Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    hát, egyelőre nem nagyon lenne mire cserélgetni, mert más rendszerről váltok, majd idővel jön a gyűjtögetés, ha lesz rá megint pénz. ahogy nézem ezeket a teszteket, az ilyen átfogó Canon obik nem teljesítenek olyan veszettül jól, még a 15-85-ös sem, pedig az már eggyel magasabb árkategória.
    most igazából három obin gondolkodom:
    - Canon 24-85mm (használtan)
    - Sigma 17-70mm
    - Canon 28-135mm IS (használtan)

    árban a legolcsóbb az első lenne, majdnem fele, mint a Sigma, és jelentősen olcsóbb a 28-135-nél is. igazából a 135mm nem hiányozna szerintem annyira, mint az elejéből az a 4mm. kipróbáltam most mekkora látószöget jelent a mostani gépemen. inkább tájat szeretek fotózni, ezért kellene a nagyobb látószög. az IS megint olyan dolog, hogy a 28-135-nél azt írják, hogy 2 fé-et javít, a Sigmánál meg 3-at, ami nem sok azért annyira (persze ha rekeszelni kell, akkor számíthat éppen).
    még a photozone.de tesztjeit néztem, ott jókat írnak a 24-85mm-ről (leszámítva a CA-t), illetve árban a legjobb ez lenne talán, azért hajlok nagyon effelé. a Sigma is jó, csak ott a nagylátónál elég sok a képhiba azért. bár a helyzet az, hogy nem tudom egy Zuiko 14-42mm után mennyire látnám ezeket a hibákat...

Új hozzászólás Aktív témák