- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Synology NAS
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- AliExpress tapasztalatok
- Videó stream letöltése
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- OpenWRT topic
- Linux Mint
- Windows 11
- Itt az AI-képes hallókészülék
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gV
őstag
(ha már csak nem ér véget az AW2 RT téma)
annyit megjegyeznék teljesen értelmetlen ezt a játékot RT-vel játszani. én a 40+ órámat PT-vel tettem bele. ha nem az erdőben vagy még 2080 is elég 1080p max-ra. elég ha 27-28 fps-ed van FG nélkül. nV-vel szigorúan RR-el, az még nagyon megdobja a látványt. Performance Test of Alan Wake 2: The Lake House, the path tracing will whistle twice! - Hardware & Co -
Busterftw
nagyúr
Az utolso kep nem jelent semmit, az egy 4090 teszt kulonbozo felbontason, semmi mast nem mutat.
"Tehát a jövő álló 12Gb NV kártyák FullHD+RT-re sem elegendőek.. tudod e értelmezni ezt az egészet ?
Ez a kepeiden hol latszik, ezek 4K meresek, a "12GB nvidia kartya" pedig nem 4K-ra van.De gondolom azt sem kell magyarazni, hogy mindharom ceg, foleg az Nvidia felskalazasra epit, ha RT-rol van szo.
A kep alapjan azt kellene megmondani, a jovotallo 7900XTX +8GB vrammal miert van a 12GB 4070ti szintjen raszterben es a 16GB 4080 mogott?
De a 4K RT kepen igy gyorsabb a 16GB 4080
Mellesleg ha nem tudnad, hahakocka epp azert is ajanl AMD-t, mert az RT nem erdekli.
Nagyon leragadtal az RT-nel, ahol pont az AMD nem nagyon rug labdaba, +vram ide vagy oda.Olyan dolgokat varsz el kozepkategoras kartyaktol, amikre aztan vegkepp nem hasznaljak az userek.
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Figy, amúgy tudom, ez meglepő lesz, de nálunk is bejön a techpowerup weboldala, nem muszáj 5 oldalnyi grafikont idemásolni, jó lesz egy link is.
A másik - amúgy mióta miért az alan wake lett a mérce? Ki kell választani azt a játékot, ami a lehető legrosszabbul fut minden gépen?
-
veterán
-
Busterftw
nagyúr
Ez egy launchkori kep, ami nem relevans, mert kb 30% gyorsultak azota a kartyak.
De ezt is linkeltem a multkor, teljesen mas a felallas, a mint a launchkori szar optimalizacio.De se a 4070, se a 6800 nem 4K kartya, nem hogy 4K+RT, ahol tudjuk 16Gb a minimum szoval nem ertem miert hozod ide?
De ott tenyleg nem oke valami, mert 1440p RT Lowban igy nez ki:
Computerbase.denel is van egy frissebb teszt, ha mar felskalazas, ott sem jon ki az AMD vram tobblet.
Arra miert nem valaszolsz amit kerdeztem fentebb?
Ha mar 4K-rol van szo, hol a +4GB +8GB elonye AMD-nel? Valamiert ezt se te, se hahakocka nem tudja megvalaszolni.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz Quadgame94 #45889 üzenetére
A 200 dolláros ár nem tudom, honnan jött. Az nvidia jelenleg így szegmentálja a piacot:
3-400 dollár a belépő kategória
600-800 középkategória
800-1200 felső kategória
A 4090, 5090 flagship, azért bármennyit elkérnekEz a szegmentálás nem azért van, hogy mi jól járjunk. És ennek a szegmentálásnak esett áldozatul a 4060-as sorozat. Az ő szempontjukból amúgy akkor lesz vállalhatatlan, amikor már nem veszik az emberek.
Arról szerintem még nincs hír, hogy az 5060-ra mennyi vram fog kerülni. Az, hogy az 5070ti 16gb lesz, az szinte tuti.Illetve amire én számítok, hogy előbb utóbb tarthatatlanok lesznek ezek a viszonyok pc gaming területén. Az emberek többségének nincs 800 dollárja gpu-ra, a játékok meg a belépő kategórián nem fognak jól futni, az hosszú távon nem fenntartható.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Quadgame94 #45889 üzenetére
Az 5070 Ti TPU szerin 16 GB.
Nem kell megvenni ami nem felel meg az embereknek. Ezért lett 4080 Super is aztán 999 dollárért mert nem ment 1200+ áron. Amíg egy 5060 sok embernek megfelel 8 GB vrammal addig az fog maradni. 4060-5060 FHD ra való szerintem.
4 K-n meg full RT-n DLSS nélkül nem fér bele 8 Gigába egy játék. Hát jah van ilyen.
Nekem 12 Gigával soha nem volt még gondom1440P-n- Ahol éreztem reccenést ott levettem eggyel a textúra felbontást.
Nagyon Látható különbséget a legtöbb játékban nem okozott.
Az ideális az lenne ha rádobná NV a 3 Gigás modulokat majd késöbb, 12 GB -tal az 5060 jó lenne. Az tény hogy megértem a Vram miatt aggódokat és igazuk is van, de túl van tolva sajnos.
Ugyan ezen embereket nem zavarja ha egy 1000 dolláros kártya egy 5-600 dolláros konkurens kártyával van pariban RT ben vagy szar felskálázást ad.
Akkor miért kellene hogy zavarjon mondjuk sok embert az ha epic textúra helyett Highre tol egy játékot?[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Quadgame94
őstag
És mikor jön el az a bizonyos pillanat amikor a 8GB már vállalhatatlan lesz mondjuk 200 dollár felett? Mert az 5060 biztos hogy 8 GB-os lesz és az is, hogy 280-320 USD lesz, miközben jó ha a 4060 TI / 3060 Ti teljesítményét fogja hozni. Aztán majd megy a kifogás az NV részéről hogy GDDR7 drága stb mintha kérde volna valaki is tőlük hogy rakjanak GDDR7 memóriát egy 5060-ra
Én azt gondolom, hogy 4070 Super-ig okés manapság a 12 GB és egy 5070-en még el fog menni. De 5070 Ti esetében már nagyon ciki lesz.
-
veterán
Alatta ezt még tedd hozza.. DLSS+FG be sem tudod kapcsolni, termélszetesen lehet 320x200--ban is játszani Akkor elég a 2Gb ram és megoldva.
Amit én mondok hogy ez a szándékos ram elsporlás egy 300K GPU igencsak gáz hogy költs még 100k egy TI-re meg hogy hamarabb vegyél új kártyát és ennek tapsolnak...
Lehet fanboyozni valszeg több NV kártyám volt mint a nagy többségnek..Na a 6700XT kérdést a factudja
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Igen, azt értem, 4k natív + RT beállításon ez a játék több vram-ot fogyaszt, mint 12GB.
De ha több VRAM-od van, akkor se tudsz vele játszani, mert ki a f@szom fog 15 meg 22 átlagos fps-el játszani?
Szóval a megoldás, hogy leviszed a felbontást vagy részletességet. Akkor viszont meg már be fog férni a 12GB VRAM-ba a játék.Erről szól az egész gondolatmenet. Hogy kenheted a hajadra a sok VRAM jövőállóságát. Hiába jövőálló a sok vram, ha a gpu nem jövőálló.
És arra továbbra is keresem a magyarázatot, hogy a 6700xt az mitől 2.5x gyorsabb, mint egy 4070ti, ugyanannyi vram-al?
Tudod, ha letesztelsz valamit, és kijönnek olyan eredmények, amik ellentmondanak a valóságnak, akkor nem biztos, hogy a valósággal van baj.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz A.Winston #45885 üzenetére
Az egy dolog... nem lényeges a diskurzusban hogy a 15fps használható vagy a 3.
De elárulok egy titkot egy 4060Ti 16Gb be tudod a DLSS és az FG kapcsolni lesz hasra ütésre 30--35 FPS-ed, na 4070/Ti/S minden amin 12Gb van nem lesz mert még jobban megnyekken
Tényekről beszélünk egyébként ott vannak a képen, lehet tagadni.. -
veterán
Igen azt bizonyítja? Ez azt bizonyítja pontosan hogy 16Gb alatt bereccsen minden VGA AW2+RT alatt.
Ha a fejlesztők nem lennének kénytelenek az NV memoria elsoporol taktikájához igazodni kb már rég minden játékban ez lenne 4K+RT alatt hát még ha DLSS+FG is bekapcsolod....
-
veterán
válasz Busterftw #45881 üzenetére
Ott van a kép, igen ott a 12Gb vs 16Gb előnye mint AMD 4070 vs 6800 pl.. és ott az igazolása NV oldalon is ugyan azzal a GPU--val 4060Ti 8Gb vs 4060Ti 16Gb.
Értem én hogy van ez a valóságtagadás ez divatos mostanában, vannak a balatontagadok, a 90fok tagadok, a madár tagadok a laposföld hívők meg a 12Gb mindenre elég hívők
Kép cáfolja minden állításodat mégis tagadod -
cucka
addikt
Ez a grafikon pont azt bizonyítja, hogy ebben az esetben nem a memória a szűk keresztmetszet.
Sőt igazából azt sem tudom, hogy ezeket a számokat hogy kell értelmezni?
A 4070ti lassab, mint a 4070, és a 6700xt kétszer gyorsabb mindkettőnél? Vagy hogy a 16GB 4060ti háromszor gyorasbb, mint a 12GB 4070ti?
Ezekről te úgy gondolod, hogy valós, releváns eredmények?[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Akkor megegyszer, pedig mar elmondtam neked is, meg beszelgetes historyt is linkeltem. Nem azt vitatjuk, hogy 2024-ban nem kell minimum 8GB FullHD-ra, 12GB 1440P-re es 16GB 4K-ra.
Egyetertunk, kell, ezt mondjak a teszterek is, ezt mondom en is.Azt vitatjuk, hogy az AMD-nek hol az altala megjosolt elonye a +4GB +8GB vrammal vs konkurens Nvidia megoldasok? Hol latod te itt megjelenes utan 2 evvel, hogy jovotallobb?
Mert o topikrol topikra csak ezt hajtogatta, hogy az aktualis AMD megoldas (legyen az elozo vagy mostani szeria) sokkal jobb valasztas, mert a tobb vram miatt jovotallobb.Most, hogy ezt tisztaztuk, a te kepedet nezve ugyanez mutatkozik meg.
A 7900XTX +8GB-al a konkurenciahoz kepest nem teljesit jobban. (ha mar 4k)
A 7900XT +4GB-al nem teljesit jobban.Ami ennel a jateknal azert is fontos es azert is vartuk a megjelenest, mert o specifikusan ettol a jatektol is varta anno, hogy na majd ebben aztan jovotallosagot meglatjuk.
Ez a jovotallosag se az elozo generacioban nem jott mutatkozott meg, es ket evvel a mostani generacio megjelenesekor sem mutakozik meg, viszont a narrativa marad ugyanaz, ami egy, felrevezeto, ketto, marha idegesito miutan ezerszer cafolva lett.
Tenyleg nem tudom mashogy mondani, az a baj hogy ha nem ismered a vitat ami mar tobb eve megy, akkor magyarazhatom akarhogy.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
válasz S_x96x_S #45877 üzenetére
közben rájöttem, hogy a cikkben/tesztben benne van a válasz:
https://www.techspot.com/review/2926-stalker-2-benchmark/Mottó: "A verseny jó!"
-
Egon
nagyúr
válasz S_x96x_S #45877 üzenetére
Nézzetek már rá pls a topic címre, és ha nem az van kiírva, hogy nV vs AMD, akkor esetleg lehetne ontopic maradni, és/vagy át lehet fáradni a megfelelő topicba...
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Busterftw
nagyúr
válasz hahakocka #45872 üzenetére
Legyszives ne kezd megint, mert a multkori hsz-ben kiszedtem neked, hogy a minimum és 1% lowoknal ez nem latszik meg, barmennyiszer ismetled.
Tessek, itt a hsz-em, ha mar a multkor lathatoan nem sikerult elolvasni.
Direkt neked, kiemeltem felkoverrel, nagyon egyszeru, ket szamot kell osszehasonlitani."S továbbra is jövőállóság volt a kérdés nem most 1 game"
"3-4 év intervallum"Ez oke, csak ugye ez a generacio mar lassan 2 eve megjelent, azota mondogatod ezt,
az uj jatekokban pedig szinten nem latszik a jovotallosag.
Mire esetleg latszana, ezek a GPU-k mar ki fognak rohadni a gepekbol."egy felesleges 100 oldalas vitát"
Sajnos felesleges, mert teged a tenyek es a szamok hidegen hagynak, objektiv adatok a fanboy meglatasodat nem valtoztatjak meg. Tenyleg szomoru.
Barcsak megtartanad ezt a teves meglatasd magadnak, mert felrevezeto azoknak, akik olvassak a forumot.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz Busterftw #45871 üzenetére
Továbbra is mutatják a minimum és 1% low oknál főleg 4K esetén de ultra 1440p n is olykor. (3080 10gb nál nézd még FHD be is beugrik 41 fps-re a min fps 1%) S nem az optimalizálatlan Stalker 2 az egy játék, a mindenek felett. S továbbra is jövőállóság volt a kérdés nem most 1 game. 3-4 év intervallum nem 1 év . Szerintem hagyd abba és vedd meg majd az akár 12 GB os 5070 et megéri majd! AMD fórumba is indítottál hirtelen a semmiből egy felesleges 100 oldalas vitát 3-4 fővel nemrég.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz hahakocka #45870 üzenetére
Egyik uj jatek sem eszik ugy a vramot, ahogy azt te megjosoltad eddig.
Illetve az AMD vram tobblete nem latszik meg pozitivan teljesitmenyben.
Te ezt mondtad, tobbszor is, tobb topikban es hir alatt.A minimum vram igeny 2024-ben eddig sem volt vita targya, teljesen egyertelmu, hiszen a tesztek is ezt mutatjak.
Az AMD elonyet a tobb vram miatt viszont nem mutatjak a tesztek, hajadra kenheted, mert elobb fogy el a GPU ero. -
hahakocka
őstag
válasz Chiller #45862 üzenetére
Ah pedig azt hittem Buster elmondta már százszor ezer fórumon nem csak ezen amúgy hogy nem eszi a vramot a Stalker 2 Irónia off
Én pont ellenkezőjét mondtam AMD s fórumon is ezerszer, hogy 8GB os kártyák felejtősek már FHD n is de ez egy elég régóta látható esemény hogy nem sokáig lesznek jó FHD re se, de a 12-16 gb még elég lesz 1440p vagy 4K esetén de ott is lehet az optimalizálatlan Stalker 2 miatt DLSS-FSR kötelező az élvezhető sebességhez kb... (Ahogy kb már 4-5 másik játékban is amit korábban említettem szinte kötelező ha nem is minimál követelmény). Pedig messze van a game attól amit az első videók mutattak látványban.
Várhatnak sokan akkor a Super-TI ra, de többe is fog kerülni. Addig meg ott lesznek az olcsóbb Intel-AMD k sok vrammal és nem hiszem hogy 10-20% nál nagyobb RT differenciával, de majd kiderül. Raszterben meg eddig is jobb volt az első AMD kiadás az első NV kiadáshoz mérten. Elvileg mindkét másik gyártó is erősebb lesz RT ben, persze NV is az arány a kérdés. De továbbra se játszik a hangos 80% os többség pl RT ON .Stalker 2 egy optimalizálatlan game nem oszt nem szoroz számomra. Kipróbáltam és gyatra, s nem is szép Első rész se volt a legkirályabb optimalizálású játék, na de hát a korán belül azért nem volt csúnya a nagyobb tereivel együtt. Volt ahol azért voltak hiányosságai, de pl az AI is mennyivel jobb volt ott mint itt.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
válasz -=RelakS=- #45866 üzenetére
matek ..
már most is tudsz venni RTX 4090 -es AI szervert
és abból ki tudod számolni, hogy egy db RTX 4090 - mennyibe kerül.
a szerver árát osztod a GPU árávával .. vagy mégse ?Inference 35B RTX4090 AI Server : adóval - 6.261.700 Ft
- GPU: 4x NVIDIA RTX 4090 (96 GB VRAM total)
- Motherboard: ASRock Rack ROMED8-2T
- CPU: AMD EPYC 7542
- RAM: 256GB A-Tech DDR4-2666 ECC REG RDIMM (8 x 32GB)
https://kentino.com/products/inference-35b-rtx4090-ai-serverés van kínálat ..
akár egyedi konfigot is tudsz összeállítani.
https://bizon-tech.com/bizon-g3000.html#customize[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
félisten
válasz -=RelakS=- #45866 üzenetére
A hír is kitér arra, hogy ez erősen gyanús.
10 K letétet kérnek és az Nvidia agyonbüntetné őket az embargó megszegéséért.
Amúgy az RTX Workstation kártyák mindíg drágábbak voltak. AzNvidia alapból sem támogatná, hogy geforce vonal menjen a szerverekbe,de pesze van most és nagyon drágán.
Az AD107 re alapuló RTX 2000 650 dollárba kerül. Ez egy RTx 4060 kártya GPu-ja amúgy...
gyanítom hogy itt is egy RTX Workstation kártya 5090 megfelelője lehet, már ha nem átcseszés az egész.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-=RelakS=-
veterán
Azt hittétek, hogy majd 2000 euróért lesz 5090?
Ne legyen igazuk!
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Busterftw
nagyúr
válasz Chiller #45862 üzenetére
Hagyd ra, nem erdeklik az objektiv tesztek.
Majd launchkor tobbet tudunk es a teljesitmenyrol is. A VRAM nem minden, ezt mutatja ez es minden eddigi teszt is.
Illetve az elerheto 3GB GDDR7 modulokkal johetnek a Superek, aki akar tobb vramot a kirakatba, varhat vagy uppolhat ra.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Szerintem itt most arrol van so hogy a "minor jonnek?" mar nem tema mivel fix a CES bejelentes igy az ebbol (leak, "leak", pletykak) eloknek kell uj tema ami a kattintasokat generalja. Ez pedig a config/spec es igy hetente vagy naponta lesznek mas-mas informaciok posztolva adding amig minden lehetseges kombinacio fel lett hasznalva utanna ismetles
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Chiller
őstag
-
rumkola
nagyúr
válasz gainwardgs #45856 üzenetére
Losless Scaling.
-
S_x96x_S
addikt
szerintem azt a sima 5070 -re mondta.
https://x.com/kopite7kimi/status/1844012353895223499
https://x.com/search?q=from%3Akopite7kimi+5070&f=liveMottó: "A verseny jó!"
-
hahakocka
őstag
válasz gainwardgs #45856 üzenetére
Stalker 2 elvileg nem eszi annyira a vramot kivételesen max 4K-n. Inkább a rendszermemóriát meg a procikat.
-
hahakocka
őstag
válasz Quadgame94 #45852 üzenetére
DLSS -el talán igen legalábbis hosszabb távon. 2-3-4 év.
IPS t régen úgy reklámozták hogy ez a gamer monitor! Ma már azért változott akkor a helyzet. Most mit ajánlanál ilyen helyzetben ? 4080-4090 erő esetén? Mondjuk nekem max egy 4K s LG lesz az meg 60 hz en is 100e FT kb
Én is 16gb ot láttam a TI re de utána volt egy pletykás cikk 12gb ról hogy 'azt gondolják' a TI-n is annyi,lesz, de egyik se 100% még. Mondjuk ha sokkal olcsóbb lesz tényleg a 8800xt 16-20gb vrammal akkor tök mindegy. RT ben pedig az is fog fejlődni, de ha jól gondolom nem 2 generációt ugrik tehát jobb lesz RT esetén az 5070 a kérdés mennyivel és, hogy árban is mennyivel.
[ Szerkesztve ]
-
rumkola
nagyúr
Én 4070Ti-vel nyomom megjelenés óta, pont 335K-ért vettem. 1440P, fix 120FPS. DLSS, FG, ha kell butítom a grafikát, 1-2 opciót kikapcsolva ugyanaz marad a graf, csak 1.5x több az FPS. Vakítás az egész. Sőt, a rajta lévő memória mennyiség is elég nekem, hiába huhognak a "szakértők".
-
GEIL
addikt
válasz Quadgame94 #45852 üzenetére
Hidd el, hogy van olyan játék ami full részletességgel és full Raytracinggel, de DLSS nélkül még az RTX4090-et is letérdelteti....natív felbontásokon.
Szóval nincs gond azzal ha ki kell adni akár 300-350 ezret is egy "natív 1080p-s kártyára".
Az a belépő kategória ha tetszik ha nem.------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
GEIL
addikt
1080p-re és magas grafikai részletességre elegendő.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- TCL LCD és LED TV-k
- Mazda topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Synology NAS
- E-roller topik
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Bundle topik
- További aktív témák...
- KERESEM / GIGABYTE AORUS RTX 3080 XTREME 10GB / GIGABYTE AORUS RTX 3090 XTREME / ORSZÁGOSAN
- ASUS Expedition GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 128bit (EX-GTX1050TI-O4G)
- PowerColor Radeon HD5770 1GB 128bit DDR5 Videokártya
- Eladó MSI Radeon RX 6800 XT GAMING X TRIO 16G
- ASUS Turbo 1080 TI 11GB / BESZÁMÍTÁS