-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
-
X2N
őstag
válasz -=RelakS=- #44147 üzenetére
Csodát lehet várni, de nem lesz chiplet nélkül már jelentős előrelépés, ha csíkszélességben megyünk lejjebb akkor drága lesz. Nem véletlen vettem meg megjelenés után a 7900XTX-et, elleszek ezzel 4K-n amíg AMD/NVIDIA kitalálja hogy kell chipletes GPU-t gyártani...
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Alogonomus #44146 üzenetére
3080 - 8704 mag
4080 - 9728 mag = +11%
5080 - 10752 mag? = +10%Akár még hihető is lehet.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Alogonomus
őstag
Az mindenképpen kérdéseket vet fel, hogy Kopite adatai alapján az állítólag 5080-ba szánt GB203 már csak 5%-kal tartalmazna több feldolgozó egységet, mint a 4080 Super chipje. Így pedig nagyon nehezen hihető, hogy akár csak a 4090 szintjét hozhatná.
A "hiányzó" GB204 következtében lényegében a teljes felső-középkategóriából hiányozna egy Blackwell-opció.
Az AD104-hez képest látszólag jelentősebben "visszafejlődött" GB205 pedig egyértelműen bukás lenne így, hacsak nem valami 120-150 wattos 4070 szintű kártya lenne 400 dollárért a belépőszintre 12 GB-tal.
Ez így nagyon vérszegény termékvonal lenne. Ennyire még az új AI-fókusz érdekében sem tekerhette lejjebb Jensen a gaming vonalat.
-
félisten
Ezt a dolgot ebből a cikkből hogy következtetted ki ?
Mert kb nem ír semmit, csak azt hogy minden is lehet a GB202 de azt amit írtál sehol nem látom ebben.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Terek
tag
Ez parádés .Jól nyomja az nv.Úgylátszik bejött nekik ez a tili toli.Mindent megint egy kategóriával feljebb nevez meg áraz is(mert az nem maradhat ki)
-
félisten
válasz pRoject22 #44142 üzenetére
nekem nem kerek itt valami, szerintem nem jók a találgatáso. A Gb202 vagy nem geforce RTx lesz vagy nem 512 biten fog jönni. Esetleg még azt sem tartom kizártnak, hogy a 256 bit 384 lesz ha mégis.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
t72killer
titán
válasz Alogonomus #44133 üzenetére
Így van, versenytárs nélkül szépen megoldják, hogy 5080 alatt minden kb egy facelift átfestés legyen. Láttunk már hasonlót - én 4070TiS tulajként mondjuk örülök neki, hogy nem feleződik a karim értéke jövőre.
Esetleg annyi remény, hogy az 5060 vagy GDDR7 128bitet, vagy GDDR6x 192bites memvezérlőt kap, így végre egy használható alapkari lesz alapáron. De ezek (5060, 70 család) jó, ha 1év múlva kiérnek a polcokra.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
KAMELOT
titán
válasz TESCO-Zsömle #44136 üzenetére
Van rendelés gomb. Majd kiveszem az ufó boxból. Ott van a másik utcában mögöttem.
Ribi: Lehet lesz 5080Ti
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
őstag
5080-at úgy tünik némileg vissza fogják a memória sávszéllel, nem nagyon akarják ,hogy az 5090 közelében legyen
¯\_(ツ)_/¯
-
gejala
őstag
Meglepődnék, ha az 5070-el ilyen bőkezű lenne az NV. Szerintem marad a 12 giga, 18 meg esetleg az 5070 Ti Superre jön. Én a sávszél miatt jobban aggódom, remélem nem fognak a GDDR7-en spórolni.
-
KAMELOT
titán
Engem csak az 5090 érdekel.
Szeretnék vásárolni egyetV1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Alogonomus
őstag
A mai Kopite tweet alapján akkor valószínűleg tényleg 12 GB-os lehet az 5070, ami így viszont inkább lesz a 4070 Ti leváltója. Talán majd a 3 GB-os modulokkal és 18 GB memóriával válthatja a 4080-at egyszer az 5070 Ti.
Az 5080 alatti kártyák mellékvágányra tolásával esetleg pont a 3 GB-os modulok érkezésére vár az Nvidia, hogy majd 18 GB-os 5070 és 12 GB-os 5060 érkezhessen. -
félisten
érdekes hogy Az Nvidia Geforce oldala tele van bejelentett Xboxos megjelenésekkela Showcase miatt. [link] Játék is van, melyik a kedvenc Xbox játékod és ezzel Nvidia kártyát lehet nyerni. Szerintem lesz valamiféle összefonódás,de lehet csak képzelem.
Az új Fable brutális lesz.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz KAMELOT #44128 üzenetére
Mennyiségileg az 5070 és kisebb SKu-kból van a legtöbb értékesítés.Többszörös. Hiába kisebb a haszon a bevétel nagy része abból jön. Volt erről egy cikk régebben, majd megkeresem, ha lesz időm.
-
Raymond
félisten
Az hogy mennyi VRAM kerul majd a mobil verziokra szerintem attol is fugg hogyan alakul az egesz "AI PC" es "AI notebook" marketing. Mert az MS/Qualcomm/AMD/Intel most nagyon nyomja, mar valami valaszra kenyszerult is az NV es ott vannak a gaming AI dolgok is amiket bejelentettek. Es hogy az menjen ahhoz kell VRAM mert a model weights a mar most tele levo 8GB-ba nem fer meg pluszba bele. Tehat ha lesznek kvantizalt verziok amiket hasznalhatnak a jatekoknal ott a legkisebbek is lesznek 1-2-4GB csak arra.
Ha ez "must have" lesz akkor nem lehet 8GB a GPU-k mellett mert nem eleg. A 12GB lenne a minimum. Tehat az amit most eljatszottak hogy a 4060 es a 4070 is 8GB annak lottek. Az 5060-as sorozatnak kene ugy 12GB-vel jonnie es az 5070 vagy 12GB vagy 16GB.
Na persze ez majd kozel egy ev mulva es csak technikai talalgatas minek lenne ertelme aszerint mit nyomnak most.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Ribi
nagyúr
válasz KAMELOT #44121 üzenetére
4090m az pontosan egy 4080 desktop + alacsony TDP.
AMD oldalon is pl a 6800m az egy 6700xt.
Viszont ebből látszik, hogy a memóriák 1:1-ben olyanok lesznek mint a 4-es szériában.
5070 12G az megint egy jó nagy kibaszás lesz.
Gondolom a sávszél miatt 12 vagy 24G lehet rajta, így üdv megint 5070 12G.
Valószínű ezt már aldöntötték nem sokkal a 4-es széria után és utólagosan felpumpálni "túl drága lett volna". Így aki nem akar mélytorkost kevés memó miatt, az vegyen 5080-at. Most legalább nem kell bizonygatni hogy nekik fontosak a gémerek. Csak az AI, a többi meg van szarva.[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
Ne haragudj, de most csak ezért nem telepítem fel. Mivel mindent 90 FPS-re fixálok, így nem tudom, hogy mennyi lett volna az FPS, de az biztos, hogy DLSS quality +frame gen-el megvolt a a beton stabil 90 FPS. (Minden maxon.)
CPU : 13600K undervolt-olva alap órajeleken dolgozik. A GPU : 4090 szintén undervolt-ot kapott ( 0.99 v @2805 MHz és +1000 MHz a memóriára)
-
t72killer
titán
válasz KAMELOT #44123 üzenetére
Spec azt mondja, hogy több mag de kevesebb freki + a tényleg falbontó 19"-os öntöttvas Clevo házat igénylő 150W TDP (=ha nem kap csúcs×2 hűtést+tápot, nem jön ki belőle a speckó szerinti kraft sem). Nem mellesleg ehhez valami 400W körüli aktív tápkocka se ártana, ha a CPU (pláne kazán intel) is dolgozik.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Csodák nincsenek, laptopba max 100W körüli GPU-t építenek és azokat is ugyaz a gyár tolja, mint az asztali 4070S-t. Látatlanban kétlem, hogy egy gémernoti jobban teljesítene, mint egy nem túl régi i5-tel és 4070S-el szerelt asztali gép.
-
KAMELOT
titán
-
D55
aktív tag
válasz hahakocka #44118 üzenetére
Bár még a Celeron D 335 + Radeon 9550 korszakomban én is hasonló megállapításokat tudtam tenni, irigylem aki a mai világban azóta is képes ilyen framerate-ekben élvezeti értéket lelni
(Majd 10 évnyi Freesync, illetve G-Sync után nekem már 75fps alatt olyan érzésem van sajnos, mintha egy fűrészt huzogatnának élével a szemlencséimen, sőt az elmúlt fél évben a 90-120fps körüli "rezsicsökkentő" korlátozásaimat is eleresztettem sok noncompetitive/nonrealtime játékban inkább 144-165fps köré, mert egyszerűen még ott is érzem a különbséget)
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
de vajon a mobil RTX 5090 meghaladja-e a desktop RTX 4090 sebességét?
mobil RTX 4090: Pixel Rate 189.8 GPixel/s ( Theoretical Performance )
desktop RTX 4090: Pixel Rate 443.5 GPixel/s ( Theoretical Performance )Relative Performance:
mobil RTX 4090: 100%
desktop RTX 4090: 186%
( via https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-4090-mobile.c3949 )Mottó: "A verseny jó!"
-
gV
őstag
NVIDIA's Next-Gen GeForce RTX 50 "Blackwell" Laptop GPU Lineup With GDDR7 Memory Leaks Out, Coming 2025 (wccftech.com)
továbbra is szűken méri a VRAM-ot az nV. -
Raymond
félisten
-
KRoy19
őstag
Megcsináltam a tesztet. Itt valóban nagyobb az eltérés +4,1% Avg. És +13,7% Min. (bár port royal-nál nem néztem Min. FPS-t). Nem tudom, hogy ez alapján kategorikusan kijelenthető e, hogy nem volt igazam, de ha igen, akkor azzal is együtt tudok élni.
Beállítások:
Első teszt:
Második teszt:[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Nna, abba lehet fejezni a 🌳szmikroszkopizálást .
-
őstag
-
félisten
lehetséges , hoyg tegnapi Charton a 4090 mellett a 7900XTX volt rajt.
[lehetséges GeForce RTX 5090 referenciaértékek (Radeon RX 7900 XTX és GeForce RTX 4090 ellenében)]"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.