- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Videó stream letöltése
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- OpenWRT topic
- Linux Mint
- Windows 11
- Itt az AI-képes hallókészülék
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomgabor
senior tag
Én a 4000 széria árcsökkenésére vagyok kíváncsi, mivel még mindig msrp árban vannak itt és inkább csak fölfelé akár menni nyár óta. Majd 350-ért lecsapok egy 4080 Superre januárban.
-
félisten
[NVIDIA Ships Over One Billion RISC-V Cores This Year Inside Its Accelerators, Up to 40 Cores Per Chip]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
S_x96x_S
addikt
Nvidia's design flaw with Blackwell AI chips now fixed, CEO says
"We had a design flaw in Blackwell," Huang said. "It was functional, but the design flaw caused the yield to be low. It was 100% Nvidia's fault."
According to media reports, opens new tab, the delay in production had caused tensions between Nvidia and TSMC but Huang dismissed that as "fake news".
"In order to make a Blackwell computer work, seven different types of chips were designed from scratch and had to be ramped into production at the same time," he said.
"What TSMC did, was to help us recover from that yield difficulty and resume the manufacturing of Blackwell at an incredible pace."Mottó: "A verseny jó!"
-
paprobert
őstag
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
S_x96x_S
addikt
next gen - Power cable
Amúgy a Videocardz nem hagyta ki a lehetőséget:
* "Jensen teases RTX 5090 power cable"
https://x.com/VideoCardz/status/1849055159256580245Mottó: "A verseny jó!"
-
gejala
őstag
válasz Quadgame94 #45585 üzenetére
Nem 5070 lesz a neve az $1000 kártyának, de specek alapján az lesz. Fele annyi SM-el, mint az 5090, az nem egy x80 kártya lesz, régen azt x60-nak hívták.
-
Quadgame94
őstag
5070 1000 dollárért? Azért maradjunk a realitások talaján. Ilyen biztos nem fog bekövetkezni.
MLID leak szerint: Van egy Laptop RTX 50 kártya ami a GB203-ra épül és 8192 Shading Unit van rajta. Nos ez a 4070 Ti desktop feletti magszám de a 4080 desktop alatt van.
Egyébként most akkor mi a helyes? GB1xx vagy GB2xx?
-
adr0001
aktív tag
-
Terek
tag
válasz Quadgame94 #45577 üzenetére
Én nagyon nemlennék meglepve ha ez a pletykált "5080" nemsokkal a megjelenés előtt átlenne címkézve 5070-re és rálenne nyomva egy minimum 1000$,de inkább 1200$-os árcédula.
-
S_x96x_S
addikt
jó hír a linux gémereknek;
"DLSS Frame-gen Is coming to Linux and Here is a Preview!"
https://www.youtube.com/watch?v=3MywSvb4L94Mottó: "A verseny jó!"
-
adr0001
aktív tag
válasz Quadgame94 #45577 üzenetére
Semmi baj. Lesz majd x3 DLSS frame generation
Aztán oda lehet majd írni h 50% gainsSírva viszem magammal a tíkot
-
Quadgame94
őstag
válasz adr0001 #45576 üzenetére
Lesz perf/watt előrelépés. Az 5070 pedig nagyon nincs még kőbe vésve. De szerintem még az 5080 sincs. Ami biztos, hogy az 5090 a GB102-ra épül és valamelyest visszalesz vágva. Órajel, fogasztás és ár nem eldöntött még. 5080 GB103? Ők látják hogyan teljesítenek ezek a lapkák különböző órajelekkel és magszámmal.
5080:
- 10240 és 10752 Shading Units között @ 3 GHz.5070:
- 6144 és 7168 Shading Units között @ 3 GHzHa ennél gyérebb lesz az 5070 az nagyon nagy csalódás lesz nekem.
-
adr0001
aktív tag
Csak nekem tűnik úgy hogy a felsőházat kivéve nem nagyon lesz itt előrelépés? Az 5080-ról is csak azért hiszem el, mert 400W-ra leakelgetik. Na de az 5070 225W-ból mit fog produkálni? 4 GHz or what?
Sírva viszem magammal a tíkot
-
Devid_81
félisten
válasz huskydog17 #45569 üzenetére
Az ugy nez ki mint egy videokartya ott
Kb ennyit tudtunk meg rola elso korben.
Ezenkivul akkora mint 2 tegla es tenyleg csak 1 tapcsatija van, szoval meg siman akarmennyit is fogyaszthat ~600Wattig[ Szerkesztve ]
...
-
gainwardgs
veterán
-
huskydog17
addikt
GeForce RTX 5090 graphics card featured in a factory trial video
Egy tápcsati megy a kártyába, ez megerősíti a Segotep kijelentését, miszerint nem kell két 16 pines csati az 5090-nek.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
yarsley
aktív tag
válasz bitblueduck #45563 üzenetére
500-600 watt egy kisebb törölköző szárító, a franc akar amellett sütkérezni főlleg nyáron.
Márpedig az 5090 méret alapján biztos lesz annyi.... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
bitblueduck
senior tag
válasz Busterftw #45560 üzenetére
nem ez a lényeg de 7900XT ref design
érdekes azért látni hogy mostani válaszok meg amiket korábban olvastam az alapján is felsőkategóriánál inkább nem probléma a célközönségnek a fogyasztás.
az teljesen jogos, hogy egy 4090-et de még egy 300W kártyát sem 30ezres gépházban kéne tartani. de egyéb praktikussági problémák is vannak, pl a szobám szellőzése sem tökéletes, nyáron klíma mellett is kellemetlen hőt tud termelni. azt már macerásabb cserélni. aztán ezek olyan problémák amikkel gtx 1060 és rtx 3060 esetén nem találkoztam. úgyhogy én nagyon drukkolok hogy maradjon 4090 közelében az 5090 fogyasztása, mert ha tényleg 21k core, 512bit gddr7 lesz az olyan gyönyörűen hangzik, hogy valamikor csak kéne venni.An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
huskydog17
addikt
Nekem erről eszembe jutott az egyik lottó reklám: Megtörténhet!Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Busterftw
nagyúr
válasz bitblueduck #45557 üzenetére
Nem tudom milyen kartyad van, a hotspotbol itelve 3000 szeria , de egy 4090-4080-al jobban jarnal mert hiaba nagyobb esetleg a fogyasztas, vagy ugyanannyi, a batar hutes miatt ilye 65-70fokosak a kartyak.
(Nekem a 3080ti FE volt ilyen, bar en repadoztam es 20 fokkal csokkent a hotspot)Persze egy jol szellozo haz nem art.
-
gaben22
senior tag
Nálam elég magasan van a határ, wasserkühlung lesz rajta úgy is, jelenleg 3 db 560-as HWLabs BlackIce GTX meg 1 db 420-as GTX radiátorom van 30 db 14-es ventivel, 2x560 van a GPU-n, 1x560 meg 1x420 a CPU-n, de utóbbi overkill, CPU blokk nagyon limitál, 420-ast vagy az 560-ast simán át tudnám még tenni GPU loopba, ha kéne (kétlem).
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
félisten
DE pont erről szóla cikk hogy bőven elég ( lehet) .
nekem nem igazán számítana a fogyasztás egy 5090( bármilyen ilyen csúcskártya) esetében, csak hűthető legyen és halk. ha az ember vesz egy 7-800 ezres kártyát akkor a gépház csere/ vizes hűtés már apróság[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
bitblueduck
senior tag
válasz huskydog17 #45553 üzenetére
nemtudom kinek hol van a tűréshatára, nekem olyan videokártya nem szimpatikus aminek alaplapi PCIE + 600W-os csati nem elég. azelőtt soha nem volt bajom a hőtermeléssel, de a mostani 300W-os kártyám miatt számítógépházat kéne cserlénem, mert ha nem veszem le az oldalát akkor 105+ fok a hotspot, nyitva meg 95. azért ha valaki megdobna egy 4090-el duzzogva elfogadnám, és valahogy megoldanám . nektek mi férne bele egy 5090-nél, van valami határ?
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
gaben22
senior tag
"Kimigyerek" is pár hete már egyet mondott, előtte volt egy pletyka (lehet az is tőle?), hogy kettő is lehet akár. Amúgy ha emlékeztek a Galax 4090 HoF-on is kettő volt szóval nem lenne újdonság.
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
nagyúr
"Kettő? Naivak vagytok b***meg - 3 lesz rajta!"
Bocs, nem bírtam kihagyni
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
félisten
válasz S_x96x_S #45549 üzenetére
Ezt az Nvidia megcáfolta utólag amúgy, hogy elbukott volna a Samu.
A Samsung ígért már ultra gyors 2 GB GDDR6 modult is az Ampere időkben, abból sem lett semmi, szóval jobb azért ezt kivárni."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
huskydog17
addikt
Power supply maker dismisses RTX 5090 dual 16pin rumors, teases more Info in January
Egy kínai tápgyártó megcáfolta azokat a pletykákat, melyek dupla 16 pines csatlakozóról szólnak az RTX 5090 esetében.
Azt hiszem innentől az ilyen jellegű pletykák teljes mértékben alaptalannak tekinthetőek.Ezen felül burkoltan megerősítették, hogy januárban lesz az RTX 50 széria bejelentés. Ez egybevág a korábbi pletykával.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Raymond
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Egérpad topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...