Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz erdey_a #60042 üzenetére

    A régi energomat ugye úgy működött, hogy beállítottad a teljes programot, aminek a végén padlógázon felsüvített a turbina és a hajtáslánc, és a lehető legrövidebb idő alatt a technikából kinyerhető maximális fordulatra gyorsította a dobot a mosott anyagok elhelyezkedésétől függetlenül. Ezáltal a dob egyik felébe szorult ruhák miatt rögtönzött indiánszökdelésbe kezdett, először kitépte a madzaggal és dróttal a kádba kötözött leeresztő csövet, majd aprólékosan szilánkosra tördelte maga alatt a padlóburkolatot, végül ha volt megfelelő hosszúságú kábele, akkor kitáncolt az előszobába, és a kábel hosszúságától függően a lakás valamely pontján hasraesett és arcon pörgött tovább. Néhány ilyen művelet után saját szerkezetében esett kár miatt általában szerelésre, javításra került sor a szerelők nagynagy megelégedésére.
    Nálunk ez a hasraesés nélkül megtörtént, majd töredékáron vásárolt különálló centrifuga beruházása, és a centrifuga program kiiktatása után megszűnt a vudu hatása, és a gonosz már nem szállta meg többé. Azóta csendes beletörődéssel zümmögteti körbe a dobot, és szörcsögteti magába, majd magából ki a vizet. A kipakolás persze 2-4 perces átpakolással és centrifugálással jár, noha a külső eszköz eleve 1400-al tekeri ki a vizet, szemben az öreg szerkezet kb. 600-asával. Illetve a 2-4 perces plusz művelet nem hosszabb, mint a modern 1000-s, vagy 1200-as gépek percekig tartó ruharendezgetése, majd körbeforgatása és felfutása-lefutása.
    És sehol nem rozsdásodik, pedig nagy foltokban hiányzik a festék több helyen. Persze nem fér bele 7 kiló ruha, és nem 3 óráig mos csak 45 percig, meg nem hangszigetelt, de az öblítőt is kiöblíti a ruhákból. Biztos elavult a fűtőszála is, és 39 liter víz helyett 42 litert iszik egy mosáshoz, de hát na. Ez van.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák