Új hozzászólás Aktív témák

  • Oliverda

    félisten

    válasz Abu85 #4240 üzenetére

    "Bevallottan hiány lesz a Fermiből szóval azzal nehéz lesz növelni a részesedést. Ettől függetlenül a Quadro hozza a nyereséget. Az elmúlt negyedévekben 100 milliós nyereség volt. Ebből be lehet áldozni negyedévente egy 50 milliót. Persze nyilván nem ez a cégérdek, de opció lehet."

    Nem csodálom hogy már most bevallják ezt. Valszeg majd hónapokig alig lesz hozzáférhető a cucc. Nyilván ameddig zsíros haszonnal tudják értékesíteni a HPC szegmensben ezeket a GPU-kat addig hülyék lesznek majd buktával eladni őket dekstop-ra. Amennyiben nagy lesz rá a kereslet más szegmensekben, és tényleg olyan gyenge lesz desktop-on mint amilyennek már most sejteni lehet, akkor szerintem jobban járnak ha nem is erőltetik a dolgot. A profit meglesz, általában pedig minden más sokad rangú kérdés egy ilyen vállalatnál.

    Szvsz desktop-ra talán jobban jártak volna ha csinálnak a GT200-ből egy sima 40nm-es die shrink-et minimális pofozgatásokkal. Ezzel meg a remekül működő marketing gépezetükkel kihúzhatták volna a 28nm-ig és akkor tértek volna át desktop-on is a GF100-ban alkalmazott architektúrához. Így viszont szerintem elqrták. A tervezőknek nem ártott volna kicsit jobban észben tartani a gyártástechnológia korlátokat is.

    "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

Új hozzászólás Aktív témák