Új hozzászólás Aktív témák

  • sanyixXx

    senior tag

    válasz WillJon #7571 üzenetére

    ájjáj, nagy kuszaság van itt nálad...

    kérdés, hogy milyen a jó kép nálad? meg mit értünk gyors alatt? az hogy mennyi idő alatt tudsz képet lőni, az a fókuszálás sebességétől meg a vázadtól függ. ha úgy érted, hogy csípőből tüzelve éles kép a jó kép, akkor egy fényerős objektív kell meg egy frankó autofókusz vagy nagy rutin manuálfókuszban. valamint a képstabival nem jönnek automatikusan a jó képek. arra jó, hogy a fényképész és a fényképező bemozdulását korrigálja. ezzel megint csak ott tartasz, hogy legfeljebb éles képhez jutsz, jóhoz még nem biztos.
    ha tényleg gyorsan elkészíthető éles kép kell neked, akkor tág rekesz, jó fókusz, stabil kéz kell.
    az 50/1.8 pedig azért ilyen népszerű, mert fényerős, fix gyutávja miatt szebb képet ad, mint a zoom obik és a filmes korszak óta alapobiként használják. kellemesen használható ez a gyújtótávolság általános használatra. elég nagy a látószöge is ahhoz, hogy általában ne mozduljon be a képed. nagyobb gyújtótávon kisebb a látószög, jobban és stabilabban ki kell tartani a gépet, mert akkor ugyanaz a mozdulat jobban bemozdítja a képet.
    az általad említett 55-200-zal is lehet szép képeket lőni, nem kötelező a teléhez a képstabi, de hasznos. ha jól van megtervezve és összerakva, akkor nem akadályoz meg abban, hogy szép képeid legyenek, de sem az építési, sem pedig az optikai minősége nem fog felérni a felső kategóriás fix vagy zoomobiéval.
    nem utolsósorban pedig pénztárcakímélő megoldás az ilyen alsó kategóriás üveg. akinek nincs pénze/szüksége egy 70-200/2.8 VR-re félmillás vagy nagyobb áron, annak az 55-200 bőven jó.

    Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/

Új hozzászólás Aktív témák