Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz fsb1000 #5635 üzenetére

    Trendnek biztos nem trend ... ez is játékfüggő lesz. A kikerült kép alapján sokan nem lehet elmondani. A mérést sem tudjuk, hiszen nem tudta leírni a Chiphell, nem hivatalos szivárgás. Illetve lehet, hogy az, de szöveg nélkül, nincs erről semmilyen infó.

    Van ahol az NV FPS-e alacsony nagyon ... A BattleForge alatt mindig 5-6-ta kezdi a geForce, legalábbis az első négy őt képkockát. Az elemzéses mérésnek az a lényege, hogy ezeket helyből el lehet hajítani, mert valami probléma miatt ilyen alacsony. Nem töltött be mindent, nem kapcsolt fel az órajel. Stb. Ennek rengeteg oka lehet. Ha kritikus részen túl vagy (ez az első pár képkocka), akkor utána lehet minimumokat keresgélni. A kapott értékeket már csak le kell ellenőrizni, hogy a GPU-tól vagy a platformtól származnak. A legalacsonyabb GPU-ól származó érték a minimum FPS. Az xBitlabs egy ideje így csinálja. Ha megnézed a linkelt tesztet, akkor ott látható, hogy a minimum FPS többnyire az átlaghoz arányosan alakul. Persze lehet találni pár játékot, ahol ez eltérő, ami nem csoda, két külön architektúráról beszélünk. Persze vannak a nagyon jól futó programok ahol alapból 60+ FPS van, ott nincs értelme mérni.

    rumkola: Eddig sem volt valami komoly alap a Crysis. Látható, hogy teljesen eltervezték a motort. Más úton fejlődtek a GPU-k, mint azt várták a Crytekes srácok. Ennek az az ára, hogy máig nem nagyon van olyan VGA, amin atommaxon megy, pedig nem egy fiatal játék. Ez van. Szvsz a tesztekben is csak azért van még, mert szép, és népszerű. Már mi is kivettük volna, ha ezek a tények nem lennének.

    Robi BALBOA: Már javították a problémát a Dunia új verziójában. A Far Cry 2 ilyen marad. Persze van parancs rá, így annyira nem vészes, csak kellemetlen.

    Bici: Ebben a hsz-ben fentebb leírtam, hogy működne ez az egész. Erről majd beszélünk magunk közt, de a munka aránytalanul nagy lenne, és az eltérések is hasonlóak lennének, az xBitlabs tesztje alapján. Lehet, hogy egy-két játékra be lesz vezetve ez a mérés, de mindre biztos nem. Igazából Fless-sel úgy gondoljuk, hogy a lehető legtöbb játékkal mérve a legátfogóbb az eredmény. A tesztekben a top motorok egy vagy két játékkal mindig szerepelnek. Ez a jövőben sem változik. Ami esélyes, hogy egyre inkább eltolódunk a DX10+ felé a DX9-es programok kárára, de persze marad még DX9-es progi is. :)

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák