Új hozzászólás Aktív témák

  • Oliverda

    félisten

    válasz rocket #4326 üzenetére

    "...hogy akkor miert szerepel kulon a GPU uzletag a negyedeves jelentesekben, de o se tudta a valaszt."

    Gondolom valamilyen könyvelési vagy kimutatási okokból de szerintem ez számunkra teljesen irreleváns. Amúgy a CPU-kat, a GPU-kat és a chipset-eket más és más részlegek tervezik de talán ez nem olyan nagy meglepetés.

    "Ez a resze szorosan kapcsolodik a chipset vagy chiptervezo vitahoz, azert irtam, mert nem ertettem egy chiptervezo reszleg mibol tudna nyereseget termelni, amikor ok csak terveznek (ehez az alap az, hogy kulon szerepel a GPU reszleg, igy az ertekesitest mashol vegzik,"

    Mi az hogy az értékesítést máshol végzik? Az AMD tervez és értékesít. Nagy vonalakban ez jellemzik a cég jelenlegi működését. Amit megterveznek azt legyártatják majd eladják. Képzeletben nyugodtan összevonhatod a chiptervező és az értékesítő részleget mert egyazon cég végzi mindkettőt. Röviden az AMD egy chiptervező cég aminek a tervezésből származik bevétele. Ez a fő tevékenységük. Ennyi.

    "es ha marad is az R&D-bol szant osszegbol, akkor az nem kerul vissza az AMD-hez bevetel,"

    A költségvetés mint olyan mond valamit? Előre ki van számolva hogy mennyit költenek R&D-re. Ebből nem nagyon szokott maradni inkább csak hozzá kell még tenni ha netán beüt valami amivel nem számoltak a költségvetés megtervezésénél.

    Komolyan nem gondoltam volna hogy ezen ennyit lehet értetlenkedni. :D

    [ Szerkesztve ]

    "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

Új hozzászólás Aktív témák