Hirdetés
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alogonomus
őstag
válasz -=RelakS=- #44147 üzenetére
Az AD103-ban 80 SM van, ami CUDA magokban kifejezve 10240 mag.
A sima 4080-ban ebből csak 76 SM aktív, ami 9728 aktív CUDA magok jelent. A teljes 80 SM, vagyis 10240 CUDA mag csak a 4080 Super kártyákban aktív.
A +10% CUDA magszám a sima 4080-hoz képest igaz.A 76 SM-es 4080 felbontástól függően 15-25%-kal lassabb, mint a 4090. Ezt a lemaradást a +10% CUDA mag aligha tudja ledolgozni, még a GDDR7 támogatásával sem.
-
félisten
válasz Alogonomus #44146 üzenetére
De honna veszed ezeket hogy a GB203 megy az 5080 ba? Nem értem ezeket a felvetéseket. NIncsen egyáltalán GB204 es GPU az utóbbi generációkkal szemben, plusz amit ott látsz egy felsorolás hogy a GB milyen GPU-kat fog tartalmazni,de nincs oda írva semmi róla hogy az 512 bites valóban geforce kártya lesz vagy professzionális RTX kártya, vagy hogy a GB204 helyett mi lesz. Tehát az 5080 ba egyáltalán nem biztos, hogy 203 megy....
Az mellett biztos vagyok benne hogy tartalmaz olyan újítást ami nem megszokott dolog a számozás különlegessége miatt.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Alogonomus
őstag
A 3DCenter és a WCCFtech fejtegetése is inkább azt valószínűsíti, hogy a GB202 lesz az 5090 alapja, míg az 5080 csak a sokkal kisebb GB203-at kapja meg. És így tovább a vágott GB203 az 5070 Ti, a GB205 az 5070, GB206 az 5060 Ti, a sima 5060 pedig vagy a vágott GB206, vagy a GB207 kártyája lehet majd.
Ez logikus is, mert a hatalmas 192 SM-es és így valószínűleg a 800 mm²-es "reticle limit"-et feszegető GB202 nem lesz olcsón gyártható. A 144 SM-es AD102 is 610 mm², és a gyártástechnológia ugyanaz lesz a 192 SM-es GB202 esetén is, nem váltottak 3 nm-re.
A 2000-3000 dolláros 5090 a GB202-vel is szép haszonkulccsal lesz eladható, de az 5080 nem lehet sokkal több 1000-1200 dollárnál, amibe már csak úgy férhetne bele kényelmesen egy közel 800 mm²-es chip költsége, ha a TSMC is nagyon olcsón adná a chipet, ahogy azt a Samsung tette az Ampere idején. -
félisten
válasz Alogonomus #44153 üzenetére
Az általad linkelt cikk pontosan azt fejtegeti, hogy fenti portfólió csak akkor állná meg a helyét előrelépésként, ha az Nvidia visszaállítaná felül az Ampere SKU/ GPU párosítást és minden SKU a mostanihoz képest eggyel nagyobb variánsát kapná meg..Azaz az 5090 / 5080 ( Ti) a GB 202 re épülne. ( amit az Adanál csaltak el és valójában ez lenne a normálisnak nevezhető)
Ezt láthatod a táblázatban jobb oldalán " inspiráló" fehozatalként feltüntetve, ami valódi előrelépést jelentene.
Ezért írtam, hogy nem tudjuk még egyáltalán melyik GPu mihez párosul.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
gejala
őstag
NV zsinórban háromszor eljátszotta, hogy az első körös kártyák egyáltalán nem érték meg az árukat, a refresh hozta el a jó ár/érték arányt. Több kártya már konkrétan scam kategóriás volt: 2060 6 GB, 3070 8 GB, 4070 Ti 12 GB. Aztán a 2060 Super, 2070 Super, 3080 Ti, 4070 Super mind best-buy lett.
Egyetlen kivétel a 3060 Ti volt, ami nagyon megérte. Tanultak is ebből a hibából és keményen kiherélték a 4060 Ti-t.Aztán most ráadásul itt van az új GDDR7, ami jó eséllyel problémás lesz az első időkben, mint ahogy a GDDR6 is az volt az első 2080/2080 Ti-ken.
Szóval én semmi jóra nem számítok a 2026 refresh előtt. Az 5090 lesz az egyedüli, amit érdemes lesz megvenni, a többi lehúzás lesz.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz deathcrow42 #44158 üzenetére
Nekem az a tippem, hogy most árban vissza fognak venni jócskán (az 5090-et kivéve) és cserébe alig lesz teljesítménybeli ugrás (szintén 5090 alatti SKU-k ra gondolok).
Megkockáztatom, hogy behozzák az 5080-at 800 dodós MSRP-ra és bár a 4090-et nem fogja elérni a teljesítménye, de erősebb lesz a 4080 Super-nél.
-
deathcrow42
aktív tag
válasz KRoy19 #44160 üzenetére
Nálam a GB203 a maximum 10752 shaderjével az inkább 5070Ti (Super) kéne legyen, mint 5080 bármilyen
GB 202 meg lehetne kihozataltól függően 2024/2025 folyamán 20GB-s 5080, 24GB-s 5080 Ti, 28GB-s 5090 és majd végül a fullos, 32GB-s 5090 Ti, ilyen 2500 dolláros áron
azaz idén így a 20GB és 28GB kártyák jönnének ki
[ Szerkesztve ]
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
KRoy19
őstag
válasz deathcrow42 #44161 üzenetére
Ez erre a gen-re is igaz. A 4080-nak 4070-nek kellett volna lennie ( még csak nem is Ti-nak)
A 4080 super lehetett volna 4070 Ti. Szóval ebben a genben nincs is valódi 80-as tier szvsz. és lehet, hogy a következőben sem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
válasz gejala #44157 üzenetére
> Az 5090 lesz az egyedüli, amit érdemes lesz megvenni, a többi lehúzás lesz.
1.) Ez főleg a versenytársaktól és az ár versenytől függ.
Ha az AMD az olcsó gyártott monolit, RT javított - RDNA4 -el lefedi az RTX 4080 -ig a gaming teljesítményszintet, akkor erre az nVidiának is reagálnia kell.2.) És a célpiacoktól. pl. ott van a kínai embargó. ( a kiherélt 4090D -esek )
Lehet, hogy az RTX 5080 egyenlő lesz teljesítményben a 4090D -vel.
És ha igen, akkor ez befolyásolja az árazást.Mottó: "A verseny jó!"
-
-
félisten
-
félisten
válasz gejala #44166 üzenetére
Mondjuk azért nem rossz dolog ez úgy, hogy a 2,5 slotos 4070 Super 3090 Ti teljesítményt hoz, ami tényleg egy monstrum volt. A nevezék valóban felesleges, max keresést segíti elő,de biztos lesz pár ember akinek erre lesz szüksége.Nekem tetszik, őszintén megmondva, főleg hogy az MSI 3080 12 GB kártyám is jóval nagyobb ennél.
Valahol arra gondolok, hogy Nvidia szeretné a gyártókat rávenni arra, hogy 170 W fogyasztásra ne 200 dolláros 1.5 kilós hűtéseket hazsnáljanak.[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
ezt kb. nekem találta ki az nV. mATX házam van és mivel a lapomon a 2. a PCIe x16 ezért 3 slot van csak a videokarinak, a 151mm kábel hajlítással beleszámolt szélesség jó és a 304mm hossz is. arra leszek majd kiváncsi, hogy a xx80-ból az eddigi Proart mellé most csatlakozó Palit variáns után lesz még mástól is.
-
gejala
őstag
PNY-nek eddig is volt 2 slotos 4070 Superje, ami nem több egy kilónál, csak nincs SFF-nek marketingelve.
Az mondjuk tényleg jó lenne, ha a gyártók nem spórolnák szét a két ventis megoldásokat, mert nevetséges, hogy az Asus Dualon kívül az összes 4070 Super forró és hangos. Pedig 220W-t simán lehet halkan hűteni két ventivel.
-
gV
őstag
válasz gejala #44170 üzenetére
geforce.com-os írásban már szerepelnek
Build Small, Play Big – Introducing SFF-Ready Enthusiast GeForce Cards & Compatible Cases | GeForce News | NVIDIA
és a termék oldalon is ott a: "Build Small. Play Big."
PNY GeForce RTX™ 4070 SUPER 12GB VERTO™ Overclocked Dual Fan DLSS 3 -
félisten
válasz gejala #44170 üzenetére
TPU teszt alapján nem forróak. A legmelegebb 4070 super 76 fokos... és az Asus dual nem kiemelkedően jó.van nála halkabb és hűvösebb is.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Jót tett a piacnak, hogy az előző gen egy kazánház volt és arra álltak rá a hűtők tervezésénél . Az enyém (TiS) is megáll 70+x foknál, akárhogy is nyúzom, bár tudatosan jónagytégla 3 ventis karit vettem.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
gejala
őstag
-
félisten
-
gejala
őstag
Biztos lesz belőle hír előbb vagy utóbb, de talán itt is meg lehet emlékezni erről a napról. Az Nvidia piaci kapitalizációja alapján a világ legértékesebb cége lett, megelőzve az Applet és a Microsoftot.
-
KAMELOT
titán
-
huskydog17
addikt
KINGPIN partners up with PNY for next-gen GeForce graphics cards
Úgy tűnik Vince talált egy új partner az EVGA kilépése után, ez pedig nem más, mint a PNY, akik leginkább a professzionális kártyáikról ismertek.
A hírben lévő, beágyazott videóban Vince azt is elárulja (11:30-nál), hogy nála még soha, egyetlen 12VHPWR csatlakozó sem égett le, pedig ő aztán a végletekig húzza a csúcs kategóriás VGA-kat. Milyen érdekes.[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
veterán
válasz huskydog17 #44182 üzenetére
Ugyan en Kingpintol messze vagyok De start utani fel evben volt 5db 4090-em, hasamra utok de 100-150x dugogattam a csatit. 630w-os HOF biossal. Soha semmi problemam nem volt.
Nalam ez user error plusz ami lehet az a felrakott oldal lap fesziti a csatit ezennkivul nincs ossze dugva rendesen. -
Busterftw
nagyúr
Jó is a PNY, nekem is most az van.
-
huskydog17
addikt
válasz Busterftw #44185 üzenetére
Eredetileg, amikor tavaly nyáron megvettem az új gépemet, elsőre PNY XLR8-as 4070-et akartam, csak a megrendeléskor az még nem volt kapható a boltnál, ezért lett Ventus 3X. Számomra az összes sima 4070 közül az XLR8-as a legjobb custom design.
-
veterán
+ a mainstream legalja dzsunkanak tartja a PNY...
-
gV
őstag
a legjobb a PNY abból a szempontból, hogy idle/multi monitor/video közbeni fogyasztás FE-hez hasonló legyen. TPU-n akkor végre lesz KINGPIN kártyáról teszt? ha már partnerek velük illene. EVGA-s időkben sem értettem miért nincs róla sehol.
-
huskydog17
addikt
Számomra azért a legjobb 4070-es az XLR8, mert az a legcsendesebb dual slot design, olyan csendes, sőt csendesebb, mint a legtöbb 3 slotos tégla, de a PNY ésszel csinálta, nem vitték túlzásba. Az XLR8 és a Ventus 3X a tökéletes példák arra, hogy 200 watthoz nem kell 3 slotos hűtés, hanem egy normálisan összerakott dual slot bőven jó és úgyis néma marad a kártya terhelés alatt a tökéletesre csiszolt ventiprofil miatt. Ja és emellett mindössze 850 grammot nyom, azaz sokkal könnyebb, mint a legtöbb 3 slotos tégla hűtő. Ennél már csak a Ventus 3X könnyebb pár grammal.
A kérdésedre nyilván nem tudom a választ, azt majd az idő eldönti, ahhoz először kell egy kész termék. Szerintem idén nem lesz, ugyanis év vége felé várható az első RTX 50-es kártya, és kizártnak tartom, hogy rögtön launchnál lesz KINGPIN design, hiszen kell idő, míg minden tesztelés és hitelesítés meglesz.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
KAMELOT
titán
válasz huskydog17 #44189 üzenetére
Launch után még meg kell várni az FC blokkokat, aztán nyomjuk a BUY gombot
3080Ti--->5090[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
huskydog17
addikt
Jensen Huang recently Hinted what DLSS 4 could bring.
Ha figyelembe vesszük, hogy az NVIDIA 1 éve prezentálta az NTC-t, akkor jó esély van arra, hogy a DLSS 4-el a textúrákra fognak rámenni, ezzel akár jelentős mennyiségű VRAM-ot takarítva meg. Kíváncsi leszek.
#44190 KAMELOT: Én nem nyomok semmilyen buy gombot, egyrészt én most több évig el leszek a 4070-el, másrészt engem nem érdekelnek a KINGPIN változatok, mármint úgyse vennék olyat magamnak (ahogy más OC-s terméket se).
-
KAMELOT
titán
válasz huskydog17 #44191 üzenetére
Ez érthető. Én is is 1 gent kihagytam most.
Nekem elég egy alapváltozat. Mindegyik ugyan annyit meg.
Venti hűtés úgyis a dobozban landol
Meglátjuk hol jó a support. Talán GIGA lesz.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
félisten
válasz huskydog17 #44191 üzenetére
Igen erről volt szó már többször, kíváncsi leszek rá.
[link]
[link]
Durva amit a bemutató képeken mutatnak amúgy méretileg mekkora csökkenés érhető el vele.
Ha jól sejtem, ez nem csak gamingnál lesz érdekes, stúdió eszközökben is.
Azt mondja Kopite hogy az új Gen debütálásakor mutatkozik be , de nem tudja megmondani hogy kizárólag az 5000 széria kiváltsága lesz e.
Reddites- Nvidiás Unreal enginet használó fejlesztő szerint 8 GB Vrammal képesek voltak Microlagok nélkül a 4090 nel megegyező minőségű textúrákat futtatni és Ampere kártyát használtak, nem Ada-t tehát remélhetőleg nem lesz gond a kompatibilitással.[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Ha sikerül a NTC-t úgy implementálni, hogy az kizárólag a Tensor magokon fusson, akkor minden RTX kártyán működőképes, pont úgy, ahogy a Ray Reconstruction is. Én egyelőre erősen kétlem, hogy RTX 50-exkluzív feature lesz a NTC, mert a 4060-as széria élettartamát is jelentősen ki tudná tolni, így az NV azt is megtehetné, hogy az RTX 50 kizárólag felső és felső közép kategória lesz, míg 500 dollár alatt marad az Ada generáció. A NTC ehhez tökéletes segítség lenne.
Ha az RTX50-nél tovább tudnák emelni az L2 cache méretét és a NTC production-ready lesz a launch-ra, akkor újra tudnak spórolni a VRAM-mal.
Csak abban reménykedem, hogy ez (NTC) jobban fog sikerülni, mint a MS DirectStorage GPU Decompression.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
félisten
válasz T.Peter #44195 üzenetére
Szerintem a Blackwell erre ki lesz hegyezve. lehetséges, hogy menni fog más generáción, de magasabb késleltetéssel.
Sok kétség volt a FG miatt is a késleltetésről, egy átlag játékos nem igazán foglalkozik vele, úgy néz ki rengetegen használják a framegent is. Hasonló lesz itt is szerintem.[ Szerkesztve ]
-
T.Peter
őstag
Ez az egesz nagyon fog fuggeni attol, hogy ezt az egeszet hogy akarjak eladni. Ezzel akarnak sporolni es megint nem lesz 16gb vram a 60-70 kartyakon vagy csak szimplan ugy gondoltak hogy tudnak jobb textura tomoritest is csinalni es ezt most elerhetove teszik. En nem aldoznek be gpu idot ha amugy dupla mennyisegu vrammal orvosolhato. Szukseg van jobb tomoritesre, de ugye kerdes, hogy milyen aron.
-
félisten
válasz T.Peter #44197 üzenetére
Nem tudom jól értelmeztem a videót, amira utaltál késleltetés, de ott a lényegesen jobb minőséggel is párosult az adat. Ha a tömörítés a natívval megegyező minőséget fog hozni, akkor elképzelhető, hogy nem lesz különösebben észrevehető, nem?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Garanciális! Asus WHITE TuF GeForce RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X! BeszámítOK
- RTX 2060 OC 6GB használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS DUAL RTX 3050 OC eladó! Fóliás! Garanciával, számlával!
- RTX 3090 Videókártyák Azonnali Felvásárlása,akár nagy tételben is!
- Csere-Beszámítás! Msi Ventus 3X RTX 4070 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest