Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    válasz m3ss #19288 üzenetére

    Na akkor mégegy nekifutás: Eladtam két obimat, amiből összejött 50e, így ebből meg tudtam venni a 28/2,8-at 40-ért, amit ha rácsavarok az 550D-re, akkor szerintem egy jó point&shoot cucc van a kezemben. Nem nagy, nem nehéz, (kicserélt nyakpánttal, vagy csukló pánttal) nem feltűnő (kivéve ha rácsavarok egy obi méretű napellenzőt), így egy kézzel simán tudok fotózni, bárhol bármikor.
    Ehhez minek vettem volna még egy vázat? Na persze ha ad valaki egy végtelenített bankkártyát, naná hogy betárazok én is egy tuti FF gépet a megfelelő objektív parkkal, meg egy zsebben eférő csúcskompaktot, amiből senki nem nézi ki elsőre, hogy mire is képes :D De maradjunk a realitások talaján, erre futja ezt kell szeretni és kész.

    Az eredeti kérdésemre persze senki nem válaszolt, hogy mi a különbség az uv (c) és az uv (0) jelölésű szűrők között.

    A nézetet ismerem, miszerint felesleges, mert csak ront a képen, ha meg ütközik az obi, akkor a fémházas szűrő szépen letöri az objektív műanyag szűrő menetét, a napellenző meg ilyenkor felfogja az ütést.
    Nem szándékozom csapkodni az objektívet, ellenben az előző alap obimon pont úgy lett egy bazi karc a frontlencsén, hogy rajta volt a napellenző, ugyanis szemből ütődött neki a bringám egy alkarészének. Ez pont olyan dolog, hogy minek a fólia az edzett üvegű telefon kijelzőre. Ja csak a nejem telóján 1 hét után megjelentek az apró kis karcok, pedig semmi fém nem volt a közelében. Volt hiszti rendesen! Na azóta neki is fólia van a kijelzőn, amit havonta cserélek és kész.

    Az UV szűrő képminőség rontásáról meg csak annyit, hogy kipróbáltam korábban, hogy Hoya UV(C) szűrővel és anélkül csináltam állványról képet ugyanarról a témáról (tájkép épületekkel), de az égvilágon semmi különbséget nem találtam 100-150%-os nagyításban sem. Lehet hogy szar a szemem, de ez az igazság.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák