Új hozzászólás Aktív témák

  • expander

    senior tag

    Sziasztok, egy kis segitseget szeretnek kerni :)
    Kb 4eve sikerult beszerezni egy belepo kategorias DSLR-t, egy Canon 1000D szemelyeben. full altalanos (csaladi esemenyek, nyaralas stb) volt csak hasznalva, a csomagjaban talalhato 18-55 kitobival. Akkor elolavstam egy par irast, a fotozas alapjairol, nagyjabol kepben is vagyok a dolgokkal :P Viszont most elkapott egy erzes, es szeretnek tobbet fotozgatni, mint mostanaban, amikor 2 havonta max egyszer eloveszem a fenykepezogepet :D
    a 18-55 mindenkeppen maradni, es melle szeretnek beszerezni egy belepo szintu teleobit. ahogy nezegettem nem sok valasztasom van, a gyari canon 55-250, illetve a tamron es sigma 70-300.
    a sigmanal ahogy lattam, letezik makros megoldas is, igy inkabb abban gondolkoznek.
    nem, nem szeretnek varni es gyujteni, hogy vegyek valami jobbat, arra a "bohockodasra", amit amatorkent egyelore csak ki szeretnek probalni, es tanulgatni, szerintem tokeletesen megfelelnek ezek a 40-50ezer ft-os megoldasok is, foleg, hogy meg azon sem nagyon gondolkoztam, hogy milyen temaban fotozgatnek. :D (foleg, hogyha bejovos a dolog, akkor a jovoben termeszetesen beneveznek valami komolyabb darabra)

    szoval a kerdesem az, hogy ebben az arkategoriaban, mi lenne a legjobb valasztas, illetve, hogy mondjuk a 25-30k korul futo (elvileg jo allapotu) hasznaltakhoz kepest megeri azt a 15-20k kulonbseget a teljesen uj?

    elore is koszi :)

Új hozzászólás Aktív témák