Új hozzászólás Aktív témák

  • MPowerPH

    félisten

    válasz tome.jr #4483 üzenetére

    Az AMD nem annak örül, hidd el nekem. Már a 4000 -es szériával is sokat keresett, nem azon van itt most a hangsúly. Ott van a kulcs, nagy a kereslet a kártyákra, de a termelés ezt nem tudja kielégíteni, ergo erre áremeléssel kell válaszolni. Teljesen megszokott piaci mechanizmus. Persze az is igaz, hogy nincs most ellenfél a piacon, így majdnem azt csinál az AMD amit akar. Ők biztos tudnak valamit amit mi nem. Most lesz egy gyors áremelés, profitmaximalizálás, majd a Fermi megjelenésével vagy elkezdik csökkenteni az árakat, ezzel gyengítve az NV -t, vagy szinten tartani, amivel valszeg még mindig sokkal versenyképesebbek lesznek.
    Ha az 5870 -t 65k -ért adnák, még akkor hozna profitot, és ezen van a hangsúly. Pont úgy, ahogy a 4000 -es szériánál. Hiába reagált az NV árcsökkentéssel az AMD lépéseire, ők itték meg a levét, mert nem tudtak jelentős profitot felmutatni, a GTX295 -el meg óriási veszteséget termeltek.
    Meg kell érteni miért megy itt a verseny. Igen, Fermi oda lesz pozicionálva, egy dolog miatt. Olcsóbban nem lehet adni, ha törik-ha szakad. És ha ez mellett 10% -os sebességelőnye lesz, akkor bizony harangoztak. :) De ezt már a HD4000 vs. GT200 szériák milyenségéből meg lehetett jósolni.

    [ Szerkesztve ]

    Don't Tread On Me

Új hozzászólás Aktív témák