Hirdetés

2017. október 22., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Nyomtatók, scannerek, faxok  »  Nyomtató topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#5601) winnie70


winnie70
(újonc)

Szóval csak azt szeretném tudni, hogy házilag tehetek e valamit a nyomtatómért (Canon Pixma ip1500), vagy szerelőhöz vigyem, vagy dobjam ki akkor, ha be sem lehet kapcsolni, mert a zöld fény a power gomb mellett csak villan egyet és semmi sem mozdul.
Vagy ezt nem lehet így látatlanban tudni?
Gondoltam valaki találkozott már ilyennel.
Köszi :)

(#5602) zka67 válasza winnie70 (#5601) üzenetére


zka67
(őstag)

Így látatlanba tápegység problémának tűnik. Nem csináltál zárlatot a takarítás közben? Mert ez a jelenség, hogy villan egyet a power led, tipikusan arra utal, hogy valami túlterheli a tápot és a védelme lekapcsol.

(#5603) pitepeti71 válasza Tel Elek (#5600) üzenetére


pitepeti71
(PH! addikt)

Na mégegyszer. Egyébként azért raktam a hsz-eket off topikba, mert erősen mellékvágány. :)

Szóval elmondtam, senkit nem vontam felelősségre, pusztán egy erősebb kritika volt, amit a csalódottságom szült, de attól még igaz.
Ez egy olyan topik, ahová időnként bevetődik egy-két szaki, többnyire általános, guglizható tudással. Ez általánosságában nem baj, ez nekem volt baj, mert vártam valami használható info félét, amit nem kaptam meg. De ettől én még nem állítottam falhoz senkit, ha jól emlékszem :)

Egyébként azért visszaolvasgatva, az itt adott információk jórésze kimerül a baráti jótanács fogalmában, magyarán, ezt vegyem, vagy azt? ááá ez jobb, nem mert az jobb, és ennyi. :)
Elnézést, ha bárkinek ezzel csalódást okoztam, de még mindíg kb 10 aktív kérdés van fent, ezzel szemben itt vitázunk hülyeségeken :)

A problém másik összetevője pedig pontosan az ilyen szerte szét szeparált, minden csavarnak külön topik típusú rendszerben rejlik, amit meg is jegyeztem ezen flame elején.
Ha bárkit megsértettem ezzel, akkor itt most elnézést kérek érte, nem ez volt a szándékom, de amit leírtam, úgy gondolom, hogy igaz.

A nyomtatómra visszatérve pedig, nem kell hogy CLP-510ese legyen mindenkinek, elég ha van valami szines lézere, vagy ha nem neki, akkor a munkahelyen, az elv hasonló, valami irányt biztos tud adni, teszemazt, dobhatom el a francba, mert a nem egyenletesen adagolt púder beégett az égetőműbe, vagy semmi gond, kicseréled a tonert és valszeg fasza lesz ... de most mittomén, csak találgatok.
Ezen elvárt szakmai segítség nélkül tényleg csak annyit tehettem, hogy vettem még egy tonert.
Másfelől a tonert nem utángyártottként vettem. Illetve azt gondolom, hogy itt Te vagy fogalomzavarban. Van eredeti Samsung toner, van utángyártott, és van utántöltött.
Nos valóban utángyártottat vettem, de nem utántöltöttet, ám valszeg egy utántöltöttet kaptam, mert egy sima fehér kartondobozban küldték, és még a toner, legkülső adagolóhengerén sem volt védőkupak, csak egy fekete zsákba volt belehegesztve.
Az utángyártottakkal általában semmi baj sincs. Az eredeti viszont annyiba kerül majdnem, mintha megvenném a nyomtatót mégegyszer újonnan.

Na szóval itt akkor remélem lezárhatjuk ezt a felesleges vitát, különösképp mert a saját véleményedet erőlteted rám, mintha az én számból származna

"Te úgy kezeled ezt a topikot, mintha pár ember azért ülne itt, hogy neked segítsen, és ezt te el is várod."

Majd két napot vártam a problémám válaszára, mire ezen vitát elindító hsz-em rögzítésre került, szóval szó sincs arról, hogy bárkinek itt kellene ülnie és nekem (illetve bárkinek) azzal kellene foglalkoznia, hogy válaszolgasson.

De azért ha két nap alatt nem kapok választ, és közben felkerül tíz újabb probléma, akkor valahol csak igazam van, nem? :R

user playing with: Seaport - Sacrifice - AVP2000 - Battle Zone 98 REDUX

(#5604) pitepeti71 válasza winnie70 (#5601) üzenetére


pitepeti71
(PH! addikt)

Figy a tápegységet meg tudod nézni multiméterrel, hogy van e rajta kimenő feszültség (én így kezdeném)
utángyártott tápegységeket pedig fillérekből lehet szerezni.

Néha szoktak biztosítékot tenni a tápegység csatlakozó aljzatába, azt még megnézném.

user playing with: Seaport - Sacrifice - AVP2000 - Battle Zone 98 REDUX

(#5605) zka67 válasza pitepeti71 (#5603) üzenetére


zka67
(őstag)

Nincs igazad.

(#5606) pitepeti71 válasza zka67 (#5605) üzenetére


pitepeti71
(PH! addikt)

minden bizonnyal, ám a téma lezárva. azonban ha tudsz valami szakmai támpontot nyújtani a többiek problémáira, az hasznosabb lenne, mint ezen a lerágott csonton itt vitázni :) :R

közben megjött a zsír új cyan toner, és minden faja, magyarán utántöltött vackok sz@rra sem jók többnyire, hiába szakik töltötték újra, nálam legalább is ez a tapasztalat.
ráadásul nem is volt olcsóbb, mint az utángyártott, bár ennek az lehet az oka, hogy nem utántöltöttként vettem. (hanem utángyártottként)

user playing with: Seaport - Sacrifice - AVP2000 - Battle Zone 98 REDUX

(#5607) Tel Elek válasza pitepeti71 (#5603) üzenetére


Tel Elek
(PH! addikt)

Figy, ha ilyen okos vagy oldd meg magad, en sajnos olyan hulye vagyok, hogy ezt a problemat az eteren keresztul nem tudom kezelni.
Ha szerinted az utangyartott ua a minoseg, mint az eredeti, akkor azt hiszem nincs mirol vitatkoznunk.
Szerintem te vagy picit fogalomzavarban, de mindegy, neked van igazad.
mod: neked az utangyartottba biztos mas minoseget tesznek, mint egy utantolto por minosege. OMG!

[ Szerkesztve ]

(#5608) pitepeti71 válasza Tel Elek (#5607) üzenetére


pitepeti71
(PH! addikt)

Figy, ha ilyen okos vagy oldd meg magad, en sajnos olyan hulye vagyok, hogy ezt a problemat az eteren keresztul nem tudom kezelni.

- megoldottam, saját magam, feltételezhetően akkor okos vagyok? Ugyanakkor sehol sem állítottam, hogy Te, vagy bárki hülye lenne. Ellenben hisztis vagy, szerintem menj, és add oda a barátnődnek, az többnyire jót tesz ;)

Ha szerinted az utangyartott ua a minoseg, mint az eredeti, akkor azt hiszem nincs mirol vitatkoznunk.

- Én ilyet nem mondtam. A különbség az utángyártott és utántöltött között : Az utángyártott egy vadonatúj tonermechanika, egy tulajdonképpeni replika, a legtöbb problémát a szinhelyesség szokta okozni, ami nálam nem szempont.
Ezzel szemben egy utántöltött már egy kopott, elhasznált mechanika, amit ismételten feltöltöttek festékporral, a minőség semmilyen szempontból nem garantált.
A por pedig az egész toner összértéképben nem számottevő, ezáltal nyugodtan lehet ugyanolyan jó minőség az eredeti gyári tonerben, mint mondjuk egy utántöltő szett-ben.

mod: neked az utangyartottba biztos mas minoseget tesznek, mint egy utantolto por minosege. OMG!

Fentiekből következik, hogy IGEN, az utángyártottban is LEHET ugyanolyan minőség, mint az utántöltöttben, vagy akár az eredetiben, amúgy a SAMSUNG nem gyárt festékport, hanem veszi valahonnan, ahonnan mások is vehetnek, nem egy kizárólagossági emporium. De ha szakemberként vagy jelen, ezt miért nem tudod? Én nem szakemberként tudom :)

user playing with: Seaport - Sacrifice - AVP2000 - Battle Zone 98 REDUX

(#5609) dízelracer


dízelracer
(senior tag)

(#5610) zka67 válasza pitepeti71 (#5606) üzenetére


zka67
(őstag)

azonban ha tudsz valami szakmai támpontot nyújtani a többiek problémáira, az hasznosabb lenne...

Szoktam.

(#5611) winnie70


winnie70
(újonc)

Köszi a válaszokat, de nagyon is lehetséges, hogy zárlatot csináltam. Még átgondolom mi legyen, majd elmesélem mire jutottam. :)

(#5612) iceQ!


iceQ!
(őstag)

Sziasztok!

Van egy HP Laserjet 1100-as nyomtatóm! WU-el feltette a drivert a nyomtatót tökéletesen felismeri,de mikor nyomtatnék vele hibát ír ki!Maga a nyomtató Xp-n hibátlanul működik csak az a baj hogy nekem Win7 64bit Ultimate van fent! Mi lehet a probléma?

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung Galaxy S7 & LG G6 | Notebook: ASUS N551JW

(#5613) pitepeti71 válasza iceQ! (#5612) üzenetére


pitepeti71
(PH! addikt)

ITT azt írják, hogy a MS Update webhelyén található (sárgával jelölt) driverrel műxik

ITT pedig azt, hogy a HP hivatalos oldaláról letölthető x64 Vista driver jó, ha kompatibilitási módban, adminként teszed fel, használd az x64 Vista SP2 módot

user playing with: Seaport - Sacrifice - AVP2000 - Battle Zone 98 REDUX

(#5614) apuc


apuc
(őstag)

3 éve vettem egy Canon IP 3500 nyomtatót, eddíg szuperül működött.

Most nem jó, USB001 működési hibával nem tudok nyomtatni sajnos.
Még a nyomtató állapot lekérdezésénél is feljön a fenti hibaüzenet.

Megpróbáltunk mindent, de sajnos semmi..

Új patronokkal, és mindíg villog a zöld lámpája alatt a sárga, ami az Istennek sem alszik el..

Szerintetek mit tegyek? :(((
(Legjobb lenne a Pólushoz közel..)

(#5615) HENE


HENE
(fanatikus tag)

Nyomtatási problémával kapcsolatban kérnék tanácsot.
Van HP nx7010 laptop win 7-el. Egy HP F2180 Deskjet nyomtatóval szerettem volna használni. A gép fel is ismeri, telepíti, de a nyomtatás nem működik, tesztoldal sem jön ki. A szkennelés viszont működik. Megpróbáltam egy másik gépen keresztül megosztott nyomtatóként használni, így sem ment a dolog. (más gépekkel működik).

Az igazság, hogy először nem én telepítettem, így lehet, hogy ott volt valami probléma (azóta eltávolítottam és újratelepítettem, de semmi.) Hogy tudom teljesen eltávolítani (ne maradjon semmi hátra, ami befolyásolja az újratelepítést), illetve milyen beállításokat nézzek meg?

Várom az ötleteket.

HENE

(#5616) apuc válasza apuc (#5614) üzenetére


apuc
(őstag)

Halott a topik? :U

(#5617) zka67 válasza apuc (#5616) üzenetére


zka67
(őstag)

Nem halott, csak valószínűleg senki nem tud neked segíteni. Ennyire egyszerű a dolog.

Amit én tudok neked javasolni, vedd elő a gépkönyvet és nézd meg benne, hogy mit jelent ez a hibakód. Mármint a villogásra gondolok. Ha így sem jutsz tovább, esetleg írd be ide, hogy mit ír a könyv erre a hibára.

(#5618) pitepeti71 válasza apuc (#5614) üzenetére


pitepeti71
(PH! addikt)

apuc Először is meg kellene tudni, hogy az USB hiba a nyomtatóé, vagy a számítógépé, esetleg valami összeférhetetlenség driver miatt.

Ehhez ki kellene deríteni, hogy másik számítógéppel összekötve működik e. A célra jó egy laptop is.

Nem tudom, ezzel nem akarlak félrevezetni, de nálam, mióta genuine win7 van, sokszor előfordul USB hiba, igaz élből vagy 15 eszköz van csatlakoztatva elosztókkal.
Korábbi, mókolt win7-tel nem volt ilyen problémám

user playing with: Seaport - Sacrifice - AVP2000 - Battle Zone 98 REDUX

(#5619) apuc


apuc
(őstag)

Köszi a segítségeteket.Sajnos a villogások száma- 5-ször a sárga leden- a fej hibáját jelzi, így kuka..Ma jön az új nyomtató.. :O

(#5620) Celtis


Celtis
(PH! addikt)

Egy HP deskjet F2280 nyomtatóval van gondom. Tápráadás után látszólag minden OK, kijelző működik, mozgatja a fejeket, majd az inicializálás végén, mindig ugyanabban az állapotban kikapcsol, de úgy, hogy a tápegységen is kialszik a lámpa.

Nem tudom, hogy a nyomtató érzékel hibát, és kikapcsolja a tápot, vagy az adott ponton valami nagyobb áramfelvétel miatt kapcsol ki a táp.

Ismerős ez a jelenség valakinek? Lehet tudni mi az oka?

(#5621) apuc válasza pitepeti71 (#5618) üzenetére


apuc
(őstag)

Na a Canon IP3500 kuka, most vadászom egy újra, ami a legjobb választás lenne.Multit szeretnék mert a scannerem is régen rossz, így nem egyszerű a választásom..

(#5622) Caesarion


Caesarion
(fanatikus tag)

alloha mindenkinek, szeretnék egy Guru-hoz fordulni :R TL-PS110U ver1.0 ethernet-usb printserver problémámmal mielött szét vet az ideg vagy harakirit követek el.

Adott egy Win(7)-es up-to-date laptop, LAN-kábellel csatlakozik Asus WL_520GC routerhez, amiböl egy másik lan kábel fut a fenn említett TL-PS110U[driver] printserverbe, amire 1 Epson Dx9400 multifunkciós gép van kötve. A probléma igen egyszerű, ám annál bosszantóbb: nem vagyok képes müködésre bírni, vagyis a távolról nyomtatás funkciót képtelen vagyok beállítani. a távoli scannelés tudom hogy nem fog müködni sehogysem, de arról nem volt szó hogy nyomtatni se akar...

sorolom ami a "rendszerrel" kapcsolatban eszembe jut:
- a hálózatban van egy másik Win(7) és egy MacOS(snow), de ezekkel már el se jutottam odáig hogy megpróbáljak nyomtatni (tekintve h már maga a Manual is azt mondja hogy windows-ról telepítsük és ha a primér gépen nem megy, ahol a legfontosabb volna, addig nincs értelme nézni a többit.

- a router alapból DHCP oszt mindenkinek,

- volt hogy rájöttem a router pool start 192.168.1.2 - end 192.168.1.254 vagyis egy 192.168.0.10est (alapból 192.168.0.10 gyárilag az ip, elméletileg) nem is volna képes látni, így a pool startot átírtam 192.168.0.2re
- a router alapból DHCP oszt mindenkinek és a pool variálása miatt a primér gépen megszűnt az internet. Megijjedtem visszaállítottam a pool elejét, és a printerservernek adtam fix (192.168.1.16) ip címet (neki alapból 192.168.0.10 ugye) de hiába került bele a pool-ba, így se ment. de a primér visszakapta a netet.
- volt hogy a primér gépnek adtam fixet 192.168.1.12,
- a nyomtatók beállításánál adtam hozzá úgy is mint "helyi kütyü" mint ahogy a manual kéri (különf felhívja a figyelmet, hogy ha USB akkor ezt csináljuk), meg próbáltam úgy is hogy "hálózati kütyü"ként adom hozzá a rendszerhez ... hátha a manual régi és a windows7 nagyon okos.
- Hozzáadtam a printerserver mac-addressét a mac-filterhez is, nehogy ebböl legyen gond,
- néztem utána verziószámoknak is, de az enyémhez V1.0 való, a honlap a v2.0-áért nem vállal semmit, szerintük azzal nem fog müködni (bár ezek után lehet annak is nekiszaladok...)
- a hozzáadott "háló"nyomtató beállításainál is váltogattam, hogy LT1-es portot kapjon, vagy láttam a listában hogy TPC/IP is van, arra is ...

sorozatos gép, és router, és nyomtató újraindítások után vagyok,

valamelyik kombinációval (affene mondja meg mely csillagállás volt) sikerült egyszer kiszenvednem, hogy elkezdjen végre nyomtatni (másik szobában ugye) s mikor láttam hogy a kívánt EGY oldalas doksi felét kinyomta egy papíron, utána kiadagol 4-5 üres lapot, aztán kinyomtat valamenniyt a másik feléböl a doksinak ... na itt telt be a pohár és borult el az agyam. Oké, legalább a hardver valahogy továbbít adatot... Úgyhogy most kicsit félrerakom, hadd érlelödjön a dolog bennem, hátha valami triviálisat b4sztam el, de addig gondolkozzon velem legyen szíves az aki ért hozzá, látott már egy párat, - hátha olyanról van szó amibe még nem botlottam. :R könyörgöm, ha távgyógyítással valaki hathatósan segít, annak postázok egy tábla csokit. (promisz). :R

Te is fiam, Bluetooth ?!

(#5623) zka67 válasza Caesarion (#5622) üzenetére


zka67
(őstag)

Holnap bemásolom ide a részletes telepítését win7 alá. Én is megszenvedtem vele rendesen, de sikerült és felírtam magamnak mindent. Azért csak holnap, mert bent van a cégnél a leírás.

Azt előre mondom, hogy szkennelni nem fogsz tudni vele. A cégnél már ki is vágtuk és beállítottunk egy régi PC-t printservernek...

[ Szerkesztve ]

(#5624) Caesarion válasza zka67 (#5623) üzenetére


Caesarion
(fanatikus tag)

istencsászár vagy :R ha van valami gyüjtöszenvedélyed amihez hozzájárulhatok, küldd pü.-ben és körbenézek :D - Tudom, hogy scannelni nem fogok tudni vele, az marad az "odajárulok a multigép elé" technika, de szerencsére az olyan sürün nem is kell. Böven jó a holnap akár itt, akár adataimnál mail. Mégegyszer danke sün :R

Te is fiam, Bluetooth ?!

(#5625) tothm


tothm
(őstag)

Sziasztok!
Van itthon egy epson dx3200as multi gépünk. Az lenne a kérdésem, hogy ha nekem csak a fekete színre van szükségem, akkor is telekell tölteni mindegy színt?
Köszi

[ Szerkesztve ]

(#5626) zka67 válasza Caesarion (#5624) üzenetére


zka67
(őstag)

TP-Link TL-PS110U printszerver telepítése windows 7 alá:

1. Tedd be a printserver CD-t a gépbe, indítsd el az Autorun.exe-t
2. Válaszd ki a TL-PS110U-t
3. Kattints a Setup Wizzard-ra, majd Next... és Finish

4. Futtasd a PSWizzard programot rendszergazdaként
5. Kattints a továbbra
6. Válszd ki a printservert, majd tovább
7. Ha cserélni akarod az IP címét a printservernek, akkor Yes, ha nem, akkor No és tovább
8. Add new printer
9. Helyi nyomtató hozzáadása
10. Port létrehozása
11. Port típusa: Network Printer Port, majd tovább
12. Üzenet fog érkezni, kattints a megjelenítésre, majd a port hozzáadásra. Ezután zárd be az üzenetet
13. Tedd be a nyomtató driver CD-t, Saját lemez...
14. Kiválasztod a nyomtatót, és kész is vagy

[ Szerkesztve ]

(#5627) A_ScHuLcZ


A_ScHuLcZ
(PH! addikt)

Sziasztok!

Nyomtató javítással foglalkozik itt valaki Pesten? Egy ismerősöm Canon-ja adta meg magát, a lapbehúzó része nem megy, talán csak a motor lesz hibás, a szervíznél olcsóbban szeretné megjavíttatni.

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#5628) Julcsika1


Julcsika1
(kvázi-tag)

Üdv a nyomtató mágusoknak!!
szeretném kérdezni hogy volt-e már olyan tapasztalat hogy a KonicaMinolta Magicolor 2400W-s nyomtató halványan nyomtat - fesékek rendben, dob egység rendben, kép felvivő rendben össz példányszám 4800 pld.
Sajna nem jövök rá hogy mit lehetne csinálni vele.
Előzmények: tulajdonos a beszorult papírt csipesszel vagy valami éles tárggyal próbálta ki szedni- sikertelenül- fixálóban hengerek sérültek.
Fixálót kivettem a hengereket kicseréltem, visszaraktam és csak halványan tudok vele nyomtatni.
sajna előzőleg nem tudtam kipróbálni - a sérült hengerekkel nem mertem erőltetni, tehát még az is lehet hogy előbb sem volt tökéletes- de persze a tulaj szerint jó volt.
Bocsika kicsit körülményesen fogalmaztam de reméllem érthető voltam és tud nekem valamelyikőtök segíteni. Előre is köszike!!

(#5629) egykori


egykori
(őstag)

Hali!

Nekem is betegeskedik a Canon MP640-es nyomtatóm. Állandóan leáll, és kiírja, hogy csukjam be a belső ajtaját, de az be van csukva. :F

Lumia 950 DS - Windows 10 Mobile || Dell 5721 - Windows 10

(#5630) lamiki válasza tothm (#5625) üzenetére


lamiki
(senior tag)

Igen, mert ha bármelyik szín kifogy a nyomtató nem enged nyomtatni tovább. Ezzel a nyomtató a fejet védi a beszáradástól, mivel itt a nyomtató fejnek be kell járnia a nyomtató egész élete során. Ebbe a típusba nagyon olcsók a patronok olyan 270 Ft/patron környékén már kapsz bele, vagy ha veszel egy 1000 Ft körül kapható chip resetert, és nem félsz, hogy tintás lesz a kezed :) akkor akár ennek az 1/10-ed részéért is megtöltheted.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#5631) QwErTy42 válasza lamiki (#5630) üzenetére


QwErTy42
(PH! addikt)

Papírt is tudsz tized áron...?:)

...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

(#5632) zka67 válasza Julcsika1 (#5628) üzenetére


zka67
(őstag)

Szia! A lézerfejet megpucoltad?

(#5633) lamiki válasza QwErTy42 (#5631) üzenetére


lamiki
(senior tag)

Meg szoktam várni amíg az Aldiban leakciózzák 50%-ra a fotó papírt, így vettem legutóbb vagy 250 db A4-es jó minőségű, víz állót, valami 750 Ft volt 50 db :))
De régebben innen is vettem.
Ja a fénymásoló papírt is ki lehet fogni néha 30% akcióban itt.

[ Szerkesztve ]

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#5634) Julcsika1 válasza zka67 (#5632) üzenetére


Julcsika1
(kvázi-tag)

SZia! ez volt az egyetlen egység amihez nem nyúltam, nekem is eszembe jutott, de kicsit mindíg félek ha lézer egységről van szó, ma megfogom próbálni azt is, majd megírom ha jutok valamire,.

(#5635) QwErTy42 válasza lamiki (#5633) üzenetére


QwErTy42
(PH! addikt)

Nem érted, hogy mire akarok kilyukadni :D

...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

(#5636) zka67 válasza Julcsika1 (#5634) üzenetére


zka67
(őstag)

Szia!

Nem kell szétszedni, nem szokott belemenni a por. Kívül kell letörölni az üvegablakot, arra szokott rárakódni, ill. ha ledes akkor a ledsort.

(#5637) Julcsika1 válasza zka67 (#5636) üzenetére


Julcsika1
(kvázi-tag)

Hali! kívülről megtisztítottam,többször is- kivettem, de szét nem szedtem mert akkor már nem lenne szerintem légmentes ismét.
Nem tudsz esetleg valami állítási lehetőséget, vagy egyéb furmányt a színek erősebbre állítására???

(#5638) zka67 válasza Julcsika1 (#5637) üzenetére


zka67
(őstag)

A nyomtató beállításainál Minőség fülön a "Fényesség"-gel tudod a fedettséget állítani.

Aztán amitől még halvány lehet:

- Lézerlencsék piszkosak.
Tisztítsa meg a lézerlencséket.
Megtörtént

- A nyomathordozó nedves a párától.
Távolítsa el a nedves nyomathordozót, majd cserélje ki egy új, száraz nyomathordozóval.
Nem valószínű

- Már nincs elegendő festékpor a festékező modulban.
Cserélje ki a festékező modult.
Nem valószínű

- Egy vagy több festékező modul sérült.
Távolítsa el a festékező modult és ellenőrizze, hogy sérült e. Amennyiben sérült, akkor cserélje ki.
Nem valószínű

- Nincs megfelelően beállítva a nyomathordozó típusa.
Amikor borítékokra, címkékre, levelezőlapokra, vastag papírokra vagy fóliákra nyomtat, akkor határozza meg megfelelően a nyomathordozó
típusát a nyomtatóillesztő programban.
Nézd meg

(#5639) Julcsika1 válasza zka67 (#5638) üzenetére


Julcsika1
(kvázi-tag)

Köszi Szépen!!! :) már 3. napja szenvedek vele, kezdek a megörülésig jutni, azt hiszem "feladom "ezt a szakmát - nehezen viselem a kudarcokat.
de még nem adom fel :)

(#5640) egykori


egykori
(őstag)

Esetleg az #5629-re?

Lumia 950 DS - Windows 10 Mobile || Dell 5721 - Windows 10

(#5641) TomBond


TomBond
(tag)

Ez érdekes. Nekem is most halt meg a Canon MP540-es. Egyszerűen nem kapcsol be. Több hozzáértő is azt mondta hogy a tápegysége halt meg. Van egy teljes garnitúra bontatlan patronom is hozzá. Szerintem eladom és veszek egy másikat. Bár mivel ez sem volt sokat használva ezért lehet nem is veszek.

Enermax Enermax 850w; ASUS H97-PRO; Intel i5-4690; 16GB RAM; XFX RX 480 8GB; Sams 850EVO 500GB; Seagate 1TB; WD 4TB; LG GGW-H20L író; SoundBlaster Zx Win10 Pro x64

(#5642) h_eduka


h_eduka
(kvázi-tag)

epson lq-1050+ nyomtatót kellene telepíteni windows7re de nem megy valaki tudna segíteni, hogyan kellene?

(#5643) lamiki válasza QwErTy42 (#5635) üzenetére


lamiki
(senior tag)

Nem igazán, bár ha mondjuk a gyári Epson fotópapír árát nézem, akkor 15 Ft/A4 vastag fényes fotópapírért már elég jó ár. Én csak mondom a magamét, reseter + utántöltő tinta= a gyárihoz képest akár 1/100-ad áron való nyomtatással, persze nem gyári minőségben, de ha kicsit összekalibrálod a tintát és az adott papírt, akkor megközelíti azt. Aki akarja megfogadja amit mondok, aki nem akarja az nem. Én nem szívom a fogam, hogy 2-3-at kell tisztítani a 10000 Ft-os patron garnitúrából mert közel 100 Ft-ból megtöltöm, és azért sem szívom a fogam, ha nyomtatni kell 500 névjegyet full színesben szívességből ingyen, mert ez is kijön ennyiből amennyi tintát elhasználok rá.

[ Szerkesztve ]

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!

(#5644) Julcsika1 válasza zka67 (#5638) üzenetére


Julcsika1
(kvázi-tag)

hali!!
sajna nem jött be, már a te általad javasoltakat is kipróbáltam de sajna nem javult a "beteg " állapota.
majd a hétvégén még agyalok rajta , hátha valami beugrik

(#5645) QwErTy42 válasza lamiki (#5643) üzenetére


QwErTy42
(PH! addikt)

A probléma az, hogy van kismillió gyártó megannyi típusú terméke, melyek az estek többségében több kárt és problémát okoznak mint amennyi hasznot hajtanak.
Nem állítom azt, hogy nincsen egy vagy több olyan kombináció, ami minőségben és megbízhatóságban kielégítő eredményt nyújt, mert vannak.
Azért mert Neked és a szerencséseknek sikerült még van nem kevés ember, akinek sok problémája van a nem megfelelő minőségű kínai hulladékok miatt.
Talán ezért van tele több topik is azzal, hogy így nyomtat a nyomtató, úgy nem nyomtat, beszáradt, kifakult, folyik, stb.

Használd egészséggel! :)

...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

(#5646) zka67 válasza Julcsika1 (#5644) üzenetére


zka67
(őstag)

Szia!

Én is jártam már így egy ötmilliós nyomtatóval. Komolyan, már mindent kicseréltem benne és még mindig halvány volt. Legvégső elkeseredésemben nekiálltam tekergetni a töltő és a transzfer feszeket és jó lett. Kb. fél perc volt beállítani.

Ha nincs más, akkor állj neki, meg kell keresni benne a nagyfesz panel(eke)t, kell lenni rajta legalább két potinak. Megjelölöd őket, hogy hol álltak és csak utána állsz neki tekergetni.

(#5647) Ombi5


Ombi5
(őstag)

udv. Volt egy fauxvirusom ami tiltotta a nyomtatot. Eltavolitottam a virust, de most ha nyomtatot akarnek hozzaadni ,ezt a hibauzit kapom: A Nyomtatási várólista-kezelő szolgáltatás nem fut.

Ha elinditom kezzel, es telepitenem nyomtatot egybol kikapcsol. Ha atrakom automatikusra indulast, akkor se indul el....

Macbook Air 13" + iPhone 8 Plus + iPad Pro 10.5" + Apple watch

(#5648) Paulo81


Paulo81
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Lehet, hogy nagyon evidens kérdéseket teszek fel, akkor előre is elnézést!

Van egy canon mp540-es nyomtatóm, és amikor a gyárilag hozzáadott fekete festék elfogyott, akkor egyszer megkérdezte, hogy kívánom-e a színesből kikevereni a feketét?
Én (hülye) meg azt mondtam neki, hogy igen. Néhány oldalt így nyomtattam. Aztán vettem fekete festéket, vígan nyomtattam (nem színeset!) és azt vettem észre, hogy a feketével együtt a színes festék is fogyogat.
Gondolom azóta is kikeverte a feketét??
Hogy lehet újra megmondani neki, hogy újra csak a feketét használja?
Másik kérdés: Miért van két fajta fekete festék a nyomtatóban?
CLI-521 Bk
és
PGI-520 Bk

Előre is köszi a válaszokat!

(#5649) The Bachelor


The Bachelor
(tag)

Sziasztok!

Adott egy Samsung ML 1640es nyomtató. Kinyomtattam vele ma reggel 2 oldalt, utána rájöttem, hogy még egy kéne, de azt már nem nyomtatja ki. Mind a két LED pirosan villog. A toner nem fogyhatott ki...
Mi a probléma? És hogy tudnám megoldani?

Előre is köszönöm a válaszokat!

There Are Only 10 Types of People in the World: Those Who Understand Binary, and Those Who Don't.

(#5650) QwErTy42 válasza Paulo81 (#5648) üzenetére


QwErTy42
(PH! addikt)

Ha jól tudom a nyomtatóbeállításoknál van az az opció, amit Te keresel.
Másrészt 520 szöveg fekete, míg 521 fotó fekete.

...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

Útvonal

Fórumok  »  Nyomtatók, scannerek, faxok  »  Nyomtató topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.