Új hozzászólás Aktív témák

  • Zola007

    veterán

    válasz ottkar #1870 üzenetére

    Azt gondolom, hogy a használhatóság szubjektív, de az én mércém szerint ott kezdődik, hogy örülsz a képnek, amit csinálsz vele.

    Ugyanis, ha szidod, akkor végképp kár volt megvenni. Na persze mindenkinek más az igényszint, de simán elképzelem, hogy legyártanak egy olyan optikát, amiben 1300 mm-en is már több a lila szegély, mint a kép többi része, esetleg full homály. Mindezt csupán azért mert ekkora számokkal és majd 70 centis hosszal simán el lehet adni a laikusnak vagy a kezdőnek, aki nem fórumozik, csak "haver asszonta, hogy ez jó lesz" alapon vásárol.

    Netalántán mocskosul fényszegény és csak olyan záridőkkel lehet használni, hogy egyik nap otthagyod és másnapra kész a kép.
    Na kb ennyi, amit sajnos egyre gyakrabban látunk megvalósulni pl kompakt körökben a 1,5 millió megapixel és 450x zúúm társításoknál

    Képe mindegyiknek van, ha csak üveget raknak bele és nem fémlapot.
    Szóval mindenki másra gondol használhatóság terén.

    Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Új hozzászólás Aktív témák