Új hozzászólás Aktív témák
-
lemusz
addikt
5600x3d létezik egyébként, kapható nálunk?
-
Foglalt név
addikt
Az 5700X3D is már határeset, mert egy hasonló árban lévő 7600 sokkal kiegyensúlyozottabb. A 6 mag alacsonyabb órajelen, játékban is, de főleg bármi másban lesz gyenge. Így tényleg csak azoknak lesz jó, akik csak játszanak és olyan játékokkal amik profitálnak a plusz gyorsítótárból.
-
Gyuri27
félisten
-
Ribi
nagyúr
válasz Foglalt név #2 üzenetére
Ez nyilván azoknak jók akik ápgrédelnek AM4-en. Emberek nagy része azért nem renderel naphosszat, hogy létfontosságú legyen az űber gyorsaság, minden másra meg tökéletesen sok lesz ez is. 5700x3d is már csak 85k, szóval kb egy árban van a 7600-al.
#5Foglalt név: Egy B350/B450 lappal és korai rizsa procival bőven megéri váltani x3d-re bármiféle más változtatás nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz Foglalt név #5 üzenetére
Azért egy kicsit sarkos így. Főleg az intel 13-14 problémáit nézve.
De a 7600 kb 5k-val olcsóbb mint az 5700x3d. Az 5800x3d 125k körül, a sima 5800X 65k körül.
Teszt: [link]
És még a kicsi x3d sem tünik rossznak. Kérdés az ár persze.Amd - Radeon - Ryzen
-
aktív tag
Na erre azért kíváncsi leszek, hőmérséklet-érzékeny ITX kockában most 5500 van, de ha nem lesz számottevően forróbb (mint az 5800 vs 5800X3D esetében) akkor lehet érik a csere. Már persze, ha földi halandóknak is méltóztatnak majd árulni. Bár nem igazán látom az okát, miért akarna bármelyik OEM 4 éves platformra építkezni, pláne egy budget "gamer" procival.
-
Gyuri27
félisten
válasz Jesus_Shaves #8 üzenetére
Azért egy 550-570 lap egy bármilyen x3d proci nem lesz szar még 2-3 év múlva se ha megfelelő vga kerül alá. Pláne ha nem 1080p-n pöcsölünk minden minimum beállítással.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
villamos
őstag
Eljátszok a gondolattal, hogy vajon melyik érné meg jobban, a jelenleg meglévő AM4 lapba X3D, vagy váltás AM5 -re R5 7600 -al
A mai napon a létező legolcsóbban kapható termékek árukereső szerint:
CPU: Ryzen 5 7600: -75700 Ft
LAP: ASRock B650M-HDV/M.2 -47220 Ft (az egyik legolcsóbb, de még talán valamennyire elfogadható -mondjuk én nem ilyet vennék...)
RAM: Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR5 5200MHz -38880Ft
(persze magamnak ramból sem ezt venném)
sum: -156800Ft és ez a vödör alja gyakorlatilag...
(afelett pedig jótékonyan elsiklottam, hogy a jelenlegi hűtőm nem lenne jó hozzá, tehát azt is kellene vennem...)
Ezzel szemben:
R7 5800X3D: 119986 Ft
R7 5700X3D: 84890 Ft
Ezeket csak bele kellene pattintani az alaplapomba, és a hűtőmet rádobni...[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Polllen
nagyúr
válasz Foglalt név #5 üzenetére
4 éve vagyok AM4 platformon, jelenleg fullhd esetén az 5600 még bőven elég. Amikor kevés lesz, X3D-t teszek a helyére.
Jó eséllyel a 7600 is elavul, mire az 5700-5800x3D.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
kovsol
titán
Egyébként az AM4 upgrade árából, meg a meglévő processzor árát is levonhatja még, mert azt ugye szintén eladja.
Ha van egy géped ami stabil, meg vagy vele elégedve akkor én a hátam közepére se kívánnám, hogy egy full platform cserét csináljak, abból is egy első generációs szériára, ha kb azonos teljesítményt kihozok mondjuk 40e Ft ráfordításból, és egy CPU cserével.
May the Force be with you!
-
elder troll
senior tag
Lassan egy éve volt hír, és szkeptikusan álltam az 5500X3D-hez.
De akkor tényleg meglépik, és cseszik szét az eddigi nevezéktant. Persze érthető, hogy az 5600X3D alá kell rakni, de akkor is nagyon szerencsétlen választás az 5500-as név.
Cezanne vs Vermeer, pcie 3.0 vs 4.0, monilitikus kialakítás vs chiplet, stb. Ez egy kisebb órajelű 5600X3D lesz, amit valahova próbáltak beszuszakolni a mostani felhozatal közé.
Viszont a tdp-ről nem esett szó, de ha 300 és 400 MHz-cel lassabb lesz az 5600X3D-nél, akkor talán megkaphatjuk az első 65W-os X3D processzort.Amúgy pár hete nézegetem willhaben-en az 5700X3D processzorokat, 165€-ért kapni új tálcás verziót belőle, ami mostani árfolyamon nincs 65e forint. Az más kérdés, hogy a mostani B350-es lapomba szerintem nem "illik" ilyen procit rakni, legalább egy B550-be raknám szívem szerint.
-
Gyuri27
félisten
válasz elder troll #15 üzenetére
Mit foglalkozol vele, hogy nem illik? Megyen vagy nem?
Állítólag 3.0-4.0MHz lesz (az 5600x3d 3.3-4.4 MHz). Ha nem is rakják a 65wattos tdp osztályba nemigen fog csak minimálisan többet enni szerintem.
Vagy csinálnak neki egy 75-85wattos tdp-t (ez szerintem jobb lenne).Amd - Radeon - Ryzen
-
elder troll
senior tag
Nem véletlenül írtam azt a 300-400 MHz-et.
Alapvetően azért tartottam meg ezt az MSI B350-es lapot, mert egyedül ennél lehetett fix feszültséget állítani (Asus és Gigabyte B450-nél ilyen nem létezett). 1xxx és 2xxx ryzeneknél én inkább a fix órajel és szorzó híve voltam, offset esetén maximum -0,05V mozgásterem volt. Ehhez képest fix feszültséggel 1,1V körül tudom járatni a mostani 1600AF-et, offset esetén 1,3V föle is volt. Viszont 3xxx-től már érdekesebb az offset vagy a curve optimizer, és nem vagyok benne biztos, hogy az utóbbira képes a lapom.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
2018-09-28-án jöttem 1151 v1-ről AM4-re, jó döntés volt, hogy nem maradtam a kékeknél.
-
válasz Foglalt név #2 üzenetére
Vagy azoknak, akik még AM4-en maradtak, én is így tettem.
3600-ról indultam, 3700X-nél járok most és bőven van olcsón potenciál a fejlesztésre is.
MEmóriám bőségesen van, tárhelyem is, VGA is bőven jó, szóval én nem dobom ezt a platformot, mert nem játszok. ( videót vágok, ebből a VGA-m fejlesztése végtelen lehetőséget kínál persze... )
De örülök, hogy van még lépcső ebben a platformban. Még 3 évig biztosan nem nyúlok ehhez a géphez.
[ Szerkesztve ]
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
scream
veterán
Vajon AM4-re várható még olyan APU, amire érdemes lehet váltani 5700G-ről?
-
MZsoltee
veterán
-
slmSIG
tag
" Persze a Ryzen 7 5700X3D távolról sem nevezhető megfizethetetlennek, azért sokan nem gondolkodnak ebben az ársávban."
Mivel egyelőre az 5600X is kiszolgál és tökéletesen meg is vagyok elégedve vele.
Aztán évvégén meglátom, hogy már érdemes vajon upgradelni, vagy sem.
-de még ha érdemes is volna, inkább egy 5800X3D -t veszek majd. -
És a kis pénz mellé Sinkclose-t is kapnak a felhasználók?
-
válasz antikomcsi #23 üzenetére
Egyértelmű.
Otthoni körülmények között érint ez a probléma sok embert amúgy?
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz antikomcsi #23 üzenetére
Kernel hozzáférés kell hozzá megfelelő jogosultsággal. Ha már oda betört valaki mit számít egy CPU sebezhetőség?
May the Force be with you!
-
tasiadam
veterán
Tekintettel arra, hogy x3d nem kerult vagott cache CPU-ra, igy a nagyon szarul sikerult 5600-ak lennenek az alanyok erre a celra? Es miert is lenne jobb ez x3d-vel alacsony orajelen, mint egy pimpelt 5600x?
Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár
-
Nem kell betörni sehova, elég ha valaki apróról vesz egy kihagyhatatlan ajánlatot, irodai gépnek tökéletes címszóval. Az eladó meg majd mazsolázik kedvére.
Az előző cpu sebezhetőségeknél, ahol ilyesmi nem állt fenn, sokkal nagyobb hisztéria volt, ez meg senkit nem érdekel. És azért egy 3800X még sokáig proci maradhatna, de az már olyan őskövület, hogy az AMD a zen2 3000 sorozatot már nem javítja.
-
válasz antikomcsi #29 üzenetére
Minden egyes ilyen tematikában felmerul ez.
Szólj , ha lesz ilyen eset itt apron, szerintem mindenki szívesen olvasna róla...
Én meg nem futottam bele ilyenbe es lehet érdemes előbb elolvasni a mikéntjént, mielőtt elmélet gyártásba kezd az ember.
A senkit nem érdekelhez - 1 napja jött ki a story, szerintem még az elején jár a történet, de adj neki még lökést.( Külföldi oldalakon se sokkal előbb... Mit vársz?)
Kíváncsi lennék az egyszeri PH-s hacker hogyan mazsolazik az adataimban.
"Nem kell betörni sehova, elég ha valaki apróról vesz egy kihagyhatatlan ajánlatot, irodai gépnek tökéletes címszóval. Az eladó meg majd mazsolázik kedvére."
Ez lenne a mély hozzáférés? Azért szakmai oldalon ne dobjuk hanyagul oda egy ilyet...elég sarkosan gondolod ezt.
De lesz win Update is és Linux is.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
-
fatal`
titán
De minek.. Ennek aztán a világon semmi értelme nincs.
-
Dragon3000
veterán
Inkább ami nem tudta teljesíteni az 5600x3d órajeleket azt adják el majd 5500x3d néven, vagy az 5700x3d-nek készült megoldások közül is kerülhet ide olyan, amin nem volt minden rendben mind a 8 maggal.... Gondolom azért jön ilyen későn, mert nem külön gyártják ezeket, hanem most már összegyűlt annyi selejt, hogy piacra lehet dobni.
-
Most azért már irritáló egy kicsit, amit az AMD csinál, mondom ezt teljesen AMD felhasználóként. Nem elég, hogy a Zen és Zen2 procikhoz nem készül Sinkclose javítás, DE még ezek a sz*rok is piacra kerülnek a normális termékek helyett... Kiadnak egy olyan procit, ami az elődjéhez képest csak +100 Mhz boost órajellel rendelkezik. Ez is milyen? Ráadásul jóval drágábban.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Nemfértkiaze
kezdő
Ez már csak selejt újrahasznosítás, nem sok vizet zavar, mennyiségben sem. Majd mi vásárlók beárazzuk, a túlárazott vackokat nem kell megvenni. Szerintem nem tragikus a helyzet, meg lehet találni a jó ajánlatokat minden felhasználáshoz. Reméljük az intel arrow lék jó lesz és nem egy újabb “lék” a mentőcsónakon.
Különben az amd is elkezdi fékezni a fejlesztéseket a jobb megtérülés érdekében, szakkifejezéssel élve “elintelezi” majd a fejlődést.
Azért látszik, hogy ez a gyártás technológia kifújt. Minimális előrelépés, profit maximalizálással.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
hááát, nagyon jónak kell lennie tesztekben, vagy nagyon jóárasan kell adni, mert az AM5 miatt otthonra már a használt AM4 procikkal is versenyeznie kell. Szerintem is OEM lesz a cél, mert ott el lehet ezt még nyomni, egyel jobb, mint visszadarálni...
antikomcsi: nyugodj meg, attól megnyugszol! Az elmúlt 20 évben évente volt 2-3 a PC végét okozó vírus... 'oszt mégis itt vagyunk ma. A kínai TV okosítók gyári backdoorral jöttek, tudta mindenki, mégis vették, mert ócó. Itt is inkább az lehet rizikó, ha előre felpattintanak egy ilyet (még csak nem is biztos, h a kínaiak ).
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Az apróról, mint apróhirdetésről, ejtettem szót, nem konkrétan a hardverapróról. Rengeteg platform van, ahol már eleve sok a csaló, bocsánat, hogy nem az "egyszerű PH-s hackerről" szól a világ.
Nem elég mély hozzáférés, hogy a rosszakarónak van egy jó pár használt PC-je, amire eladás előtt felteszi az okosságát, aztán eladja? Ennél mélyebb hozzáférés mi kell még? Nem neked otthonra a nyaralós képeidért, hanem esetleg kisvállalkozásoknak, vagy olyanoknak, akiből hasznot remél.
Én nem tudom kihasználni ezt a hibát, de mondjuk nem is akarom, de aggaszt a gondolat, hogy az AMD úgy gondolja, hogy a 2020 előtti procik már olyan régiek, hogy nem ad ki rájuk frissítést. Ez az elsődleges reakció, ami bosszantó inkább részükről.
#37 ViZion
Kösz csoki sokat segítettél!
Már sokkal jobb!![ Szerkesztve ]
-
-
-
Nem erről van szó, csak mondjuk megfordultak a fejemben ilyen jó kis összeesküvés-elméletek, hogy az összes AMD gépet berántja az M.I. egy hatalmas botnetbe, aztán átveszi az irányítást a Skynet az emberiség felett.
Ezt már írtam tegnap is valamelyik topikban... kiakasztó, hogy egy 7 éves architektúrához nem adnak ki biztonsági javítást. Mondjuk kíváncsi leszek a közhangulatra, mert lehet indul majd valami petíció, aminek a nyomására kénytelenek lesznek ezen változtatni.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
teljesen jogodban áll kiakadni, főleg, hogy az adott motyót még mindig nagytételben gyártják ; hiszen a hírek szerint a PS5 próban egy minimálisan emelt órajelű Zen2 lesz.
szerintem lesz rá javítás, bár megkaptam, hogy ha aszonták nem, akkor nem.
de arra is aszonták, hogy a Zen2 nem fog menni a B350 lapban, aztán eccercsak megjott a bios -- ami azóta is béta -- amivel évek óta remekül elvan a B350 Pc Mate - 3800XT páros ; sőt azóta már a Zen3 is megy a B350 lapokkal ; bevallom azt is várom, hogy jöjjön le a Zen4 Am4 -reElső AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Dragon3000
veterán
válasz antikomcsi #39 üzenetére
Olyan alaplapot kell venni, amit lehet frissíteni cpu és ram nélkül, elviekben úgy minden törlődik.
-
Gyuri27
félisten
-
válasz Dragon3000 #44 üzenetére
Állítólag valamelyik lap beveszi a Zen procikat is (Ryzen 3 1200AF pl.). Mintha pont Hókuszpók írta volna valamelyik topikban, már nem emlékszem rá.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Dragon3000 #48 üzenetére
hát az AMD hazudik, mint a vizfolyás már néhány B550 -be próbáltam 1xxx procit ; Asrock mindig ment vele ; a Biostar B550 -em azzal a biossal, amivel erkezett állítólag nemment, de azt nempróbáltam, mert amikor megérkezett kapásból biosfrissitéssel kezdtem ; ezzel azt tudom mondani smu checker szerint van benne Summit mikrokod ; MSI lapok is el szoktak indulni bar nemelyik "unknown processor" üzenettel teszi ezt.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen