Új hozzászólás Aktív témák

  • csakb

    őstag

    válasz qantum #8317 üzenetére

    Szia!

    Az EF 35-80-ról egyöntetűen az a vélemény a Canon topikokon, hogy az egyik leggyengébb EOS objektív, amit a Canon valaha kiadott. Lágy a képe, gyenge a kontrasztja, full plasztik az egész, és még fényereje sincs. Ezen kívül APSC vázon ez a gyútáv-tartomány elég kényelmetlen.

    A 90-300 USM egy fokkal jobb, de ez is csak egy olcsó obi volt. 200 mm-ig tűrhető a képe, az USM viszonylag gyors és halk, viszont nem valami pontos állítólag. 300 mm-en igen lágy, színi hibával és asztigmiával terhelt. A gyenge fényerő és az IS hiánya miatt leginkább csak sok fényben, vagy állványról használható. A LensTip-en van egy elég részletes teszt róla:

    [link]

    Az építési minősége mindkettőnek nagyon gyenge, ami hosszabb távon nem sok jóval kecsegtet.

    Szóval használni tudnád őket egy DSLR-en, csak minek. Legalább egy 18-55-ös kitobit úgyis kellene venned, mert azt nem váltja ki a 35-80. 55 mm-ig meg a kitobi is agyoncsapja képminőségben ezt.

    A 90-300-as ideig-óráig megfelelhet telének, ha nincs már szétrázódva, kopva belül. Előbb-utóbb szerintem lecserélnéd ezt is valami jobbra.

    Szóval ha csak az objektíveken spórolás vezetne a Canon felé, akkor inkább válassz más rendszert, ami jobban tetszik. Vagy ha mégis Canon, akkor legalább a 18-55 IS kitobit vedd meg, aztán majd beruházol jobb telébe is egyszer.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák