- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Videó stream letöltése
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- OpenWRT topic
- Linux Mint
- Windows 11
- Itt az AI-képes hallókészülék
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
-
Alexios
veterán
Srácok, senki nem mondja a boomert a konkrét boomer generációra utalva, mikor azt mondja valaki hogy boomer vagyok = öreg vagyok, nem kell ebbe többet belelátni. Öreg ebben az értelemben lehet akár 30 éves is vagy fiatalabb.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
> Amúgy a boomer generáció ...
Amúgy Huang Zsen-hszün - boomer.
És Zuckerberg ezt írta róla "He's like Taylor Swift, but for tech"
Még szerencse, hogy a magyar nyelvtan őrei -itt nem járőröznek.
mert akkor számon kérnék a magyarosságot:
""
Huang Zsen-hszün [ Keleti névsorrend, ismert angolosított nevén Jen-Hsun (Jensen) Huang (hagyományos kínai: 黃仁勳, egyszerűsített kínai: 黄仁勋, pinjin: Huáng Rénxūn; Tajpej, 1963. február 17. –) ]
"""
Persze a Prohardver is - sokszor az angolosított nevét használja.Mottó: "A verseny jó!"
-
félisten
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
hokuszpk
nagyúr
válasz -=RelakS=- #45488 üzenetére
ugyan. HT 1080Z 32x128 Galaxy , Invaders meg Tuzolto.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
nagyúr
válasz -=RelakS=- #45492 üzenetére
Meg az oszcilloszkóposok
Wiki: Possibly the first video game created simply for entertainment was 1958's Tennis for Two, featuring moving graphics on an oscilloscope."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
Jelen Amúgy a boomer generáció az 1965 előtt születettek, szóval sztem van itt egy kis kavarodás.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
GEIL
addikt
Azt a korszakomat szándékosan nem írtam le, természetesen nekem is volt 286, 386SX, 486DX2 procis gépem....videokártyák is S3-tól kezdve Riva128, 3Dfx voodoo3 2000, GeF2 mx400, GeF4 ti4200...stb stb.....de anno 1989 körül, 8 évesen kezdtem a gamelést Commodore64-gyel és fekete fehér Jácint TV-re kötve...stb
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Devid_81
félisten
93-94 korul hagytam hatra a Commodore-rt es azota van mindenfele gepem, mindenfele monitorral amit eltudsz kepzelni, foleg csoro gyerekkent.
A "gomb-akvarium" CRT-tol ami csak repa-sarga es annak arnyalatait tudta, majd jott az elso azt levalto fekete feher stb-n keresztul jopar 1440p-s hiper szuper moniotorig minden.
Teny, hogy 1440p/4K-n tenyleg van egy 1080p altal megkozelithetetlen kontraszt 22-24" felett, de valamit valamiert...
-
PuMbA
titán
Igen. Én is boomer gamer vagyok, sokat játszottam CRT monitoron 800x600-ban, 1024x768-ban meg CRT TV-n konzollal Megtartottam volna most is az 1080p monitorom tovább, szóval nekem se volt tervben az 1440p-re váltás, de egyes mostani játékok TAA homályosítása az én határaimat átlépte. 1024x768 élesebb volt anno CRT-n, mint amit egyes játékok most produkálnak 1080p-n TAA-val.
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz gainwardgs #45485 üzenetére
Igen, az 1440p-t mondtam volna még mint egészséges kompromisszum.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
GEIL
addikt
Mondjuk boomer gamerként a 2000-res évek elején a 640x480, 800x600 volt az átlagos.....akinek már ment valami "akadozás nélkül" 1024x768-ban az már isten volt.
az 1280x1024 még elérhető volt egyes játékokban, de az 1600x1200 már valóban csak álom volt még az akkori csúcs hardverekkel is..Persze a felbontáson az "problémázik" akinek a kijelzője többet tud mint a gépe.....én annak idején vígan elvoltam 1024x768 100 hz-en / 100 fps-sel.....haverom meg erősködött hogy neki 1600x1200-at tud a monitorja és szenved mert 60 hz, de csak 30 fps-sel megy a Quake3 .....mondtam neki, mert megalomán vagy és nagyfelbontású monitort akartál amit a géped még windows asztalon is alig tud meghajtani és nézheted a 60 hz-en villogást......persze azon a monitorján az 1024x768 elég homályos volt.....de az én monitorom ugye nem tudott többet, de éles volt és 100 hz.....
Szóval én ha most mehetnék RTX4080-ra vagy RTX4090-re....akkor sem a monitort cserélném először...hiszen vígan elég mindenre az 1ms /240HZ /Gsync /HDR és "csak 1080p".....nem váltanék skálázgatott 4K-ra és 60-80 fps-re,.....
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz szmörlock007 #45478 üzenetére
Pedig az 1080p az sz@r hiaba az egesz.
En ezt mar masik topikban is megkaptam amugy, pixeles, homalyos a dlss sem segit mert csak csunya lesz a kep, de eleve csunya mert 1080p es kesz, uljek le egyesEs mindekozben egy RTX 4060 Ti ereju kartyaval mindennel is lehet jatszani ultra beallitasokkal es meg egy kis RT is mehet, vagy ha nagyon kell az ero akkor 4070 es evekre jo a user es meg a 12GB vram sem lesz korlatozo tenyezo.
Mindegy nem akarok errol offolni, nekem tokeletesen megfelel amire kell, kis penz kis foci
...
-
PuMbA
titán
válasz szmörlock007 #45478 üzenetére
Láthatod úgy, de ahogy írtam ez így önmagában semmit se bizonyít 2008-ban volt egy felmérés Angliában, hogy az emberek 35%-a nem látja az SD és HD felbontás közötti különbséget, mert távolról nézik a TV-t és szemvizsgálaton se voltak már évek óta.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz FLATRONW #45469 üzenetére
Éredekes, én azt gondoltam, hogy ahol van DLSS, ott van DLAA is mindenesetre találtam egy ilyet. [link]
Macerásabbnak tűnik, mint a fel-le skálázás, amit leírtál, de ha gondolod ránézhetsz, hogy van e szignifikáns minőségbeli különbség a két módszer közt.[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz huskydog17 #45472 üzenetére
Értem, köszi, bár abszolút nem tartom logikusnak. Ha megvan a neurális háló tréning akkor nem látom mi akadálya van annak, hogy egy natív felbontásra downsampling történjen, vagy subpixel szinten legyen “felskálázás”.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
félisten
[Nvidia reportedly mulls socketed design for Blackwell B300 AI GPUs — next-gen Blackwell GPUs may be removable by the user]
Ezt megjátszhatnák amúgy a normál grafikus kártyákkal is valahogy, cserélhető GPU , foglalattal. ha nem is mindegyik,de pár SKU átjárható lehetne.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
huskydog17
addikt
Blackwell gyorsítók olyan rekord mennyiségű előrendelést generáltak, hogy 1 évre előre elfogyott az összes, azaz, ha valaki ma ad le előrendelést Blackwell GPU-ra, egy teljes évet kell várnia.
Amíg a Hopper-t tízezres nagyságrendben vásárolták, addig a Blackwell-re százezres nagyságrendű előrendelés érkezett. Olyan ügyfelek állnak sorban, mint például Amazon, META, Microsoft, Google, Oracle.
ForrásEz megerősíti Jensen és a Foxconn vezetőjének a kijelentését, miszerint őrült nagy a kereslet a Blackwell-re.
#45471 M@trixfan: Nem.
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
S_x96x_S
addikt
515,410.43 USD ért - legalább már van benne VRAM is.
"GPU Memory 1,440GB total, 64TB/s HBM3e bandwidth"
"NVIDIA “Blackwell” DGX B200 Listed, Prices Start At A Half A Million Dollars For The Top of The Line AI Hardware"
https://wccftech.com/nvidia-blackwell-dgx-b200-price-half-a-million-dollars-top-of-the-line-ai-hardware/
Mottó: "A verseny jó!"
-
FLATRONW
őstag
Ha tehetem, akkor az 1080p-s monitoromon, DRS segítségével 1440p DLSS Quality (960p) játszok, és így is sokkal jobb a kép.
Először azt hittem, hogy valami maszatolás lesz a végeredmény a 960p-ről 1440-re felskálázás, majd 1080p-re leskálázás miatt, de fantasztikus lett a kép.
A lényeg az, hogy még 1440p-s monitor sem kell az egészhez. -
PuMbA
titán
válasz Devid_81 #45450 üzenetére
Természetesen ugyanúgy állítottam be, mint minden más játékot 1080p magas grafika és alapértelmezetten ugye a TAA be van kapcsolva. Egyből feltűnt, hogy homály bármely más játékhoz képest és elkezdtem keresni az okát. A TAA kikapcsolásával teljesen megszűnt a homályosság, de cserébe meg pixelrecegőssé változott az egész kép, ami szintén játszhatatlan. 1440p felbontással játszottam végig TAA-val 1080p monitoron, így már éles volt a kép.
A YouTube is tele van videókkal, hogy a játék alacsony felbontásban homályos. Neked azért nem jöhetett elő, mert vagy távolabbról nézed a monitort, mint én vagy már negyed / fél dioptriát elcsúszott a szemed. Nekem is újra kell csinálni a szemüvegem 5 évente és van, hogy kicsit később veszem észre, mert ugye az agy hozzászokik.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Az offolást és flame-keltést légyszi fejezzétek be a topikban (akinek nem inge ne vegye magára).
-
gainwardgs
veterán
válasz deathcrow42 #45460 üzenetére
7900xt főleg egy bitangabb modell pl. Vapor-x
-
veterán
válasz Quadgame94 #45457 üzenetére
Otthon ez egy dupla/tripla problema mert nem eleg a bivaly eros forint, de az euro is gyengult rettento sokat a dollarhoz kepest, lenyegeben mar egy egyben szamolnak vele a gyartok.. es akkor erre a lightos otthoni afa is... igy nehez
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- E-roller topik
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Bundle topik
- Revolut
- Iqos cigaretta
- AliExpress tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- PlayStation 5
- További aktív témák...