-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
yarsley
aktív tag
válasz yarsley #44413 üzenetére
Megvan a hiány oka:
It appears that a batch of GDDR6X memory, made by Micron, failed to pass various quality checks. That’s pretty disastrous, as the entire batch is said to be good for nothing but being replaced. Take this with some skepticism, though, as it all appears to be a rumor — albeit from what seems to be a credible source
.Ha tényleg jön az a 4070-es amiről egyre többen emlegetnek, kíváncsi vagyok hogy mi lesz az elnevezése, 4070SE?
Egyébként ha tényleg találnak 20Gbit-es memóriát, akkor talán még a sávszél se eszik olyan sokat vissza... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
S_x96x_S
addikt
válasz Raymond #44444 üzenetére
amit mondani szerettem volna,
hogy az NVidia terveinek módosulása egy Operációkutatási(OR) probléma
és ennek az optimális megoldása kihathat a gaming blackwell-re is,
mivel az nem a régi (N4) gyártósorokon készülne,
hanem az új N4P-n.vagyis a gaming blackwell és a DC blackwell osztozik jó pár erőforráson
és emiatt az egyikben történő változás kihat(hat) a másikra is.[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
válasz Raymond #44442 üzenetére
A Blackwell(RTX50, B200) már N4P és nem N4
és a gyártósorokat ehhez át kell állítani.És ennek az átállásnak
az eddigi ütemtervét módosítani kell
a mostani változásokhoz.Másképpen az nVidiának a teljes termelési kapacitást újra kell optimalizálnia a meglévő prioritások szerint ( profit maximalizálás $$$+++ )
És a Gaming a profitabilitási lista végén van.Mottó: "A verseny jó!"
-
Raymond
félisten
válasz S_x96x_S #44441 üzenetére
"De a folyamatban lévő
TSMC N4 -> N4P gyártósor átállás is bekavarhat,
és az biztos érinti az RTX50-t."Miert kavarna be vagy mi kavarna be? Nem ertem mit akarsz mondani.
"A TSMC-nek és a többi beszállítónak alkalmazkodni kell az új módosított tervhez"
A problema a TSMC gyartasi folyamataban van, ergo az NV-nek es masoknak kell alkalmazkodni a TSMC-hez.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
S_x96x_S
addikt
válasz Raymond #44440 üzenetére
> Nulla kihatasa van a CoWoS-nak az RTX sorozatra mivel ott nincs hasznalva.
Igaz. Az RTX5090 még nem MCM-es.
De a folyamatban lévő
TSMC N4 -> N4P gyártósor átállás is bekavarhat,
és az biztos érinti az RTX50-t.A TSMC-nek és a többi beszállítónak alkalmazkodni kell az új módosított tervhez
( késéshez)
és ez okozhat nem várt problémákat sok más területen is.
( Second-order effects ... )Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
válasz Raymond #44436 üzenetére
> Mivel a CoWoS-L a problema amit a kozumer kartyaknal
> nem ahsznalnak a hir ezeket nem erinti.Szerintem a CoWoS-S kapacitás kisebb lett a CoWoS-L -re történt konverzió miatt.
Vagyis a gyártási/packaging nehézségek és a CoWoS-L technológia késedelmei - áttételesen - befolyásolják a teljes gyártási ütemtervet és kapacitás/erőforrás kihasználást.
Például a TSMC a CoWoS-S kapacitás egy részét már átállította CoWoS-L -re,
de a CoWoS-L -en nincs még érdemi termelés a tervezési hiba miatt. ( 3 hónap kiesett )
Emiatt az - átállás miatt kisebb - a CoWoS-S kapacitás
és ennek elosztását újra kell tervezni és nem biztos, hogy az RTX50-nek jut."There has also been the issue of TSMC not having enough CoWoS-L capacity in aggregate. TSMC built up a lot of CoWoS-S capacity over the last couple years with Nvidia taking the lion’s share. Now with Nvidia quickly moving their demand to CoWoS-L, TSMC is both building a new fab, AP6, for CoWoS-L and converting existing CoWoS-S capacity at AP3. TSMC needs to convert the old CoWoS-S capacity as otherwise it would be underutilized and the ramp of CoWoS-L would be even slower. This conversion process makes the ramp very lumpy in nature."
( via )Az AI/DataCenter a fő prioritás
ÉS az ezzel kapcsolatos problémák és változások minden mást tervet IS módosíthatnak, és így az RTX 50 széria eredeti terveit is.NEM független egymástól a két termékvonal !
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz S_x96x_S #44435 üzenetére
Mivel a CoWoS-L a problema amit a kozumer kartyaknal nem ahsznalnak a hir ezeket nem erinti. A konzumer kartyak pedig mindi 2025-ben jottek, ez mer 2023 ota vilagos, csak a "leaker" gyerekeknek valamibol elni kell es igy havonta jonnek az uj "leakek" amik reszint 2024 utanna 2025 utanna megint 2024 stb.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
S_x96x_S
addikt
válasz M@trixfan #44433 üzenetére
> Ez a késés gamer vonalat érinti, vagy csak a datacenter “AI” kártyákat?
(szerintem)
nincs elég infó, hogy biztosan el lehessen dönteni.
Most csak a High-End Blackwell -es ( Data-center GPU ) problémák vannak
kiemelve a hírekben, az rtx50 nem volt említve.Amúgy ~1 hónapja (2024jul22)
már volt sejtetés (kopite7kimi),
hogy az "RTX 50" 2025-re csúszik, de ott nem lett megemlítve az ok.
"NVIDIA GeForce RTX 50 announcement may slip to 2025"Lehetséges, hogy a két hír összefügg,
és a mostani hír - áttételesen - még inkább megerősíti,
hogy nem lesz 2024-ben RTX 50.Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
"Nvidia's Blackwell Reworked - Shipment Delays & GB200A Reworked Platforms"
https://www.semianalysis.com/p/nvidias-blackwell-reworked-shipment
MGX GB200A NVL36, B102, B20, CoWoS-L, CoWoS-S, GB200A NVL64, ConnectX-8, Liquid Cooling vs Air Cooling, NVLink Backplane, PCB, CCL, Substrate, BMC, Power Delivery
-
S_x96x_S
addikt
A Wccftech a tervezési problémákat emliti meg.
"NVIDIA Blackwell AI Chips Reportedly Delayed By Several Months, Culprit Being A Design Flaw"
draft fordítással:
"""
Ami a tervezési hibával kapcsolatos tényleges történetet illeti, a Ctee arról számolt be, hogy az NVIDIA kulcsfontosságú partnere, a TSMC, tervezési hibát észlelt a Blackwell esetében az "interconnect" technikával kapcsolatban, de mivel hiteles források ezt még nem erősítették meg, nem vonunk le elhamarkodott következtetéseket. A Blackwell késlekedése halmozott hatást fog eredményezni, ami azt jelenti, hogy a Microsofthoz hasonló cégek nagy AI klasztereinek telepítése nem lesz lehetséges 2025 közepéig, további problémákat okozva.
""
https://wccftech.com/nvidia-blackwell-ai-chips-delay-design-flaw-rumor/Mottó: "A verseny jó!"
-
félisten
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
S_x96x_S
addikt
Blackwell - a tervezettnél alacsonyabb supply várható, de dolgoznak rajta.
( via https://x.com/dylan522p/status/1819693289689198800 )És lehet, hogy ez az egyik oka, hogy az Intel is szóba jöhet ..
"Intel Might Get NVIDIA As A Foundry Customer Soon, Likely To Produce 5000 H100 Wafers Per Month"
https://wccftech.com/intel-nvidia-foundry-customer-to-produce-5000-h100-wafers-per-month/A Videocardz is irt egy összefoglalót a Blackwell késésről, tervezési hibákat is említve.
https://videocardz.com/newz/nvidia-blackwell-gpus-facing-delays-larger-shipments-to-start-in-2025
A Bloomberges összefoglaló:""""
Nvidia Corp.’s upcoming artificial intelligence chips will be delayed due to design flaws, The Information reports, citing two unidentified people who help produce the chip and its server hardware.
The chips may be delayed by three months or more, which could affect Nvidia’s customers including Meta Platforms Inc., Google LLC and Microsoft Corp.
Nvidia this week informed Microsoft about a delay affecting the most advanced AI chip models in the Blackwell series, according to an unidentified Microsoft employee and another person."
The delays mean big shipments aren’t expected until the first quarter of 2025, The Information added.
"""[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
Olvastad hogy honnét indult a dolog ? Kik beszéltek arról hogy AMD-k ár értéke nem elég jó s ezért nem veszi a világ 100% a? Mert nem én írtam valótlanságokat e tematikában. Valamiért NV tulajok a nem AMD s topikban. Igen sajnos erre reagáltam mivel, véleményem szerint valótlanság volt. Pont az itteni fő topikos tagok. S ugyanez megy sokszor az AMD topikba ellentétesen amúgy. Csak a tények kedvéért. Nekem már off a dolog. ja s érdekes mód az 5000 NV -kről való kérdéseim leperegtek válaszok nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
"NVIDIA hit with U.S. DOJ antitrust investigation over alleged market dominance abuse"
https://videocardz.com/newz/nvidia-hit-with-u-s-doj-antitrust-investigation-over-alleged-market-dominance-abuse"DoJ launches probes as AI antitrust storm clouds gather round NvidiaUS regulator reportedly not happy about Run:ai buy... nor industry dominance"
https://www.theregister.com/2024/08/02/antritrust_storm_doj_nvidia/"Citing unnamed sources, it says that the allegations include that Nvidia threatened to punish customers that also buy rival products, as well as concerns about its recent acquisition of startups – such as Run:ai – that consolidate its grip on the software AI developers use."
-
hahakocka
őstag
válasz Quadgame94 #44418 üzenetére
Én is teljesen egyetértek! Ár-érték fontos! Eddig is így tettem. A Geforce 4 et is akkoriban szerettem a 950m et is amire használtam, s most a 5700 as is 5 éve mindent vitt eddig, 100e ft ért megérte nagyon.. Az Alan Wake 2 volt a kivétel eddig. Nem rossz ár érték arány 5 évre 100e. Bár már akkoriban sokaltam hisz addig ennyit se költöttem soha VGA-ra. Most meg hajjaj majd legalább 200-300e ft ot kell kb költenem jó esetben .
Viszont amit Husky is ír az is igaz, nem csak a DIY piac számít a piacon sőt sajnos nem sajnos. NV nek ott nagy előnye van pl, de annó az Intelnek is az volt a milliónyi Integrált vga miatt statisztikailag. Még ha persze nem nyert vele annyit per darab mint az NV a nagyobb ezerszer erősebb vga-kkal.
A Polarisban azért a bányászás is benne volt, de mégis ott volt az 1060 is mellette ami szinté nagyon népszerű volt az RX 570-580 mellett. Bár ezeket pl én azért se vettem mert sokat nagyon sokat ettek. Nálam azért a fogyasztás is számít. Most ha 20-30W TDP difiről van szó az mindegy persze. Vega meg a Fury meg a Radeon VII mekkora zsákutca volt jó ég, emlékszem le is beszéltettem pár ismerőst erről nehogy azt vegyék! Filóztak rajta.[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz Quadgame94 #44411 üzenetére
Ez már nagyon nagyon VS téma, amihez nem ez a megfelelő topic, de egy válasz talán még belefér.
Az a gond, hogy rendkívül szűk látókörűen nézed a dolgokat és kizárólag a DIY piacot veszed figyelembe, miközben az a piaci részesedés kis részéért felel, de akkor nézzük először ezt:
Az NVIDIA vagy 15 éve masszív előnyben van, utoljára talán 2016-2017 környékén tudott az AMD elég jól visszakapaszkodni olyan 35-40% környékére a Polaris-sal, mivel azt pont piac szerzésre tervezték, sikerült is azzal piacot szerezniük, nem is keveset (az most lényegtelen, hogy bányászat vagy sem). Azóta csak lejtmenet van a pirosaknál, jött egy Vega, ami egy vicc volt, de a Polaris előtt is sikerült egy Fury nevű zsákutcába futniuk a pirosaknak. Az R széria is elég harmatos lett főleg a sokadik átnevezgetés után, szóval ott aztán voltak bőven félrefejlesztések, aztán az RDNA-val próbáltak egy resetet nyomni, csakhogy ott masszív driver gondok voltak, továbbá ott volt egy Turing széria, ami ellen semmi esélye nem volt. Az Ampere évében pedig jött a DLSS 2, Broadcast stb. RTX funkciók, melyekkel rengeteg vásárlót tud(ott) az NV magához csábítani, tehát onnan nagyon masszív szoftveres előnyre tett szert a zöld oldal. AMD próbálkozott az RDNA2-vel, az önmagában valóban nem rossz, de túl nagy volt a szoftveres lemaradásuk, nem volt annyival jobb az ár/érték aránya az RDNA2 termékeknek, hogy az emberek tömegesen menjenek át. Ezt utoljára a Polaris-sal (RX 400 széria) sikerült elérniük. A vásárlók nem olyan hülyék, ahogy te azt elképzeled, látják, hogy az AMD folyamatosan lemaradásban van, szoftverben eddig több éves lemaradással próbálnak felzárkózni, de sikertelenül, egyszerűen a zöldeknél többet kapnak a pénzükért. Több feature-t és jobb feature-t. Sok vásárlónak ez sokat számít. Sokan kiadnak picivel többet egy olyan termékért, amivel többet kapnak, ezzel nem értem mi a gondod. Miért akarod lenézni azokat, akik a jobb és gazdagabb szoftveres feature set-re szavaznak? Miért lenne irracionális egy 3060-at választani egy RX 6600 helyett? Nem az. Sokakat nem fog érdekelni az a pár tíz dolláros különbség, ha cserébe megkapják a legjobb technológiákat. Érzelmi döntés lenne több pénzt áldozni több és jobb szolgáltatásért? Nem hiszem. Pont, hogy ez racionális. Az a racionális döntés, amikor olyan terméket veszel, amely kielégíti az igényeidet. Sok millió vásárlónak más igényei vannak, mint neked. Vannak dolgok amelyeket nem is lehet számszerűsíteni. Példa: ha valaki nem akar lemondani a DLSS/DLAA nyújtotta temporális stabilitásról, akkor nincs más választása, mert a többi oldal nem elégíti ki az igényeit. Innentől ő magasról le fogja tojni, hogy egy adott oldal milyen számokat közölt az áér/érték szekcióban és mennyire istenítik a másik oldalt, ha ott egyszerűen nincs olyan feature, ami KELL neki, amire szüksége van. Innentől ennek a vásárlónak nem lesz jó az AMD ár/érték aránya, az ő számára nem, mert egy, számára fontos feature-től elvágná magát. Na pont ez lenne az irracionális döntés.
Ez csak egy egyszerű példa volt, de lehetne akár a CUDA-t is hozni és sok mást is. Ha pedig már CUDA, akkor van itt egy furcsa és számomra teljesen döbbenetes kijelentésed:"És itt most nem arról a kis százalékról beszélek akinek a CUDA meg az NVENC elengedhetetlen. Az vásárlók 80 százaléka azt sem tudja mik ezek."
Pont erről beszéltem, hogy kizárólag a konzumer DIY piac alapján értetlenkedsz. A CUDA a professzionális piacon PIACVEZETŐ. Az adatközpontokról pedig ne is beszéljünk. A CUDA konzumer vonalon is nagyon elterjedt, rengeteg szoftverbe került beépítésre mondjuk GPU acceleration néven, még az Adobe termékekbe is, márpedig az Adobe termékek nem éppen noname, szűk réteget célzó garázsszoftverek, hanem sok millió felhasználói bázissal rendelkező szoftverek. A GPU gyorsítás hajnalán szinte mindenhol a CUDA volt az első, így onnantól nem volt kérdés a siker, még annak ellenére is, hogy itt a PH-n sokszor néhányan halálra ítélték. A halálra ítélés helyett piacvezető lett. Ehhez vegyük hozzá azt a tényt, hogy a DIY piac a piaci részesedés kis részéért felel. Nagy részt az OEM-ek és a mobil felel, ahol az NV már régóta domináns, de ezek már egy másik történet.
Sokan tehát nem fogják számolgatni, hogy "hűh ez most 20-30%-al gyengébb, de 7,895837365%-al drágább, akkor ez nekem most annyira nem jó üzlet." E helyett sokan a saját igényeik alapján vásárolnak kártyát. Sokan úgy vannak vele, hogy "a másik oldal tudja ezt és ezt? Nem? akkor nem érdekelnek ott az árak!". Ezt pedig továbbra se tartom irracionálisnak, ha az ember tudja mire van szüksége és azt csak az egyik oldal kapja meg. A képletbe még bel lehetne venni azt is, hogy sokan pedig úgy gondolkodnak, hogy "ha valami bevált, akkor miért cseréljem le?"- itt ugyan lehetne biztosan példát találni arra, hogy márkahűség miatt veszik az emberek, de ezt általánosítani egy teljes GPU családra, ráadásul olyan GPU családra, ami a Steam-en világelső, hát...elég meredek kijelentés.
A szerinted oly nagyon rossz ár/érték aránnyal rendelkező RTX 3060 első helyen van a Steam hardware survey-ben. A 3060Ti pedig 4. helyen. Ha figyelembe vesszük, hogy a Steam-en júniusban 132 millió aktív felhasználó volt, akkor a két 3060-as széria több millió felhasználót tesz ki. Szerinted ők mind irracionálisan vásároltak ilyen kártyát? Ugye hogy nem! Az RX 6700 XT ha jól számoltam valahol a 39. helyen tanyázik.
Ha nagy röviden össze szeretném foglalni a fentieket: attól hogy neked egy termék nem vonzó, másnak még az lehet, még ha drágább is, ettől nem lesz feltétlen irracionális a másik döntése, mert lehet mások az igényei.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
-
veterán
-
Quadgame94
őstag
válasz hahakocka #44417 üzenetére
MInt írtam én mindig az ár-teljesítményt nézem és azt, hogy azonos áron melyikkel járok jobban.
Bár ez a szemlélet egyre értelmetlenebb. Ugyanis inflációt is kéne számolna ami 5 év alatt 60% volt.
Nekem egy RTX 4070 Super kellene minimum. De az jelenleg 250 ezer vagyis 1.6x annyi. Volt egy "kis" (20%) infláció tavaly óta de ez akkor sem indokolja.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz Quadgame94 #44410 üzenetére
Oh itt is van olyan srác aki csak az Intel vagy csak AMD proci csak az NV vga semmi más mondással áll. Mindegyikből van 1-1 jó példa, pont a héten is, az Intel problémák kapcsán is csak elhessegették. Mondogatják is mindig mert hogy egyszer a múltban rossz tapasztalat volt akkor már ugye örökre az lesz. Na ez a meglátás nem jó gyártósemlegesen értve. Régen volt rossz Ati és NV vga és Intel és AMD proci is akkor egyiket se kéne ma venni ezen logika szerint?
RT be jobb is az Nvidia ezt senki se vitatta (ezt fizeted meg a plusz árral , DLSS_ Cuda stb). Kérdés az RNDA 4 mennyit javul de tuti nem éri utol az 5000 es szériát e téren. Meglátjuk fogyasztásban, árban, vramban, raszterben mit hoz és mennyit fejlődik az RT erő. Intelnél úgy szintén.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #44414 üzenetére
Persze, azert van ott az Nvidia ahol, mert divatos.
Az AMD nem gyoz technologiakban 1-2 evvel loholni az Nvidia utan, de jah, azert fogy 85-15 aranyban az Nvidia jobban generaciok ota, mert a bordzseki meno.
Hagyjuk mar. -
Quadgame94
őstag
Azaz pont annyival volt drágább, mint amennyivel gyorsabb volt RT-ben. Raszterben meg lassabb volt. Ja és - 4GB VRAM, ami ma már igencsak érződik. Szóval racionálisan megintcsak eléggé nehezen magyarázható döntés, hiszen abban az árban volt RX 6800 is, ami RT-ben már nem sokkal maradt el, raszterben meg még rá vert kb. 15%-ot. Én elfogadom azokat az érveket, hogy RT Voice, meg DLSS és RT. Én azt nem fogadom el, hogy a vásárlók nagy része ez miatt vette. Azért vette mert NV és az a divatos.
-
yarsley
aktív tag
válasz Busterftw #44397 üzenetére
Lehet régebb ótta tervezték hogy visszább fogják a gyártást, és annyival kevesebb memória chippet rendeltek be. Aztán lehet jobban futott a szekér és most átmenetileg hiány lesz.
De ahogy nézem 4060TI-t van olyan sima DDR6 ami azért nem annyira lassú (14% 4060TI vs 28% 3060)... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
félisten
válasz Quadgame94 #44411 üzenetére
6700XT nek bekapcsolt alap órajeles a 3060 Ti ellenében Átlag 6 % előnye volt és persze volt 4 GB Vram.
RT ben pedig a 3060 Ti 25% kal gyorsabb közel volt az akkori csúcs radeon 6800 XT hez és volt DLSS, volt RT voice, volt normális OBS támogatás. NVenc és még sorolhatnám.
Amúgy a 6700 XT kifutó modellként best buy volt sokáig de aztán pont a 3060 ti árcsökkenése tette megint kevésbé jó ajánlattá mikor 320 dollár alá is esett.
Itt az időszakoknak nagyon fontos szerepe volt mikor melyik kártya volt jó vagy jobb vétel. ezért felesleges minősítened bárkit is meg amúltat ki nem szarja le.
Egy gond van hogy az AMD oldalról idetévedők állandóan vagy a múltban élnek és ott keresik a probémát vagy a jövőben és ott keresik amegoldást.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Quadgame94
őstag
válasz Quadgame94 #44410 üzenetére
Igen volt akkoriban egy db játék ami támogatta az RT-t. Olvastad is amit írtam? Ugyanis arra is kitértem, hogy RT előtt is NV-t vettek az emberek... pedig akkor nem volt ilyen feature. Most van, tehát akkor azért veszik? 2070 Supert venni egy 5700 XT helyett nem ugyan az, mint 3060-at 6700 XT helyett. Az előbbinél simán érthető, az utóbbinál szimplán butaság. Tájékozatlanság és/vagy fanboy-ság. Aztán később majd győzködi magát az adott vásárló, hogy dehátittaDLSS meg az RT. Ja igen. Raszterben meg 30%-al gyengébb.
Én mindig tipusokat hasonlítok össze. Sosem márkákat. 3080 egyértelműen jobban megérte egy 6800 XT-vel szemben. Ti is a 6900 XT-vel szemben.
Ja és nem a bányászláz idejére célzok.
2022/05 árak
- RX 6600 XT: 400 USD
- RTX 3060 440 USD
- RX 6700 XT 490 USD2022/08 árak:
- RX 6600 XT: 300 USD
- RTX 3060: 380 USD
- RX 6700 XT: 395 USD
- RTX 3060 Ti: 450 USDSzóval ja. Itt ha valakinek a 3060 volt a nyerő, akkor arra nincs racionális magyarázat. És ezzel sincs semmi gond. Vannak érzelmi alapú döntések is. Ez ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz huskydog17 #44398 üzenetére
Miért is? Ez a kijelentésed ironikus módon pont, hogy elfogultságra (extrém szűk látókörűségre) utal. Szerintem ezt gondold át, főleg mert máris megcáfoltak téged
Azért mert nem tudok semmilyen más indokra gondolni csak erre. A 3060 sok esetben RX 6700 XT árban volt. Ami 30% gyorsabb. Itt semmi sem indokolja a 3060 vásárlást. Felőlem jöhetsz bármilyen feature-rel. 30% az hatalmas. Még az RX 6600 XT is gyorsabb volt és sokkal olcsóbb is. Totálisan érthetetlen miért vette valaki ezt a kártyát. És itt most nem arról a kis százalékról beszélek akinek a CUDA meg az NVENC elengedhetetlen. Az vásárlók 80 százaléka azt sem tudja mik ezek.
3060 Ti ugyan az a nóta. RX 6800 árban volt Hidd el nagyon sokat foglalkoztam az árakkal akkoriban.
De én nem vagyok elfogult egyik oldallal sem. Az RX 7700 XT egy vicc volt 200 felett. És sokakkal ellentétben az RX 7800 XT-t sem tartom valami jó kártyának. Sőt.
Ez a generáció (RTX 40 és RX 7000) talán a legroszabb. Mind a két gyártó nagyon rossz ár-értékű kártyákat adott ki. Nekem ez a fontos. Adott pénzért gyorsabbat kapni. 160 ezerért még ma sem kapnék jobbat mint egy éve. Jövő ilyenkor talán kapok érte egy 20%-al jobbat Hatalmas előre lépés lesz.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Quadgame94 #44383 üzenetére
És akkor a fórumon jön a magyarázat, hogy a DLSS, meg a jobb szoftver miatt vesznek NV-t. Nem. Márkahúség miatt.
Mert te aztán tudod hogy kinek kell a DLSS vagy az RT a szoftve Én 2070S kártyával toltam végig medium RT vel DLSS segítségével a CP2077 et előszőr ami úgy mellesleg akkoriban a 6800 kártyákat hozta.... Az FSR még most is rakat s..r plusz arról ne is beszéljünk hogy a bányászláz miatt az általad említett árak a megjelenés után közelében sem voltak semmi hasonlóhoz amit írsz.
Az emberek azon gondokodtak hogy 250 ezer forintért mi fér bele a keretükbe. A 3060 a megjelenés után volt 1000 dollár fölött is, itt az aprón néha beesett egy példány 250 K körül, és a 6600 kártyák se voltak sehol olcsóbbak. A 7000 széria meg szinte zéró árelőnnyel van most több fogyaztással és a csúcs kártya középkategóriás Nvidákkal versenyez RT ben. Az vesz most 4080 Super ellenében 7900XTX-t elfogult idehozva a te példádat.[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
"Grace Hopper, Nvidia’s Halfway APU"
https://chipsandcheese.com/2024/07/31/grace-hopper-nvidias-halfway-apu/Mottó: "A verseny jó!"
-
Teasüti
nagyúr
válasz hahakocka #44400 üzenetére
4070 Ti S
Userbenchmark szerint 32%-al tud többet a Ti S. Szóval fps-ben kb egy liga.
Hitman 3: Ultra, full RT, 4K DLSS Performance 120 fps és 90 1% low. Bocsi, frame gen is aktív az igaz. Hogwarts Legacy bőven 100 felett kimaxolva.
Csak úgy hirtelen ami van a gépemen RT-s játék.
Persze próbálgattam az RTX remix-eket is, mint a Portal RTX és Portal Prelude RTX global RT-vel.
Ezeknél keményebb RT jelenleg csak benchmark-ban van. Olyan 40-60 fps körül futnak 4K DLSS Performance módban (persze a csúszkák ésszerű határok között, pl. a fényvisszaverődés csak 2x-es).FHD-vel mi a probléma? 2021 óta 4K monitoron vagyok és pixel helyesen jeleníti meg az FHD-t. Bányász láz alatt egy 5700g Vega 8 hajtotta és volt, hogy nem hogy 1080p-n, de 720p-n játszottam és még az is pixel helyes képet adott. Másfél kartávolságból játszok a 32-es monitoron és nincs igazi hozzáadott értéke a 4K-nak egy mozgalmasabb jelenetnél. Csak a DLSS miatt megy 4K-ban - meg mert a Windows 10 bután kezeli a nem natív felbontásokat és a játékok nem mindig akarnak teljes képernyőre váltani alacsonyabb felbontáson. Főleg a régebbi címek. De a render felbontást továbbra is 1080p-n fogom hagyni. 4K az inkább asztali munkára kiváló. Böngészni, stb.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Egy kis érdekesség:
Half-Life: Alyx NoVR Mod | RTX 4080 8K Ultra Settings
Vannak benne bőven frametime spike-ok, illetve közeli robbanás effekteknél vannak nagyobb belassulások, viszont ha belegondolunk, hogy egy darab 4080-as 4K felbontás négyszeresén (vagy 1080p 16-szorosán) rendereli a játékot, az azért nem semmi. VRAM használat natív 8K-ban 14 GB körül mozog.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
"Szerintem mondjátok továbbra is a NV marketing osztályos mantrátokat engem nem érdekel már unalmas."
LOL!
Mondja az, aki rendszeresen szétspammeli az NV topicot AMD termékek reklámozásával, ráadásul write only üzemmódban, minden valóságot nélkülöző általánosításokkal.
Amúgy sokkal unalmasabb a folyamatos AMD-s marketing hadjáratod olvasni az NV-s topicban miközben a valóságtól teljesen elrugaszkodott kijelentéseid próbáljuk meg helyre tenni."Úgy hogy be fejeztem."
Hatalmasat szívességet tennél ezzel a közösségnek, előre is köszi!
-
MODERÁTOR
-
Busterftw
nagyúr
A Techspot tesztjebol nem derul ki semmi azon kivul, hogy ma mar magasabb felbontasra es RT-re nem eleg a 8GB.
FPS szamok nelkul az a teszt nem er semmit, ezt ott a kommentekben is megjegyeztek.
A jovorol pedig nem tudsz semmit.Ugy hogy be is fejezheted a dedos AMD-s ferditeseidet.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.