg fHD-ban nagy a különbség.
-
Cyberboy42
senior tag
fölöslegesen lett lehozva pcie5 a konzumer piacra, az ég adta világon semmi sem használja ki, és ez még jó darabig így is lesz, viszont az alaplapokat jócskán megdrágítja, ezért is vannak az árak ott ahol... na meg persze a többi dolog is
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
lujo10
aktív tag
Lehet előbb talán érdemesebb lenne kihasználni az AM4-ben rejlő lehetőségeket és ha már úgy gondoljuk, hogy kimaxoltuk talán azután váltani. Lehet addigra az AM5 komponensek árai is normalizálódnak majd, mert jelenleg az újdonság erejének is van némi árfelhajtó hatása.
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
fanti
addikt
Tanuljanak már meg rendesen erőforrást kihasználni...
64GB RAM van a gépemben, egy 32 szálas 5950X társaságában és egy RX 6800-as is van még 16GB VRAM-al.
ÉN ADDIG TUTIRA NEM FEJLESZTEK SEMMIT, AMEDDIG EZEKET NEM TUDJÁK MARADÉK NÉLKÜL KIHASZNÁLNI.Ennyi!
"Igen, tudom, mindenki videót vág, miközben a háttérben webszervert futtat és sokmilliós rekordszámú adatbázisokban keres, és nem akarja, hogy a Crysis futtatása közben szaggasson a 8K stream" - bteebi
-
nubreed
veterán
Én is egyetértek. Azt nem tudom eldönteni egyedül, hogy ruházzak-e be 32 giga ddr4 ramba (jelenleg 16 van, 2x8) mert azért egyre inkább érződik az már néha, hogy nem ártana vagy majd csak az AM5 mellé vegyek 32 G ramot amikor upgrade -elem a platformot.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
S_x96x_S
őstag
Az AMD az ÁR/Frame - bajnok
- és még a Ryzen 7600X és a Ryzen 7600 is benne van a TOP 5 -ben.
És az A620 lappal még jobb lesz az arány.
https://www.youtube.com/watch?v=77Xdpmwh8S0 -
Gyuri27
félisten
Fogadjunk akad rajta a krájzisz meg a szájberpánk.
Az optimalizáció és a játékélmény a story mára már majdnem kihalt. Marad a béta teszt a bughalmaz de legalább a 100-ik érdektelen fa nyolcadig ágának tizedik levele szépen megcsillan egy esőcsepben ha 45%-os szögben nézed.
Amúgy meg kb szégyen, hogy eltüntek a 70-80 dodós lapok. Vagy ha van is az jobb ha nincs. Még az am5-t megértem (amúgy nem) de hogy 450-es lap sincs fél vese alatt az vicc.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
fanti
addikt
Van ám, Crysis, Crysis Warhead, meg Crysis 3 is
Cyberpunk is akad...Mindennel egyetértek, amiket írsz, és ugyanezt hiányolom én is, azaz mi van a szegény, vagy középréteg gépével??? Holvan egy 25 ezres alaplap egy kis Ryzen 3600 alá??? Hol?
Mert abba belehajíthatna az ember egy 6700XT-t is akár, és beléphetne a 1440p 144 fps világába kisebb kompromisszumokkal...vagy ha 1080p-re kell, akkor egy kis 1660 Super, vagy akár egy RX580-as és csók...De mindenkinek elborult az elméje, és iszonyat méregdrága alaplapok vannak, iszonyat méregdrága VGA-val, RAM-al...
Nagyon nem a helyes úton jár a hardveripar...én lassan 52 évesen sokmindent megéltem és láttam ebben a szakmában...de ami most van...az nagyon de nagyon nem a jó irány.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az A620 lapkakészlettel szerelt alaplapok segíthetnek az AMD platformját pénztárcabarátabbá tenni.
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest