Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    Tudja valaki, van valakinek tapasztalata, hogy mennyibe fájhat egy frontlencse csere? A nagy elveknek meghajolva levettem a védő üveget a frontlencse elől, és ráálltam, hogy csak a napellenzőt használom. Fogalmam nincs mikor, fogalmam nincs mivel, és fogalmam nincs hol, de lett egy körömmel is érezhető karcolás a 15-85-ös obim frontlencséjének a közepén.
    Ami biztos, hogy vagy kézben, vagy a táskában külön rekeszben van a gép rajta az obival, vagy elcsomagolva szintén külön rekeszben. Az egyetlen dolog amivel érintkezhetett az üveg, az az objektív sapka, mert néha előfordult, hogy nem volt a helyén, hanem a rekesz aljában. Semmi más nem karcolhatta meg, de hogy egy műanyag vacak ilyen karcot csináljon, az nagyon gáz.

    Tudom, hogy a képalkotást nem befolyásolja, csak akkor okozhat ronda becsillanást, ha ellenfényben fotózok, de nem ártana tudni mennyibe fájhat a csere, mert ha valamikor mégis eladnám az objektívet így tuti nem venné meg senki.
    Az viszont biztos, hogy levegő nekem ettől kezdve csak akkor fogja érni az objektívjeim front lencséjét, amíg másik szűrőt teszek rá.

Új hozzászólás Aktív témák