Új hozzászólás Aktív témák

  • szőröscica

    addikt

    Pesti közlekedésben nálam jártasabbak tanácsát szeretném kérni.

    A XVII. kerületben élek, a Váci út - Dózsa György út kereszteződéshez, a Dózsa György úti metróállomáshoz járok dolgozni. Jelenleg az M0-ra kimegyek, majd megtámadom vagy az M3 bevezető-Árpát út vagy a Váci út felől az újpest városkapui metróállomást. Ott sajnos csak egy alig több mint 100 férőhelyes P+R található, ami 8:40 körüli érkezésemre jellemzően teljesen tele van (és a ma történtek után biztos, hogy mindig tele is lesz), ezért oda nem vettem bérletet, hanem a szomszédos nagy Tesco parkolóját használtam.

    Október 1-től azonban fizetőssé válik a Tesco parkoló, 3 órán felüli parkolás esetén 500Ft/órás díját vezetnek be. Most ne menjünk bele abba, hogy ez milyen pofátlanul drága az elhelyezkedéséhez képest, magánterület és nyilván elegük lett belőle, hogy más lehetőség híján rengeteg ember P+R-ként használta.

    Szeretnék parkolóhelyet bérelni, rájöttem, hogy ingyen esélytelen lesz, én pedig nem akarok azon stresszelni, hogy hol sikerül majd reggelente megállnom. 10 rugót szánok rá maximum havonta, egyelőre két opciót találtam, ami megfelelő:
    [link] - 10 ezer, 10 perc séta az Újpest központ megálló. Nagyjából szerintem ugyanott lennék vele, mint a mostani ingázásommal, kicsit több a séta és plusz egy megálló, de kevesebbet kell autózni.

    [link] - ez 8500, és innen csak néhány trolimegálló a munkahelyem. Viszont nagyon bent van, nem tudom, hogy mennyire halálos az M3 reggelente befelé, mert én Újpestnél mindig kimegyek, de szerintem a Szerencs utcánál lévő lámpa rettentően megfoghatja a forgalmat.

    Szeretném ha a mostani reggel 50-55 percet igénybe vevő munkába járásom nem hosszabbodna. Melyiket választanátok?

Új hozzászólás Aktív témák