Új hozzászólás Aktív témák

  • Aquir2

    csendes tag

    Köszönöm a segítséget.
    Valószínű beérem a 135-ös canon-al. De használt 200-ason elgondolkozok még. Most épp figyelem kíváncsiságból ebay-en egy 200-as aukcióját, hogy mennyiért fog elmenni.(angol ebay) Most jár még csak 180 fontnál ami jó ár (az új valami 450 font). Igaz még 7,5 óra van az aukcióból és ugye mindig az utolsó óra pörgeti meg az árat igazán.
    [link]
    A zoom-nál legtöbbször elég lenne a 7x csak ritkán közelítettem rá teljesen a sony kamerával is.
    Bár leginkább az lenne jó hogy kipróbálhatnám mindkettőt és akkor lenne könnyű dönteni. De erre nincs lehetőségem.

    Az AF-el a sony-nál is volt jópárszor gond....főleg ha kevesebb volt a fény, mert akkor mikor picit rá is zumoltam egyszerűen nem találta az éles képet...sokszor vacakolni kellett hogy visszatávolitok és megint szép lassan rázumolok. Rendszeres volt az is hogyha elfordultam és valami épületeket vettem akkor látszott hogy homályosabb a kép mert még nincs fókuszban...próbálkozik az élesítéssel és pár sec után végre sikerült is neki.Túl gyors pörgős jelenetekre nem használnám úgyse. Azzal meg csak nincs baj ha mondjuk 5m-ről kamerázom a gyerekeket a trambulinon, szóval a távolságuk mondjuk 4-6m között változik...ennyit csak bír követni az AF. Vagy már ilyen esetben is manuálisan kellene állítgatnom?

    Visszanéztem ma is pár fényképet amit a kamerával csináltam és hát nagyon nem az igaziak. Persze 9x13-ban előhívva megfelel :) de miután látott az ember már nagyfelbontású jó géppel készült képeket, hát ahhoz képest nagyon gyenge minőség :)

    Pár mintakép milyen képeket csinált a sony HDR-CX7 ...az első 2 a legjobb minőségek közé tartozott amiket sikerült vele:
    [link]
    [link]

    Lassú simogató kézmozdulat...és el is mosódik a kép. igaz nem volt nagyon sok fény de a vaku még nem kapcsolt be automatikusan. [link]

    gyenge autofokusz + szellemkép a gyerek bal oldalán [link]

    ez már jobb fókusszal [link]

    egy jobb fókuszú ismét [link]
    és ennél megint nem találta az éles képet [link]

    na ezeknél csak jobb lesz a canon 550D-vel a kép :)

Új hozzászólás Aktív témák