Új hozzászólás Aktív témák

  • TESCO-Zsömle

    félisten

    válasz VinoRosso #4411 üzenetére

    Egyrészt, a physix ugynanúgy megy cpu-n

    Nem kételkedem, de bizonyított tény, hogy csak 1 szálon (v. magnon) fut. Innentől kezdve irreveláns bármiféle összehasonlítást végezni. Azért szarabb a CPU PhysX, mert a 4-6-12 szálból csak 1-en fut. Ennyi. Régen is, és ma is benne van a többmagos CPU támogatás. Ezt elírtam. Csak nV nem engedi használni, mert enkik az a lényeg, hogy minél nagyobb legyen a különbség.

    CUDAval tized ennyi gond nincs.

    Agree. Egy gond van vele, hogy nV karikon kívül semmi máson nem fut, és nem is fog futni. Hülye lenne bármenyik nagy (Intel, AMD) önként olyan igába hajtani a fejét, ahol nV fogja a gyeplőt. AMD részéről öngyilkosság lenne, de Intel is elvágná magát a lehetőségtől, hogy valaha használható GPU-t (vagy inkább GPGPU-t) csináljon. Még ha HW-esen jobb is lenne az nV megoldásánál (HA), a zöld óriás kénye-kedve szerint herélné ki SW-esen. (Tudjuk, hogy nem remeg a kezük, ha másnak kell keresztbe tenni, még akkor se, ha a saját vásárlóikról van szó...) Ennyi.

    Az irásod többi rése gyak a megoldások részletezése, melyeket én is ismerek, és nem is vitatkozom velük.

    ui: Még annyit, hogy ugyan a GPU gyorsabban számolja a fizikát, de a számítási teljesítményen osztozik a grafikával, ami nem 25-12%-át eszi a GPU-nak, ellenben a CPU-ra (4-magtól felfele) kb ennyit terhel a játék maga. (A 2 magot használó játékok esetében a második magon általában a fizika szokott futni.) Ki lehet próbálni, milyen eredménnyel végez FluidMark-ban egy CPU, ha ráeresztessz 1 magra CPU-Burn-t, és hogy végez a GPU-d, ha indítassz mellé egy FurMark-ot.

    [ Szerkesztve ]

    Sub-Dungeoneer lvl -57

Új hozzászólás Aktív témák