Új hozzászólás Aktív témák

  • ez_meg_emaz

    őstag

    válasz A Zéé #11928 üzenetére

    A korábbi hsz-emben jól láttad, vacilláltam már egy ideje rendesen. De ha jobban megnézed már ott is körvonalazódott hogy tele kell. A másik kettő csak ötletként fordult meg a fejemben, mint érdekesség. 85 és a 90 macro is iszonyat jó obi a maga területén, de csak ott (na jó, macroval lehet portrézni is) Plusz nekem a fixszel fotózást még szoknom kell.

    Egyelőre úgy vagyok vele, hogy majd egy jó macro is kell (tamron 90el csodálatos képeket lehet csinálni, szerelmes is lettem :) ), de egyelőre az nem olyan fontos, ráér. Macrozni obi híján eddig nem volt lehetőségem, ezután is ki fogom bírni. De hogy ki fogom probálni az tuti, max ha utólag rájövök hogy fölösleges akkor eladom. De ez most irreleváns.

    Portrét szeretnék az új obival, az biztos. Azon kívül meg amit lehet. Utazásra sem lenne utolsó egy tele. Ha egyszer ki-ki jutok vhova külföldre vagy akár csak belföldön megyünk valahova ahol még nem jártam, akkor szeretném megörökíteni a tájat. Tájra nagyon jó a 17-50 (ezért is vettem), de vannak helyzetek amikor kevés az 50mm.

    Fontos a jó képminőség, szép rajzolat. Fontos a fényerő, fontosabb mint a nagy gyújtótáv. Bár nem volt még soha 200mm fölötti obim, komoly hiányát nem éreztem a 300mm-nek. A fényerő hiányát viszont igen. (Bár az is beltéri sport volt mondjuk.)

    70-200 portréra és utazásra tökéletesnek tűnik. Tudom nem könnyű darab, de a plusz fényerő megérné számomra a plusz súlyt. A képminősége szintén kiváló. De ami zavar a hibás AF a tesztekben. :((( A lassú AF nem érdekel, max nem lesz alkalmas sportra. De ha ragyogó napsütésben épületfotónál 10ből 4x pontos csak az AF akkor fene se ad ki rá 200-at. (Ettől független Nikkorra se fogok 600at :) Utóbbi nem az obinak szol, csupán a pénztárcám nem engedi.) Ennek a hibának szeretnék utánajárni mielőtt megvenném. A flickr-en néztem rengeteg tamron 70-200as képet és eszméletlen jó képeket lőttek vele. Volt aki kültéri sportot is kiválóan tudott vele fotózni. Ez arra enged következtetni hogy (van remény) talán nem minden tamron 70-200 hibás. De hogy 2 tesztoldal is ilyen komoly hibákat tapasztalt azért elég aggasztó.

    szeva000: Köszi a segítséget. Rendes tőled. Az 50-500al szép lett az a fotó. Én amúgy mintaképeket flickr-en nézek. Ott van dögivel. 70-300al is van amugy több kép is a Holdról. Nekem azok is tetszettek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák