Új hozzászólás Aktív témák

  • ttoth

    tag

    Sasa, ha jól emlékszem, te írtad, hogy kezdő dslr-es vagy/leszel, és mégis fikázod a 18-55-öt, pedig eddig csak jókat olvastam róla. Olvasd el te is: http://www.kenrockwell.com/nikon/18-55mm-vr.htm Egyébként nálam akkor ennyi fért a keretbe, Ma már én is inkább a 18-105-öt vennék, és hozzá egy fixet.

    Egyébként most úgy gondolom, hogy a következő években három dolgot szeretnék fejleszteni, egy telét, egy fixet és egy vakut. A fix-tele dilemma a tele javára dőlt el, mert több lehetőséget tud nyújtani, makró, portré, stb. Majd még ki kell tapasztalni (meg megvenni). A fix tényleg jobban rajzol, élesebb, de biztos vagyok benne, hogy nekem az 50mm jobban megfelelne, mint a 35. Viszont ezzel a beltéri csoportképeket bukom, amire megoldás lehet a jelenlegi objektívem + egy vaku. Tehát a fix került a listám végére.

    Freddy! Gratula a gyerkőchöz! (egy másik fórumban is olvastam...) De ne felejtsd el, hogy egy-másfél évesen már a játszótéren fog rohangálni, nappal, oda meg inkább tágabb fókusztávtartomány kell, mint a vaku :)

    Jó lenne ezeket a lencséket, vakukat kipróbálni, mielőtt vesz egy ilyet az ember. Azért elég ritkán tudok rászánni csak úgy 50-60 ezret ilyesmire :)

    Űűű, de szép eketárcsa!

Új hozzászólás Aktív témák