Új hozzászólás Aktív témák

  • marci06p

    csendes tag

    válasz vihartigris #30004 üzenetére

    Ahogy egyre jobban merülök el a fotózásban már látom, hogy ez a gyújtótávolság tartomány az, amit leginkább használok. Ritkán van szükségem (cropos) 100mm felett, ellenben a szük helyek és terek és a panorámák miatt kell egy nagyobb látószög is. Szeretném kevés objektívvel megoldanni lehetőleg úgy, hogy ne menjen a minőség rovására. Ezért néztem ki a két sigmat a d7500-hoz.
    A vázat szintén a képminőség miatt szeretném idővel cserélni és a lehetőségeimhez mérten szeretek haladni időnként a technológiai újításokkal, természetesen ésszerű keretek között. Mindemellett volt szerencsém ugyanolyan körülmények között, ugyanazt fotózni aps-c és full frame (Z6) szenzoros nikonnal. Jobb a zajtűrés, rövidebb záridők lehetségesek, jobb a dinamika. De hasonlót éreztem, amikor egy D750+24-70 f4 mellé raktam a d7500 képeit is.
    (Biztos, hogy sokat számít a szenzor mérete bármit is mondjon az olympus :D )

    Viperator:
    Az elképzelés nem rossz, sőt, ha majd vennék NIKON milcet, úgyis valami kitet néznék adapterrel. De a kérdésem akkor az, hogy az adott 24-70 FX obi rekeszértéke dx vázon is csak maximum 2,8? Vagy ezt is át kellene számolni? Magyarul: ugyan azokat az expozíciós értékeket használhatom legtágabb rekesszel, mondjuk 50mm-en egy 24-70 f2,8 fx obival mint az 50-100 dx obival 2,8-on? Ha igen akkor fényerőben előnyben lesz a dx obi a dx vázon és van még tartalék a sigmaban. Illetve, ha maradok az aps-c mellett, akkor árban lehet jobban kijönnék a sigmákkal és nem kéne már az 50mm f1,8 sem, ellenben a másik eset mellé lehet kell valami prime. Minden esetre ránézek a sigma fx fényerős zoom obijaira.

    Szerintem a rendkívüli helyzetnek, ha vége se fog egyhamar helyreállni a gyenge gazdaságunk és az élelmiszer árak előbb fognak normalizálódni, mint az import elektronikai cikkek. De ezt hagyjuk is, mert csak a pumpa megy fel bennem a tragikus helyzet és emberek sorsa okán. De a beruházás elhalasztását is érdemes megfontolni, igen.

Új hozzászólás Aktív témák